Hótakaró helyett latyak Szegeden – húsz centiméter friss csapadékot jósoltak, jóval kevesebb érkezett (FRISSÍTVE)

2016. január 7., csütörtök · 11 hozzászólás

havazas_januar_03_gs

Öt centiméter hóval érkezett meg a hét negyedik napja Szegedre. Csütörtökre a havazás, illetve a hófúvás veszélye miatt adott ki több megyére figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Néhol 20 centiméternél is több hó hullhat.
Tovább »

Készülnek a télre a szegedi közterületeken – Elsőbbséget élveznek a tömegközlekedési útvonalak

2016. január 4., hétfő · Hozzászólok

marciusi_havazas21_gs

Szegeden átlagosan mindössze 20 olyan nap van egy évben, amikor síkosságmentesítést kell végezni. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felkészült a télre, 2000 tonna sóval, 720 tonnányi marosi homokkal és 100 tonna környezetbarát kalcium-kloriddal néz a havazással, jegesedéssel beköszöntő napok elé. Tovább »

Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás és a hófúvás veszélye miatt

2014. december 27., szombat · Egy hozzászólás

Vasárnapra több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, valamint a hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben kiemelték: az év utolsó vasárnapján kemény téli idő várható, de hétfőn is komoly gondokat okozhat még a hófúvás. Tovább »

Hétvégétől indul az igazi tél, vasárnap havazás is várható Szegeden

2014. december 25., csütörtök · 3 hozzászólás

havazas_januar_03_gs

A hétvégén téliesre fordul az idő. Több helyen várható hószállingózás, havazás, s ezzel együtt a hőmérséklet is több fokkal visszaesik, néhol napközben sem lesz 0 foknál melegebb. Vasárnap Szegeden erős szél és havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Az Aquapolisban mosakodtak a Röszkénél ragadt kamionosok + FOTÓK

2014. február 3., hétfő · 7 hozzászólás

kamionosok_tisztalkodasa12_gsTíz sofőrt szállítottak hétfő éjszaka Röszkéről a Napfényfürdő Aquapolisba, hogy vehessenek egy meleg zuhanyt. A kamionosok négy napja vesztegelnek az átkelőnél, eddig nem volt lehetőségük tisztálkodni. Tovább »

Tél-Alföld – hóhelyzetben a szegediek + VIDEÓ

2014. január 29., szerda · 9 hozzászólás

hokotro01_gsGyakran társul a katasztrófa kifejezés a média híradásaiban a havazás mellé, mondhatni, ha hóhelyzet van, fusson, ki merre lát! De vajon tényleg ennyire vészes az ügy? Elegendő indok az ország megbénulására pár centi friss hó? Válaszokért a szegediekhez fordultunk.
Tovább »

Tíz centis hópaplan borította reggel Szegedet + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

2013. február 22., péntek · Egy hozzászólás

A reggeli órákra az éjszaka hullott jégkristályok tíz centis hótakaróval borították be Szegedet, mivel a hőmérséklet plusz 1-2 fok körüli, komoly fennakadást nem okozott a közlekedésben, gyorsan olvadásnak indult, a hétvégére pedig felmelegedést jósolnak a meteorológusok.
Tovább »

Hó borítja Szegedet, hétfőtől még hidegebb lesz (FRISSÜL) + FOTÓK, VIDEÓ

2012. december 9., vasárnap · 18 hozzászólás

Több, mint tíz centiméter hó hullott szombat délután, a vasárnapi hófúvások pedig fennakadásokat okoztak a Dél-Alföld közlekedésében. A meteorológusok a jövő hét elejére komoly lehűlést jósolnak, így várhatóan tovább élvezhetjük a fehér háztetők látványát. Olvasóinktól is várjuk a téli fotókat!
Tovább »

Akár 30 centiméternyi hó is eshet Szegeden (FRISSÍTVE)

2012. december 7., péntek · Egy hozzászólás

Szombaton az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erősödő szél hatására sok helyen hófúvás is várható, s elsősorban a déli területeken jelentős hóakadályokkal is számolni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisából.
Tovább »

Felkészültek a télre a közlekedési és energetikai ágazatok

2012. december 6., csütörtök · Hozzászólok

Az energetikai, valamint az útágazat felkészült a télre, a személyi feltételek, az eszközök, valamint a szükséges források is rendelkezésre állnak – mondta Bakondi György tűzoltó altábornagy, az érintett tárcák és szervezetek munkáját koordináló kormánymegbízott, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Tovább »

Hajnalban hullott a hó, most szállingózik Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

2012. december 3., hétfő · 2 hozzászólás

Szegeden egész éjszaka esett az eső, egy figyelmes „hóvadász” olvasónk szerint azonban az éjjeli lehűlés hatására jégkristályokká alakultak rövid időre a cseppek. Városunkba tehát – ha csak pillanatnyi köszöntés idejére is – de havazott, hétfő délelőtt pedig már szállingózik.
Tovább »

Hová kerül a szegedi hólé? + FOTÓK, VIDEÓ

2012. február 17., péntek · 3 hozzászólás

A szokatlanul bőséges téli csapadék nemcsak akkor gond, amikor leesik, és lassítja a közlekedést, hanem akkor is, amikor olvadásnak indul. De a kemény fagy is problémákat okozhatott, ha nem figyeltünk oda a vízvezetékekre és vízmérőkre.
Tovább »

A betemetett város: hóhatárok és hatáskörök + FOTÓK

2012. február 13., hétfő · 47 hozzászólás

Az elmúlt másfél hét hatalmas havazásai jelentősen megnehezített a szegedi közlekedést. Hol kinek kell takarítania, s miért akadnak el olyan gyakran a tömegközlekedési eszközök? – kérdeztük az illetékeseket.
Tovább »

Hóesés Szegeden, forgalomkorlátozás Nagylakon (FRISSÜL)

2012. február 13., hétfő · 4 hozzászólás

Lassú, szállingózó hóesésre ébredtünk hétfő reggel, ami csendesen, kisebb-nagyobb megszakításokkal egész nap hullott. Hűvös éjszakákra még számítanunk kell, és változó intenzitással a hó is visszatérhet, a nehezén azonban már úgy tűnik, hogy túl vagyunk.
Tovább »

Szállingózva jött, teherautón ment + VIDEÓ, FOTÓK

2012. február 11., szombat · 38 hozzászólás

Pontosan egy hete, hogy szombat reggelre nagy mennyiségű hó hullott Szegedre, nem kis gondot okozva a közlekedésben részt vevők számára. Sokan otthon hagyták autóikat, ki garázsban, ki az út menti parkolóban, de a tömegközlekedés választása sem bizonyult teljesen megbízhatónak.
Tovább »

Következő oldal »