Farkas László Róbert: A Virágh-ról jut eszembe…

2017. január 13., péntek · 60 hozzászólás

virag_cuki_kavefozo001kf

Olvasónk, Farkas László Róbert is hozzászólt a Virág(h) cukrászda és a herendi kávéfőző ügyéhez, felhívva a figyelmet a városi értékek megőrzésének fontosságára. Alább olvasható írásának A Virágh-ról jut eszembe… címet adta. Tovább »

Egy raktárban pihen a Virág cukrászda eredeti kávéfőzője

2017. január 9., hétfő · 34 hozzászólás

virag_cuki_kavefozo001kf

Megnéztük a Virág cukrászda eredeti herendi kávéfőzőjét. A gép szervizelője és megőrzője, Bernát Attila beszélt lapunknak a felújítás folyamatáról, az átalakításról, a berendezés sajátosságairól, ami miatt nem keverhető össze a pótlására beszerzett darabbal. Egyelőre azonban nem a cukrászdába, hanem egy raktárba kerül vissza a kávégép. Tovább »

A városvédők szerint a városnál a helye a Virág cukrászda herendi kávéfőzőjének

2017. január 3., kedd · 55 hozzászólás

virag_terasz002kf

Azt szeretnék, ha az önkormányzat kifizetné a restaurátornak az összeget, s méltó helyen őrizné a városképi jelentőségű tárgyat. A Virág cukrászda mellett akár a múzeumban is szívesen látnák a berendezést. Tovább »

Kulturális programok kísérik a magyar EU-elnökséget

2011. január 1., szombat · 2 hozzászólás

Egyedi Herendi-váza, belvárosi diplomatakalauz, Európa Pont a Millenárison – néhány az idei első félév magyar EU-elnökségét kísérő alkotások, kiadványok, népszerű helyszínek közül, amelyek mellett számos időszaki kulturális program is színesíti majd a következő hat hónapot a fővárosban és országszerte.
Tovább »