Bérelt helyük volt a dobogón a Hódoknak

2017. október 18., szerda · Hozzászólok

A II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán nem kellett csalódni a Hód Úszó SE versenyzőiben, ugyanis a legtöbben a legjobb formájukat hozták, és szinte mindannyian 100 százalékosan teljesítettek. A lányok egy medencében versenyezhettek Hosszú Katinkával, aki szintén rajthoz állt a rangos versenyen, ahol az összlétszámot tekintve, majdnem félszázan versenyeztek. Tovább »

Most nem számított az idő a Hódoknál + FOTÓK

2017. október 2., hétfő · Hozzászólok

Ritkán, de most elmondható, hogy a hétvégén rendezett Hód Úszó SE rendezvényén nem a versenyszellem, hanem inkább a szórakozás játszotta a főszerepet. A hagyományosnak mondható Batyus Bulit a Sun City Szabadidőközpontban tartották meg, ahova az egyesület összes sportolóját és hozzátartozóikat is meghívták. Tovább »

A második legjobb csapat a Hód-Úszó

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Az elmúlt hétvégén a Szentes Sprint versenyen vettek részt a Hódok. A hódmezővásárhelyi csapatból sokan betegség miatt hiányoztak, azonban a többiek helyettük is bizonyítottak. A Hód-Úszó SE az Iron Aquatics után a második helyet szerezte meg a szentesi megmérettetésen, és rengeteg éremmel térhettek haza.

A Szentes Sprint versenyen Bajusz Andi csapata öt versenyzővel állt rajthoz. A legeredményesebben Rabie Ádám szerepelt, aki 50 méter gyorson második, 50 méter mellen első helyezett lett. Mellette Kozma Jázmin ért el dobogós helyezést 50 méter mellúszásban, a harmadik helyet szerezte meg. A csapatból mindenki szépen teljesített, Kopornyik Kata, Fenyvesi Lotti és Antal Zsófia is helytállt a versenyen. A tizenkét nevezésből nyolc javítás, két alapidő és két egyéni csúcstól elmaradt időt úsztak a gyerekek.

Csókay Miklós csoportjából tizenöten versenyeztek, hét fiú és nyolc lány. Sajnos a betegség hét versenyzőnél közbeszólt és két fő osztálykiránduláson is volt. Negyedik hete edz a Hód Úszó utánpótlás csapata, 23 edzés után jutottak el a szentesi Sprint versenyre. 58 rajtból 25 egyéni csúcs született, 15 alapidő és sajnos 18 rontás. „Azok az időeredmények, amelyek gyengébbek lettek az eddiginél, nem jelentenek nagy gondot, hiszen a legtöbb helyen apró, pár százados, tizedes megcsúszást jelentenek, mindössze 3 eset kivétel ez alól” –tájékoztatott Csókay Miklós.

Öt érmet is sikerült begyűjteni Csókay csapatának. Pászti Alex (2008) 3 db ezüstöt hozott: 50 gyors, hát, pillangó. Tót Emma (2006) és Hollós Fruzsina (2008) bronzot nyert 50 mellen.

Az Ádándi-Kiss Gyula által irányított gyerekek közül kilenc lány, és tizenegy fiú versenyző vett részt a versenyen. A 79 rajtból 28 egyéni csúcs született. Ugrai Panna minden számot megnyert az évjáratában, ő is volt ezeknek a számoknak az abszolút várományosa. A felnőtt úszók közül többen teljesítettek nagyon jól, köztük említhetjük Kendi Csabát, és Csókay Lenkét, ők mind érmeket és pontokat hoztak a csapatnak. Konkrétan Ugrai Panna négy számban négy aranyat hozott, Kendi Csaba gyorson és pillangón aranyat, mellen és háton ezüstöt szerzett. Tót Csaba harmadik lett 50 méter mellen, Horváth Ákos pedig 50 méter pillangón lett harmadik. Csókay Lenke bronzérmet szerzett háton, és pillangón is harmadik lett. Szentkereszty Cecília többször is a negyedik helyet szerezte meg. Többen is egyéni csúcsokat úsztak köztük a legnagyobb javítást Mag Gergő tudhatja magáénak, 50 gyorson 30mp-en belül ért a célba. Ugyanígy Borbás Gergő, Szabó Bence, és Barna Máté is javított.

A következő megmérettetés, amely nagyon komolynak ígérkezik, a II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupa, ami október 14-15-én lesz a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

A félelmet legyőzni a legnagyobb dicsőség + FOTÓK

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

A Hód Úszó SE szervezésében júniustól egész nyáron, úszó tanfolyamokon lehetett részt venni azoknak az apróságoknak, akik szerettek volna megtanulni úszni, vízi biztonságot szerezni, illetve felkészülni az általános iskolában már kötelező úszás órákra. Két olyan gyermek is volt Bajusz Andi egyik csoportjában, akik annyira rettegtek a víztől, hogy bele se mertek csobbanni. A második tíz alkalom után azonban már bátran szelték a hullámokat a hódmezővásárhelyi strandon. Tovább »

Már készülnek az első versenyre a Hódok

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

Az edzések elkezdődtek a Hód Úszó SE-nél, ami azt jelenti, hogy egy kis bemelegítés után, hamarosan ismét a versenyeké lesz a főszerep. A vásárhelyi úszók élete ismét a rajtkövek és a medencék között zajlik, a legközelebbi verseny már szeptember 9-én várható: az utánpótlás csapat méretheti meg magát Gyopárosfürdőn. Tovább »

Rozanovic Ádám: Az úszás egyéni sport, de mi egy csapat vagyunk!

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

hod_uszo_interju_1

Új szelek fújdogálnak a Hód Úszó SE háza táján, amely szellő a fiatalos lendületet, az új elképzeléseket, és a fejlődést hozza vásárhelyi úszók életébe. Az egyik utánpótlás csapat két edzővel kezdi meg a felkészülést szeptembertől. Ádándi- Kiss Gyula mellett Rozanovic Ádám vesz majd részt az edzői munkában a fiatalok mellett, aki egyben a felnőtt csapat oszlopos, éremszerző és ponthozó tagja is. Vele beszélgetett a Hód Úszó SE. Tovább »

Felülmúlták a várakozásokat a Hódok Miskolcon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

hod_uszok3

Cápa OB-t rendeztek Miskolcon, melyen a Hód Úszó SE versenyzői is képviselték Hódmezővásárhelyt. Mindenki felülmúlta a vártat, a legnagyobb meglepetést azonban Horváth Ákos szereplése jelentette, aki 200 méter pillangón egyéni csúcsot, és pontot is hozott a csapatnak. Tovább »

Abszolút győztesek lettek a Hódok Kecskeméten + FOTÓK

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

uszas3_hoduszo

Az 50. Gyermek Országos Bajnokságon elképesztő eredményeket hoztak a Hód Úszó SE sportolói. Ugrai Panna és Oláh Norbi a 2003-as 2004-es korosztályban alig találtak legyőzőre. Hat aranyéremmel tértek haza, rengeteg egyéni csúccsal, és azzal a felejthetetlen érzéssel, hogy bizony a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét. Tovább »

Porondon voltak a békák a Hód Úszóknál + FOTÓK

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

kisbeka_uszoverseny

Béka Úszó Derbyt rendeztek a Gyarmati Dezső Sportuszodában a hétvégén. Egynapos megmérettetés volt a verseny, ugyanis a “békáknak” még hivatalosan nincs országos bajnokságuk, mégis huszonöt egyesület nevezett Vásárhelyre, a ranglista vezető egyesületekkel az élen. A vásárhelyi Hód Úszók tizenegy fővel képviseltették magukat, és a csapatok versenyében a 8. helyen végeztek. Tovább »

Montenegróból hozták az aranyat a Hódok + FOTÓK

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

hod_uszok2

Két Hód Úszó versenyző, Winkler Máté és Rozanovic Ádám vett részt a Montenegró Open 2017-es elnevezésű versenyen, ahonnan négy aranyat, két ezüstöt, és egy bronzérmet is hazahoztak a Gyarmati Dezső Sportuszodába. Rozanovic Ádám közel három hétig nem tudott edzeni sérülése miatt, de így is bizonyított a medencében. Tovább »

Moszkvai ezüstérem birtokosa lett a kicsi Hód

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

kopornyikkata_uszas2

Kopornyik Kata Moszkvában járt, ahonnan a hét elején tért haza, tele élményekkel, és nem utolsósorban egy ezüstéremmel. A Hód Úszó SE fiatal hableánya csodásan érezte magát a Bajnokok Olimpiáján, azonban a repülést és az orosz ételeket kihagyta volna. Tovább »

Moszkvában úszhat a Hódok büszkesége

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

kopornyikkata1

Kicsi a bors, de erős. Ez halmozottan igaz a Hód Úszó Egyesület hét és fél éves büszkeségére, Kopornyik Katára. A kislány csütörtökön Moszkvába utazik, ahol a Győztesek Olimpiáján vehet részt, ugyanis ő már a hullámoknál sokkal veszélyesebb dologgal, egy szörnyű betegséggel is megküzdött, melyből a pici lány került ki győztesen. Tovább »

A jövő úszóreménységei a Gyarmatiban

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

uszas_hmvhely0525

Május 24-27. között rendezik a LXXXIX. Ifjúsági Országos Bajnokságot Hódmezővásárhelyen, amely igazán szoros küzdelmeket ígér. Remélhetően a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda számos siker, és új legenda születésének helyszíne lesz. Az első napon a Hód-Úszó SE háza táján is sikerek születtek, mely elég bátorságot adhat ahhoz, hogy sikeresen zárják az ifi OB-t – írja közleményében a Hód Úszó SE. Tovább »

A második legjobb csapat lett a Hód Úszó SE

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

uszas_hmvhely1

A hétvégén rendezték meg Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában az V. Gyarmati kupát, melyen 32 klub közül pontversenyben a Hód Úszó SE a második helyet szerezte meg, az éremtáblázaton pedig első lett. A Hódok ötvenkét versenyzővel álltak rajthoz, a csapat zászlóshajója Ugrai Panna volt, aki többek között nyolc aranyérmet hozott el – tájékoztatott a Hód Úszó SE. Tovább »

Úszás: kilencven érmet nyertek a SZUE fiataljai

2014. február 11., kedd · Hozzászólok

A régió idei első jelentős úszóversenyét, a VI. TYR Kupa Nemzetközi Úszóversenyt a Szegedi Úszó Egylet és a HÓD Úszó SE közösen rendezte meg a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A versenyen mindkét rendező klub versenyzői remekeltek.
Tovább »