Szegedi Szabadtéri: A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz

2017. augusztus 1., kedd · 4 hozzászólás

szabadteri_sajttaj002kf

Megkezdődött a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri 2018-as évadára. A Mamma Mia! helyett az Apáca Show lesz a jövő évi program szuperprodukciója, de az idei évad nagy sikere a Notre Dame-i toronyőr is visszatér.
Tovább »

Több százan akarták látni Salvador Dalí alkotásait a REÖK-ben + FOTÓK

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

salvador_dali_kiállítás_mj 54

Megnyílt a katalán mester műveiből összeállított tárlat. A mintegy 60 tárgyat olyan sokan kívánták megtekinteni, hogy nem bírtak azonnal beengedni minden érdeklődőt. Azonban nem kell sietni: szeptember második feléig még biztosan találkozhatunk Szegeden Dalí alkotásaival. Tovább »

A minőségi fesztiváloké a jövő – két szegedi is a legek között

2017. július 13., csütörtök · 5 hozzászólás

magyar_fesztival_szovetseg_elnokseg_sajttaj001kf

Szeged két fesztiválja, a szabadtéri és a THEALTER európai szakmai szervezetek elismerését is kivívta – hangzott el a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének kihelyezett ülésén. Márta István, az MFSZ elnöke arról is szólt, hogy a kormányzat idén már 750 milliós keretből támogatja a kiemelt vidéki rendezvényeket, ezzel is hozzájárulva a minőség növeléséhez. Tovább »

Szabadtéri 85 – Mit tettek az elődök, és hová tart most a csillagtetős színház?

2016. december 9., péntek · Hozzászólok

szabadteri_megnyito10_gsAz alkotók és a szelfizők is nagyon szerették azt a két évadot, amikor kényszerűségből kénytelen volt 180 fokos fordulatot venni a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada. Kríziskommunikációnak indult, mégis népszerű és gazdag évadot zárt akkor a nyári játékok, ahová a vezetőségnek sikerült külföldi sztárokat csábítania, operát, és több mint egy évtized után Shakespeare-darabot a műsorfüzetbe csempésznie. Herczeg Tamás fesztiváligazgató a szabadtéri elmúlt 85 évéről szóló kötet történetéből szemezgetett.
Tovább »

Az épület névadójának portréja ékesíti a Reök-palotát

2016. október 28., péntek · Hozzászólok

festmeny_reok_ivanrol01_gs

Egyetlen festmény, egy pasztellkép maradt fenn Reök Ivánról, amelyet szombattól a nagyközönség is megtekinthet az immár róla elnevezett szalonban. Az alkotást a Ribári család adományozta megőrzésre a Reök-palotának – mondta el Herczeg Tamás igazgató a kép bemutatóján. Tovább »

Már a héten megkezdődnek a szabadtéri próbái + FOTÓK, VIDEÓ

2016. június 20., hétfő · Hozzászólok

szabadteri_bejaras009kfHamarosan megkezdődnek a próbák a Dóm téri színpadon, a Szegedi Szabadtéri Játékok első előadását, A bolygó hollandit már a héten próbálják. A sajtó betekinthetett az újra elfordított színfalak mögé, megleshettük a három hét alatt épült, 2000 nm-es fesztiválhelyszínt.
Tovább »

Maradjon meg a város tüdeje! – a Liget-projekt zöld szemmel

2016. március 29., kedd · 35 hozzászólás

liget001kf

Szentistványi István szerint a zöld területek védelme fontosabb egymilliárd forint azonnali elköltésénél. A városüzemeltetési és -fejlesztési bizottság alelnökével beszélgettünk a ligetet érintő tervekről.
Tovább »

A tanú az újszegedi szabadtéri idei nagy durranása

2016. március 2., szerda · Egy hozzászólás

szabadteri_sajttaj001kfÖt darabot, kilenc előadást hirdetett meg a Szegedi Szabadtéri Játékok a kisebbik játszóhelyén. A tanú című kultuszfilmből született színpadi változat mellett Duda Éva társulatának látványos, akrobatikus újcirkuszi előadásával várják a közönséget, illetve Agatha Christie egyik népszerű krimije és Caragiale komédiája is színre kerül. A szabadtéri igazgatója elmondta, az újszegedi színpad színvonalas előadásaival elsősorban a szegedieknek szeretnének kedvezni és semmiképpen sem szeretnék megszüntetni azt.
Tovább »

Szegedi Szabadtéri: Jön az Ének az esőben

2015. szeptember 10., csütörtök · 2 hozzászólás

szabadteri_sajttaj01kfA Mamma Mia!, A nyomorultak és a Tévedések vígjátéka is visszatér a Dóm téri csillagtetős színházba 2016 nyarán. A Szegedi Szabadtéri Játékok 85. évfordulójára az eddigieknél hosszabb, változatosabb évaddal készül.
Tovább »

Aba-Novák-kiállítással fogott össze a REÖK és a Kass Galéria + FOTÓK

2015. június 21., vasárnap · Hozzászólok

aba_novak_vilmos_kiallitas11_gs

A Móra-múzeum és a REÖK összefogásával Aba-Novák Vilmos több mint 50 alkotását tekinthették meg a látogatók a Múzeumok Éjszakáján. A Szegeden is megbecsült grafikus-festő pályájának legérdekesebb alkotásaival nyitott a Kass Galéria és a Reök-palota.
Tovább »

A fekete arany algyői hőskora fotográfiákon a Reök-palotánál + FOTÓK

2015. június 11., csütörtök · Hozzászólok

egy_aranykor_emlekei18kf

Mai napig Magyarország legnagyobb olajmezője az algyői, ahol fél évszázada kezdődött meg a kitermelés. A jubileum alkalmából szabadtéri fotókiállítás nyílt a Reök előtti téren, ahol az olajipar dolgozóinak portréin és gondolatain keresztül ismerkedhetünk meg azzal, hogy mit is jelent valójában „olajosnak lenni”. Tovább »

Két szakmai elismeréssel is díjazták a Szegedi Szabadtérit

2015. június 8., hétfő · Hozzászólok

szegedi_szabadteri_nezoter

Két elismerést is kapott a napokban a Szegedi Szabadtéri Játékok: a Magyar Marketing Szövetség a városmarketingért tett erőfeszítésekért jutalmazta, míg az Európai Fesztiválszövetség beválasztotta a legjobb európai fesztiválok sorába. Herczeg Tamás igazgató szerint a Szabadtéri sikere Szeged sikere is.
Tovább »

Plusz előadásokat hirdettek az idei szabadtérire + FOTÓK

2015. január 7., szerda · Hozzászólok

szabadteri_sajtotajekoztato01_gs

A Mamma Mia!-ból és A nyomorultakból egy-egy plusz előadást hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok a nagy érdeklődésre tekintettel. A 2015-ös évadban is számíthat világsztárokra a közönség, például egy amerikai karmesterre. Tovább »

Egyre népszerűbbek a szegedi Reök-palota különleges programjai

2014. december 25., csütörtök · Egy hozzászólás

A képzőművészeti kiállítások és alternatív színházi bemutatók mellett egyre népszerűbbek a szegedi Reök-palota különleges programjai, 2014 első kilenc hónapjában mintegy 40 ezren látogattak el a szecessziós épületbe – közölte Herczeg Tamás, az összművészeti központot működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója az MTI-vel.
Tovább »

Jövőre is rekordot döntene a Szegedi Szabadtéri Játékok

2014. december 24., szerda · Egy hozzászólás

A 2014-es évadban a Szegedi Szabadtéri Játékokon sikerült rekord jegybevételt és nézőszámot elérni, jövőre a fesztivál vezetői szeretnék ezt az eredményt is túlszárnyalni – közölte Herczeg Tamás igazgató az MTI-vel. Tovább »

A Szegedi Szabadtéri Játékok musical-szenzációt varázsolt a Háry Jánosból

2014. szeptember 23., kedd · Hozzászólok

szabadtri_bejaras12_gs

Egy erős évad után rekordévet zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok. Gérard Depardieu-vel, magyarul felcsendülő ABBA-slágerekkel és visszatérő Elfújt a széllel ütős műsort állítottak össze a szegediek és a színház szerelmeseinek legnagyobb örömére. Herczeg Tamással, a szabadtéri játékok igazgatójával beszélgettünk.
Tovább »

Elvarázsolta a Háry fantáziavilága Depardieu-t + FOTÓK, VIDEÓ

2014. július 31., csütörtök · 8 hozzászólás

gerard_depardieu_hary_szeged07_gs

Igazi, megismételhetetlen fesztivál-előadásnak nézünk elébe. Egy merész gondolat, egy levélváltás eredménye, hogy pénteken Gérard Depardieu bújhat Napóleon bőrébe a Háry Jánosban.
Tovább »

Bejártuk a szegedi szabadtéri új színpadát + FOTÓK

2014. július 1., kedd · 2 hozzászólás

szabadtri_bejaras15_gs

Nemcsak a közvéleményt, hanem a színművészeket is megosztja az idei szegedi szabadtéri látványos fordulata. Kedden sajtóbejárást tartottak a Dóm téren, ahol megtudtuk, miért praktikusabb a templomnak háttal.
Tovább »

Már a Švejk olvasópróbáján is harsányan nevettek a színészek + FOTÓK

2014. április 15., kedd · Hozzászólok

SZS20140415_a_svejk_olvasoproba_003

Hosszú idő után ismét közös produkcióval áll az újszegedi színpadra a szegedi teátrum és a Szegedi Szabadtéri Játékok, mégpedig Švejk, az elsőháborús katona kalandjait tűzik műsorra.
Tovább »

Depardieu szerint Háry János kivételes személyiség

2013. december 2., hétfő · Egy hozzászólás

gerard-depardieuA francia színészlegenda is magára öltötte már Kodály hősének a szerepét. Az abszurd humorú daljáték a 2014-es Szegedi Szabadtéri közönségkedvence is lehet. Herczeg Tamás igazgató három Dóm téri szereplőről is lerántotta a leplet interjúnk során. Tovább »

Az Ének az esőben a szabadtéri új szuperprodukciója

2013. október 15., kedd · 6 hozzászólás

szabadteri_sajttaj01_gsA Szegedi Szabadtéri Játékok legnagyobb színpadtechnikai fejlesztése valósul meg a jövő évadra, így a Dóm téri nézők különleges körülmények között láthatják a Csárdáskirálynőt, a Háry Jánost, a Zorbát, vagy az év szuperprodukcióját, az Ének az esőbent. A keddi sajtótájékoztatón az is kiderült, miért volt szükség a színpad és a nézőtér irányának megváltoztatására.
Tovább »

Megújult szemlélet a Reök-palotában + VIDEÓ

2013. október 9., szerda · 2 hozzászólás

reok02_gsArculatot vált a Reök-palota programkínálata: zenészekkel, táncosokkal, művészekkel töltik meg a házat. Az újhullámú őszi-téli évadba október végén kóstolhatnak bele a látogatók az Enter-fesztiválon.
Tovább »

Lokális együttműködés, nemzetközi kitekintés – új utakon a szabadtéri

2013. április 24., szerda · 6 hozzászólás

domter_maria55_gsA szabadtéri játékok új menedzsmentje egy igazi kuriózummal, New Yorkból érkező operaelőadással „pótolja” a visszamondott Kung-fu legendát – Herczeg Tamás igazgatót és Harangozó Gyula művészeti igazgatót kérdeztük a feladatokról.
Tovább »

Lemondott volna a szakma a szabadtériről? – vita a szegedi színházakról + FOTÓK

2013. március 28., csütörtök · 9 hozzászólás

Meg kell őrizni a műfaji sokszínűséget, a színház és a szabadtéri jövőjét pedig messzemenően meghatározza mind a két rangos intézmény gazdag múltja, s talán még inkább azok az országos hírű alkotók, akik az elmúlt évtizedek során itt dolgoztak, hangzott el a színház jövőjéről tartott civil fórumon, melyet az Összefogás Szegedért Egyesület rendezett hagyományteremtő szándékkal szerdán az új székházukban.
Tovább »

Nem a Jobbik szervezte a birkás tüntetést (FRISSÍTVE)

2013. február 21., csütörtök · 9 hozzászólás

A Kulturális Bizottság ülésének kezdetekor tegnap tucatnyi tüntető egy élő birkát hozott a városháza elé. A demonstrálók úgy vélték, végzettségét tekintve akár ő is lehetne a szabadtéri igazgatója Herczeg Tamás helyett. Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke sajtótájékoztatón cáfolta és a leghatározottabban elutasította, hogy bármi közük lett volna a flash mobhoz.
Tovább »

Kulturális bizottság: Herczeget a szabadtéri, Gyüdit újra a színház élére + FOTÓK

2013. február 20., szerda · 15 hozzászólás

A közgyűlés kulturális bizottsága szerdán meghallgatta a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjára pályázó jelölteket, valamint a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói székéért indulók dolgozatairól is vitázott. A szabadtéri esetében Herczeg Tamás, a színház direktori pályázatánál pedig Gyüdi Sándor támogatása mellett voksolt a testület. A végső döntést a február 22-i közgyűlés hozza majd meg.
Tovább »

Birkát választottak a szabadtéri élére a városháza előtt + VIDEÓ, FOTÓK

2013. február 20., szerda · 22 hozzászólás

Szerda délután a Kulturális Bizottság ülésének kezdetekor egy tucat tüntető egy élő birkát hozott a városháza elé. A demonstrálók úgy vélik, végzettségét tekintve akár ő is lehetne a szabadtéri igazgatója Herczeg Tamás helyett.
Tovább »

Herczeg Tamást javaslolja a szakmai zsűri a szabadtéri élére + FOTÓK

2013. február 15., péntek · 23 hozzászólás

A Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjáért induló jelölteket szakmai zsűri hallgatta meg a városházán. A grémium zárt ülésen vitatta meg a pályázók alkalmasságát, és bár döntött, hogy kit javasol, az hivatalosan csak a jövő héten kerül a nyilvánosság elé. Úgy tudjuk, Herczeg Tamás kapta a legtöbb voksot. A végső határozatot a közgyűlés hozza majd meg.
Tovább »

Szabadtéri-ügy: a jelöltek állítják, megfelelnek

2013. február 8., péntek · 17 hozzászólás

A szabadtéri élére pályázók mindegyike úgy látja, megfelel az előadó-művészeti törvényben rögzített kritériumoknak mind a végzettség, mind a szakirányú gyakorlat tekintetében. A három aspiráns egy dologban biztosan egyetért: nem értik a városháza jogi álláspontját.
Tovább »

Színházi nagyhatalommá tenné a Szabadtérit Herczeg Harangozóval együttműködve

2013. január 30., szerda · 12 hozzászólás

Herczeg Tamás kulturális menedzser, a színháztudományok doktora, a Szegedi Szabadtéri Játékok korábbi igazgatóhelyettese, illetve korábbi Reök-igazgató Harangozó Gyula Kossuth-díjas, balettművésszel mint művészeti igazgatóval dolgozna együtt a Játékok sikeréért. Igazgatóvá megválasztása esetén művészileg igényes nagyformátumú közönségbarát előadásokat ígér.
Tovább »

Következő oldal »