Ismét katonai konvojokra kell számítani az utakon

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

Hamarosan visszatérnek állomáshelyükre azok a külföldi katonák, akik a Saber Guardian nemzetközi gyakorlaton vesznek részt a térségben, így újra katonai konvojokra kell számítani az utakon – mondta Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Tovább »

Tartalékosok szövetsége: fesztiválokon is népszerűsítik a honvédelem ügyét

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

Honvédségi táborokban és fesztiválokon is megjelenik a nyáron a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz), hogy népszerűsítsék a honvédelem ügyét, és segítsék a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos erőinek toborzását. Tovább »

Simicskó: a magyar katonák imázsépítő tevékenységet is végeznek

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

A magyar katonák az egyik leghatékonyabb országimázs-építő tevékenységet végzik magyarországi szolgálatukkal és külföldi missziós tevékenységükkel – hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron, a magyar honvédelem napja alkalmából rendezett gálaesten. Tovább »

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

2017. május 18., csütörtök · Egy hozzászólás

Megkezdődött a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerének újjáépítése. Az ország összes járásában felálló századok parancsnokainak többségét már kiválasztották – mondta el a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője az MTI-nek adott interjújában. Tovább »

A határőrizetet is segíthetik a Magyar Honvédség új repülői

2017. február 24., péntek · Hozzászólok

Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar helyettes főnöke az MTI-nek adott interjújában elmondta: első körben négy kiképző, felderítő repülőt vásárolt a honvédség, amelyek megérkezésével kivonják a hadrendből a JAK-52-es repülőgépeket. Tovább »

Áder János: a biztonságért folyamatosan dolgozni kell

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

Áder János; Benkõ Tibor; Simicskó István

A biztonság nincs magától, azt minden körülmények között az ember teremti meg, és azt csak a folyamatos munka tarthatja fenn – hangsúlyozta a köztársasági elnök a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén kedden, Budapesten. Tovább »

NATO-bizottsági elnök: Magyarország aktív, megbízható tagja a szövetségnek

2016. szeptember 29., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország a hazai kihívásai – köztük a tömeges migrációs helyzet kezelése – ellenére továbbra is aktív és megbízható tagja a NATO-nak, a biztonságerősítésben és az elrettentésben is fontos feladatokban működik közre – hangsúlyozta Petr Pavel vezérezredes, a NATO Katonai Bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten, az MTI-nek adott interjújában. Tovább »

Benkő: továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) katonai szakjaira 720-an jelentkeztek idén. Ez azt tanúsítja, hogy továbbra is népszerű a honvédtiszti pálya, hiszen a felvettek arányában négy és félszeres a túljelentkezés – emelte ki a Honvéd Vezérkar Főnöke az MTI-nek adott interjújában. Tovább »

Pintér Sándor: nem éri szankció a honvédségi tájékoztatóról távol maradó közfoglalkoztatottakat

2016. augusztus 10., szerda · Hozzászólok

Nem éri szankció azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem vesznek részt a Magyar Honvédség csoportos tájékoztatásán, illetve nem kötnek szerződéses katonai szolgálati jogviszonyt – emelte ki a belügyminiszter a parlament honlapján szerdán közzétett írásbeli válaszában. Tovább »

Miniszteri találkozó Röszkén – Ausztria támogatja Magyarország déli határainak védelmét (FRISSÍTVE)

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

magyar_osztrak_bm_miniszteri_talakozo11_gs

Az osztrák-magyar határt is tehermentesíti a július elején Magyarországon bevezetett mélységi határőrizeti rendszer – jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, aki magyar kollégájával, Pintér Sándorral, valamint a két ország honvédelmi minisztereivel, Hans Peter Doskozillal és Simicskó Istvánnal az illegális migráció elleni közös fellépésről tanácskozott Röszkén. Tovább »

Tartalékosok szövetsége: egyre többeknek fontos a közösség és a haza védelme

2016. június 19., vasárnap · Hozzászólok

Széles Ernő, a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) új elnöke szerint az elmúlt időszakban, különösen a tömeges migrációs helyzet óta a magyar társadalomban is egyre fontosabbá vált az önvédelem, a közösség és a haza védelme. A nyugállományú dandártábornok az MTI-nek adott interjújában kifejtette: szövetségük bárkinek megadja az ehhez szükséges alapelméleti és gyakorlati előképzést, ezzel is segítve a Magyar Honvédség tartalékos képzését, utánpótlását. Tovább »

A biztonságot erősítő jogszabály-változtatásokról egyeztettek a Honvédelmi Minisztériumban

2016. január 12., kedd · Hozzászólok

Magyarország védelme és a biztonság megerősítése érdekében szükséges jogszabály-változtatásokról és a Magyar Honvédség feladatairól tárgyaltak Simicskó István honvédelmi miniszter kezdeményezésére kedden délután a parlamenti frakciók képviselői a Honvédelmi Minisztériumban (HM) – közölte a tárca az MTI-vel. Tovább »

Simicskó: a közelmúlt válsághelyzeteiben is bizonyítottak a magyar katonák

2016. január 2., szombat · Hozzászólok

Simicskó István

Több fontos honvédelmi kérdésben, például a különleges jogrendi szabályozás áttekintésében és az önkéntes tartalékos rendszer továbbépítéséről ötpárti egyeztetéseket tartana a jövőben a honvédelmi miniszter. Simicskó István az MTI-nek adott interjújában kiemelte: fejleszteni, erősíteni kell a Magyar Honvédséget, s meg kell becsülni a katonákat, akik a közelmúlt válsághelyzeteiben is bizonyították, tisztességgel helytállnak és szolgálják a hazát. Tovább »

Katonáknak adtak át elismeréseket Hódmezővásárhelyen

2015. december 23., szerda · Hozzászólok

Lázár János

A migrációs válsághelyzet során végzett kiemelkedő munkájáért száz katona kapott Szolgálati jel kitüntetést, az elismeréseket szerdán adta át Simicskó István honvédelmi miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök és Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester az alföldi városban. Tovább »

Félidőnél a Magyar Honvédség balti légtérvédelmi missziója

2015. november 8., vasárnap · Hozzászólok

Félidejéhez érkezett a Magyar Honvédség balti légtérvédelmi (Baltic Air Policing) missziója. A Baltic Air Policing 39. váltása idén szeptember elsején vette át a balti országok közös légterének őrzését az olasz és norvég katonáktól – olvasható a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Honvédelmi Minisztérium: köszönet a katonák felé áradó gondokodásért

2015. szeptember 24., csütörtök · Hozzászólok

migransok_0914_02_gs

A Honvédelmi Minisztérium köszönetét nyilvánította ki a katonák munkáját segítő civil és társadalmi szervezetek felé. A minisztérium erről szóló közleményét változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Gripen-balesetek – Hétfőn kiengedhetik a kórházból a kitüntetett pilótát

2015. június 14., vasárnap · Egy hozzászólás

Várhatóan hétfőn hazamehet a Magyar Honvédség Egészségügyi Központból Kádár Sándor őrnagy, aki szerda délelőtt a Magyar Honvédség meghibásodott Gripenjével kényszerleszállást hajtott végre, majd katapultált a kecskeméti repülőtéren – mondta az intézmény idegsebész főorvosa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. Hende Csaba honvédelmi miniszter a héten Hazáért érdemjellel tüntette ki a pilótát. Tovább »

Mennyit ér Magyarország a NATO-ban?

2015. május 30., szombat · Egy hozzászólás

katonai_misszio_felkeszites008

„A hadsereg nem luxus, hanem biztosítás” – véli Demkó Attila, a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztályának főosztályvezetője, aki szerint nem szabad hinnünk a Magyar Honvédséget alábecsülő hangoknak. Tovább »

Csaknem 300 milliárd forint juthat jövőre a honvédelmi kiadásokra

2015. május 13., szerda · Egy hozzászólás

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által szerdán benyújtott költségvetési javaslat szerint az ideihez képest mintegy 50 milliárd forinttal, csaknem 300 milliárd forintra emelnék a jövő évi honvédelmi kiadások keretét. Ez az összeg a jövőre jelzett 35 188 milliárd forintos GDP nagyjából 0,84 százalékának felel meg. Tovább »

Hende: akár jövőre megkezdődhet a helikopterbeszerzés

2014. december 29., hétfő · Egy hozzászólás

Hende Csaba

A kormány pozitív döntésével és a szükséges mintegy 172 milliárd forintos forrás biztosításával akár már jövőre megkezdődhetnek a helikopterbeszerzések – mondta Hende Csaba az MTI-nek adott év végi interjújában. A honvédelmi miniszter azt is elmondta, hogy a csapatok és az érdekképviseletek január elején tájékoztatást kapnak a honvédségi illetményemelés részleteiről.
Tovább »

Hende: 12 új páncélozott Humvee-t kap a koszovói magyar kontingens

2014. november 15., szombat · Hozzászólok

A tervek szerint 12 felújított Humvee típusú harcjárművet kap decemberben a Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar kontingens – jelentette be Hende Csaba, amikor Koszovó északi részén meglátogatta a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) kötelékében szolgáló magyar katonákat. Tovább »

HM: litvániai hadgyakorlatra szállítanak technikai eszközöket vasúton

2014. október 24., péntek · Hozzászólok

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egy százada november 1-jétől részt vesz az Iron Sword 2014 elnevezésű hadgyakorlaton Litvániában, a technikai eszközöket péntek este vasúton szállítják Hajdúhadházról a helyszínre – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.
Tovább »

A csonkások lettek a megyei bajnokok a Honvédelmi Kötelékben

2014. október 22., szerda · Egy hozzászólás

2014.10.21. Honvédelmi Kötelék verseny CsM-i döntő a csapat

A Szegedi Műszaki Középiskola és Szakiskola Csonka János tagintézménye nyerte a „Honvédelmi Kötelék” elnevezésű verseny megyei döntőjét, így ők képviselik Csongrád megyét jövő tavasszal az országos döntőben. Október 21.-én, a szentesi Damjanich laktanyában megrendezett megyei fordulón 12 csapat mérte össze erejét, fizikai felkészültségét. A Hende Csaba honvédelmi miniszter által tavaly útjára indított verseny célja, hogy a középiskolások között népszerűsítse a honvédelem ügyét. Tovább »

Az elmúlt 20 év legnagyobb képességfejlesztését kezdték meg a honvédségnél

2013. július 7., vasárnap · Hozzászólok

Az elmúlt 20 év legnagyobb képességfejlesztését jelentette az önkéntes tartalékos rendszer kiépítése, a jövőre nézve pedig komoly minőségi fejlesztést tesz lehetővé a haderőtervezési koncepció, amellyel a NATO is teljes egészében egyetért – mondta Hende Csaba az MTI-nek adott interjújában. A honvédelmi miniszter beszélt arról is, hogy a közszolgálati, illetve katonai életpályamodellek révén a közszférában a honvédségből kiválni kényszerülő katonák előnyt élveznek a jövőben. Tovább »

Sándor Tamás ezredes lett az afganisztáni különleges erők törzsfőnök-helyettese

2013. január 14., hétfő · 3 hozzászólás

A honvédség Különleges Műveleti Kontingensének parancsnoka, Sándor Tamás ezredes tölti be január 15-től az afganisztáni különleges egységeket irányító Task Force 10 parancsnokság műveletekért és felderítésért felelős törzsfőnök-helyettesi beosztását – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

A honvédelemről és a közfoglalkoztatásról tárgyal a Ház

2011. június 22., szerda · Hozzászólok

Az Országgyűlés mai ülésén a honvédelemről szóló sarkalatos törvényre vonatkozó előterjesztés mellett lefolytatja a közfoglalkoztatásról, a sporthuliganizmus elleni fellépésről és a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló javaslatok általános vitáját is.
Tovább »

Következő oldal »