Önkénteseket toboroz a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

2017. február 19., vasárnap · Hozzászólok

hmvhely_allatvedok_toborzasEgész évben várja az önkéntesek jelentkezését a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet 2012-es alapítása óta kizárólag az ő segítségükkel látja el feladatait. A segítők így több területen is kipróbálhatják magukat, ami később előnyt jelenthet a munkaerőpiacon is. Tovább »

Sikeres volt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének idei első állateledel gyűjtése

2017. február 12., vasárnap · Hozzászólok

gyujtes_07

Csaknem 150 kilogramm állateledel adományt gyűjtött február 11-én, szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a helyi Tesco áruházban. A különféle kutya- és macskakonzervek, száraz tápok a rászoruló állattartó családokhoz kerülnek. Az adománygyűjtést – közösségi szolgálat keretében – diákok is segítették. Tovább »

Az állatokért fog össze Hódmezővásárhely és Szeged

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

A jövőben együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület. A megállapodás elsődleges célja a prevenció: a két szervezet közös rendezvényeket tart majd, és kiadványokkal is elősegíti az állatvédelem fejlődését, valamint az Európai szintű állattartás kialakítását. Tovább »

Idén sem maradnak segítség nélkül a rászoruló állattartók

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

osszefogas_2017Idén is folytatja a nehéz helyzetbe került állattartó családok segítését és támogatását a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Önhibánkon kívül is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy megszorulunk anyagilag. Ilyenkor jól jöhet a segítség. Tovább »

Állatjóléti Segítő képzés indul Hódmezővásárhelyen

2017. január 21., szombat · Hozzászólok

kutya_eb_hazorzo

Ha szeretjük az állatokat és még házi kedvencünk is van otthon, fontos, hogy minél többet megtudhassunk egészségük védelméről. Ezekről is szó lesz az Állatjóléti Segítő képzés első előadássorozatán, Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Párbeszéddel és összefogással az állatokért

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Keskeny a határvonal a szabálysértés és a bűncselekmény között, és nem minden állatkínzás, ami elsőre annak tűnik. A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencián kiderült az is, hogy a fertőző betegségek nem kímélik a lakásban tartott macskákat sem és, mint sok más területen, itt is a megelőzés a legfontosabb. Tovább »

Az összefogás életeket menthet – állatvédelmi konferencia Szegeden

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően. Tovább »

Attól, hogy bundásak, még ők is fáznak – figyeljünk az állatokra a nagy hidegben

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

kutya_tel_hideg

Bár a kutyáknak és a cicáknak van bundája, a -15 fokot ők sem élik túl. Éjszakánként extrém hideg időre készülhetünk, ne feledkezzünk meg kedvencünkről. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel. Tovább »

Sok munkát és rengeteg örömöt is adott 2016 a vásárhelyi állatvédőknek

2017. január 2., hétfő · Hozzászólok

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Több száz kutyán és macskán segített a szervezet, de természetesen saját programokat is szerveztek, valamint részt vettek a jelentősebb városi rendezvényeken is. Tovább »

Az állatokért járőröznek szilveszter éjjel Hódmezővásárhelyen

2016. december 27., kedd · Hozzászólok

karacsony_kutya_allatvedok

Éjszakai járőrszolgálatot tart szilveszter éjjel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet december 31-én este tíz órától másnap hajnal 2 óráig tápokkal és konzervekkel, valamint vízzel és elsősegélynyújtó dobozzal felszerelt autóval köröz majd a város utcáin, hogy segítsen az elkóborolt, bajba jutott kedvenceken. Tovább »

Következő oldal »