Az összefogás életeket menthet – állatvédelmi konferencia Szegeden

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően. Tovább »

Attól, hogy bundásak, még ők is fáznak – figyeljünk az állatokra a nagy hidegben

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

kutya_tel_hideg

Bár a kutyáknak és a cicáknak van bundája, a -15 fokot ők sem élik túl. Éjszakánként extrém hideg időre készülhetünk, ne feledkezzünk meg kedvencünkről. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel. Tovább »

Sok munkát és rengeteg örömöt is adott 2016 a vásárhelyi állatvédőknek

2017. január 2., hétfő · Hozzászólok

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Több száz kutyán és macskán segített a szervezet, de természetesen saját programokat is szerveztek, valamint részt vettek a jelentősebb városi rendezvényeken is. Tovább »

Az állatokért járőröznek szilveszter éjjel Hódmezővásárhelyen

2016. december 27., kedd · Hozzászólok

karacsony_kutya_allatvedok

Éjszakai járőrszolgálatot tart szilveszter éjjel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet december 31-én este tíz órától másnap hajnal 2 óráig tápokkal és konzervekkel, valamint vízzel és elsősegélynyújtó dobozzal felszerelt autóval köröz majd a város utcáin, hogy segítsen az elkóborolt, bajba jutott kedvenceken. Tovább »

Az összefogásnak köszönheti életét Bobi

2016. december 13., kedd · Hozzászólok

karacsony_kutya_allatvedok

Életet mentettek az állatvédők a hódmezővásárhelyi Karácsonyi Vásárban. Bobi, az elkóborolt kutyus, a fagyos éjszakában el is pusztulhatott volna, de az összefogásnak hála fél órán belül megtalálták a gazdáját. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy fokozottan figyeljünk kedvencünkre a nagy hidegek beköszöntével. Tovább »

Ingyenes teaosztással folytatódik az Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Karácsonyi vásár

Egy pohár forró teával kíván boldog karácsonyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete december 11-én, az Állatok Karácsonyán. Tovább »

Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

Karacsonyi_vasar_allatvedok

Idén is kitelepült a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a karácsonyi vásárba. Most először partnerszervezetük, a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is csatlakozott az Állatok Karácsonyához. A két szervezet egészen december 18-ig minden nap délután négy és este nyolc óra között várja a kilátogatókat a vásárhelyi sétálóutcában. Tovább »

Az egyik lábát elvesztette, de az összefogás az életét mentette meg a vásárhelyi kutyának

2016. november 26., szombat · Hozzászólok

pajti1

Az összefogásnak köszönheti életét Pajtás. Ő az a hódmezővásárhelyi kutya, aki korábban családot keresett, mert előző szerető gazdája már nem tudta ellátni betegsége miatt. Az állatot sajnos az új helyén – egy Makóhoz közeli tanyán – baleset érte, valami elüthette. A bal hátsó lábán sérült meg súlyosan. Tovább »

Folytatódik az ingyenes kutyakiképző program Hódmezővásárhelyen

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

Gyakorlati órákkal folytatódott az ingyenes kutyakiképző program november 20-án, Hódmezővásárhelyen. A Póráz Két Végén 2016 című kezdeményezést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete hívta életre az önkormányzat támogatásával még idén tavasszal. Tovább »

Éhező cicát mentettek a vásárhelyi állatvédők

2016. november 22., kedd · Hozzászólok

Sovika1

Életet mentett egy állatorvostan hallgató Hódmezővásárhelyen. Sovika, a beteg cica példája arra hívja most fel a figyelmet, hogy a tél beköszöntével nagy szükség van ideiglenes befogadókra. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének célja, hogy a városban egy szervezett, jól működő ideiglenes befogadói-hálózat működjön, ezzel is segítve az állatbarátok összefogását és a társadalmi felelősségvállalás kialakulását. Tovább »

Következő oldal »