2020 tavaszára kész a Holt-Tisza rehabilitációja

2017. február 4., szombat · 52 hozzászólás

holt_tisza002kfSokan fellélegeztek, hogy negyven év után végre pont kerülhet a Holt-Tisza körül uralkodó áldatlan állapotok felszámolására, de egyesek még így is szkeptikusak a rehabilitációs projekt megvalósulásával kapcsolatban. Pedig a szükséges 2,9 milliárd forint már megvan, a projekt egyenes pályán – derült ki a pénteki lakossági fórumon.
Tovább »

Negyven elítélt aratja a nádat a nagyfai Holt-Tiszán + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 3 hozzászólás

nadvago_eliteltek04_gs

Megkezdődött a nád aratása a nagyfai Holt-Tiszán. Évek óta nem volt ilyen vastag jégtakaró a vízen – mondta Szöllősi Zsolt bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese – ezért január 9-től negyven fogvatartott aratja a nádat a 15 cm-esre hízott jégen. Tovább »

B. Nagy László: A karácsony a családé

2016. december 24., szombat · 19 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

Családi körben tölti az ünnepeket B. Nagy László, a fideszes politikus az esztendő utolsó napjaiban csak a családjára szeretne koncentrálni, tervei szerint unokájával fog sokat játszani. Portálunknak úgy értékelt, hogy Szeged legszebb karácsonyi ajándéka a gyálai Holt-Tisza rehabilitációja. Tovább »

Akár jövőre megkezdődhet a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációja

2016. december 14., szerda · 3 hozzászólás

holt_tisza002kf

Támogatja a kormány, így 2,9 milliárd forintból megvalósul a gyálai Holt-Tisza Feketevíznek nevezett szakaszának rehabilitációja uniós és hazai forrásból – jelentette be B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos. Kozák Péter, az ATIVIZIG vezetője közölte, a két évig tartó kivitelezés akár már jövőre elkezdődhet. Tovább »

Összefogás a Holt-Tisza rehabilitációjáért – 2624 aláírást gyűjtöttek a civilek + FOTÓK

2016. március 21., hétfő · 6 hozzászólás

holt_tisza002kf

„Ismét strandot szeretnénk, nem pedig szúnyogtelepet” – fogalmazták meg a gyálai Holt-Tiszával kapcsolatos kérésüket civilek B. Nagy László országgyűlési képviselőnek, amit 2624 aláírással is nyomatékosítottak. A politikus elmondta, 3,5 millió köbméter szennyezett iszapot kell kitakarítani a holtágból, aminek a rehabilitációja reményei szerint már jövőre elkezdődhet. Tovább »

Sikeres az aláírásgyűjtés – a klebelsbergtelepiek egy emberként állnak ki a Holt-Tisza rehabilitációjáért!

2016. február 17., szerda · 18 hozzászólás

holt_tisza

Napokon belül befejeződik a Holt-Tisza rehabilitációjáért januárban indított aláírásgyűjtés Klebelsbergtelepen, ahol a lakosság 96%-a szignózta a dokumentumot, de Kecskést és Gyálarétet is végigjárják – tájékoztatott Nógrádi Tibor. A kezdeményezés célja, hogy a Feketevíznek is nevezett, erősen szennyezett vízfelület rehabilitációja megtörténjen, amire nagyjából kétmilliárd forintra van szükség. Tovább »

Aláírásgyűjtés a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációjáért (FRISSÍTVE)

2016. január 8., péntek · 9 hozzászólás

nogradi_tibor_sajttaj002kf
Kétmilliárd forint szükséges a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációjához, a Feketevíznek is nevezett, erősen szennyezett terület megmentéséért három civil szervezett indított aláírásgyűjtést – jelentette be Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke sajtótájékoztatóján. Elhangzott, a holtág kiváló tenyészhelye a szúnyogoknak, s az általuk terjesztett szívférgesség terjedése is sürgetővé teszi a terület rehabilitációját. Tovább »

Új lendületet vett a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációja + FOTÓK

2015. október 17., szombat · 12 hozzászólás

BC5K0309

Szeged városának kötelessége mindent megtenni, hogy orvosolja az általa okozott károkat – közölte Nógrádi Tibor a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációjáról tartott lakossági fórumon. A klebelsbergtelepi Összefogás Házában B. Nagy László fejlesztési biztos egy politikai pártálláson felülemelkedő összefogás fontosságát hangsúlyozta, s ígéretet tett arra, hogy minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban megvalósuljon a kétmilliárdos beruházás. Tovább »

Kothencz János: Bünteti a városvezetés a peremkerületek lakóit! + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök · 40 hozzászólás

kothencz_janos_nogradi_tibor18_gs

A Holt-Tisza rehabilitációja mellett a szentmihályi utak csapadékelvezetési problémái és a kecskési vasúti sorompó is szóba került Kothencz János polgármesterjelölt bejárásán. A lakosok nehezményezték, hogy nincs gyógyszertár a környéken és körforgalom építésére is tettek javaslatot. Tovább »