Megduplázta Kopasz Bálint támogatását Algyő

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

Újabb egy évig támogatja Kopasz Bálintot az algyői képviselő-testület – erről is döntött ülésén a grémium. Hamarosan útfelújítások kezdődnek a nagyközségben, ám az iskola külső rekonstrukciója csúszik, érvényteleníteni kellett ugyanis a közbeszerzést, akárcsak a délnyugati lakóparknál az út, járda és csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére vonatkozót, a jelentkezők ugyanis hibás ajánlatokat tettek.
Tovább »

Októberben kezdődhet az új medence építése Algyőn + FOTÓK

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

A 450 millió forintos beruházást várhatóan 2018 májusában adják át. A település csütörtöki, négyórás nyílt testületi ülésén ezen kívül műjégpályáról és Bene Zoltán távozásáról is tárgyaltak a képviselők. Tovább »

Időközi választás lesz Algyőn – feloszlatta magát a képviselő-testület

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

cof

A volt polgármester támogató szavazatával, a Fidesz-frakciót alkotó négy képviselő tartózkodása mellett a többség megszavazta a képviselő-testület feloszlatását. Molnár Áron polgármester szerint olyan szinten képtelenek az együttműködésre, hogy ez az egyetlen megoldás, Pongrácz Tamás viszont annyira meglepődött, hogy először csak annyit mondott, ez egy szimpla színjáték. Tovább »

Mólóvita Algyőn – megszólalt az üzemeltető

2017. május 9., kedd · 3 hozzászólás

algyo_testuleti_ules_komp18_gs

Az úszóművet legkésőbb május 20-án vízre helyezik Algyőn – ez is kiderül Beke S. Tamás szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatából. A férfi mindössze 50 ezer forintért vette volna meg az algyői önkormányzat tulajdonrészét, majd 300 ezret ajánlott neki a többség, de a polgármester szerint ennél többet ér a móló. Beke állítja, azzal, hogy elfogadta a magasabb vételi árat, létrejött a szerződés, továbbá kitart amellett, hogy karbantartották az úszóművet. Tovább »

Feljelentések és per is várható az algyői mólóügyben (FRISSÍTVE)

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

testuleti_ules_algyo11_gs

Sérült az önkormányzati érdek, amikor a település mólórészeinek eladását támogatta a többség – ezzel az indokkal hívta össze a grémiumot a polgármester, azt kezdeményezve, vonják vissza a határozatot. Időközben magasabb vételi ajánlat is érkezett, ám az eredeti előjegyzést jegyző Herczeg József szerint Algyő érdekét a kérdésben a magántulajdonos képviselné megfelelően. Végül nem kapott többséget a polgármester javaslata, ám ezzel nincs vége az ügynek, feljelentések és akár per is várható. Tovább »

Fejmosást kaptak az algyői képviselők az idősek otthonáról tartott fórumon

2017. április 19., szerda · Egy hozzászólás

algyo_lakossagi_forum32_gs

Két és fél órán keresztül ütköztettek érveket és ellenérveket azzal kapcsolatban, hogy van-e szükség idősek otthonára Algyőn, és ha igen, akkor milyenre. A lakossági fórumon többen kiosztották a kilenctagú képviselő-testületet is, mondván, együtt kellene dolgozniuk a nagyközség fejlődéséért, nem pedig állandóan vitázniuk egymással, és politikai balhét generálniuk mindenből. Tovább »

Mólóvita újratöltve – az algyői testület többsége megválna a település úszóművétől

2017. április 19., szerda · Egy hozzászólás

algyo_testuleti_ules_komp11_gs

Háromszázezer forintért adná el az algyői Tisza szakaszon lévő úszóművének tulajdonrészét a képviselő-testületi többség, igaz az nem derült ki a rendkívüli ülésen, hogy a vételi ajánlatot tevő hajlandó-e ennyit fizetni érte, ugyanis eredetileg 50 ezret adott volna a mólódarabokért. Tovább »

Elmaradt a mólóvita – határozatképtelen volt az algyői testület

2017. április 13., csütörtök · 3 hozzászólás

algyo_testuleti01_gs

A saját sürgősségi indítványuk miatt összehívott testületin nem vett részt az algyői Fidesz-frakció és a volt polgármester, mert nem az általuk kért időpontot jelölték ki, így határozatképtelenség miatt nem tudtak tárgyalni a jeges ár által tönkretett, egyesületi üzemeltetésben lévő úszóműről. Az egyesület elnöke potom pénzért megvenné az önkormányzat mólórészét, aminek a polgármester szerint alapvetően semmi köze nincs ahhoz, hogy az egyesület köteles április 30-ig vízre bocsátani azt. Tovább »

Leghamarabb február végén tarthatnak népszavazást Algyőn a vegyi üzemről

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti_ules13_gs

Több mint 2,7 millió forintba fog kerülni a helyi népszavazás az Algyőre betelepülni kívánó görög vegyi üzemről. A téma kapcsán – bár kötelező kiírni a népszavazást, vagyis mérlegelési joga nincs a képviselő-testületnek – több mint egy órán keresztül vitáztak, a jegyzőkönyveket és dokumentumokat kért számon a hivatalon a Fidesz-frakció, illetve azt sérelmezték, hogy a befektető ezúttal sem jelent meg a testületi ülésen, hiába invitálták őket újfent. Tovább »

Szent Anna, Búzavirág, Pipacs és Nyomás – közterületeket neveztek el Algyőn

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

okt23_algyo_unnepseg018kf

Névtelen téren avatták fel október 23-án Bánvölgyi László alkotását, a fáklyát magasba emelő angyal szobrát Algyőn, amit ezentúl a közeli templom után Szent Anna térnek neveznek. A képviselő-testület a kialakítás alatt álló lakópark utcáinak nevéről is döntött legutóbbi ülésén, mely másodízben került a képviselők asztalára. Tovább »

Vegyi üzem létesítéséről és üzletrészvásárlásról tanácskoztak Algyőn

2016. május 20., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_algyo15_gs

Az Algyő Park Kft.-ben történő további üzletrészvásárlás és egy több mint ötven munkahelyet teremtő görög vegyipari cégnek a nagyközséghez települése volt a központi témája a csütörtöki maratoni testületi ülésnek, amelyen 32 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Tovább »

Építési telkek értékesítéséről döntöttek Algyőn, és hamarosan horgászni is lehet a tavaknál + FOTÓK

2016. március 25., péntek · 4 hozzászólás

algyoi_kozgyules04_gs

Hamarosan megkezdődhet Algyőn a dél-nyugati lakóparkban az építési telkek értékesítése, méghozzá 7500 forintos négyzetméter ártól indul a licit a képviselő-testület döntése értelmében. A testületin a horgásztavak halgazdálkodási jogának bérbeadásáról is döntöttek, kiválasztották az Algyői Hírmondó új kiadóját, a Gyevitur élére pedig a megválasztott ügyvezető visszalépése után Szűcs Szabolcsot nevezték ki. Tovább »

Elfogadták Algyő költségvetését, az iskoláról vitatkoztak, és új ügyvezetője lett a Gyeviturnak + FOTÓK

2016. február 19., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_algyo30_gs

Felháborította a szülőket, hogy a második igazgatói pályázat is eredménytelen lett, szeretnék végre tudni, mi lesz a sorsuk – fogalmazták meg aggodalmaikat az iskola szülői munkaközösségének tagjai a képviselő-testület ülésén, amelyen egyedüliként Algyő volt polgármestere, Herczeg József nem szavazta meg a nagyközség költségvetését, amelyet több ponton módosítottak. Nem épül körforgalom, kevesebb jut dologi kiadásokra, de döntöttek egy 1956-os emlékhely kialakításáról és támogatják a mezővári óvoda építését is. A Gyevitur Kft. vezetői pályázatait is elbírálták, a négy jelentkező közül Havass Balázs kapott bizalmat a közgyűlési többségtől, aki egyébként elődjénél jóval magasabb fizetésért látja majd el az ügyvezetői teendőket. Tovább »

Beszabályozták a Hírmondót, és a falunapi fellépőkről is a testület dönt Algyőn + FOTÓK

2016. január 22., péntek · Hozzászólok

algyoi_kozgyules_januar20_gs

Az idei költségvetési tervezet szöveges előterjesztését apróbb módosításokkal, vita nélkül fogadta el az algyői képviselő-testület, melynek ülésén többek között önkormányzati cégek üzleti tervéről tárgyaltak, szmsz-t alkottak a helyi lapnak, az Algyői Hírmondónak, illetve személyeskedésektől sem mentesen vitáztak arról, hogy vajon a testület beleszóljon-e abba a jövőben, hogy ki legyen a falunapon a sztárvendég. Tovább »

Leváltották az algyői alpolgármestert

2012. május 23., szerda · 27 hozzászólás

A polgármester, Herczeg József előterjesztését titkos szavazáson elfogadta az algyői önkormányzat képviselőtestülete szerda reggeli ülésén és leváltották a fideszes alpolgármestert, Gonda Jánost. A képviselő szerint az ügy hátterében egy algyői hulladék-ügy húzódik.
Tovább »

Olajmezős beruházás Algyőn: repülőtér vagy birkalegelő?

2012. február 1., szerda · 26 hozzászólás

Mindenki eldöntheti, mekkora hallal tud megbirkózni – kommentálta Tóth István Tibor, az SZKT (ők üzemeltetik a szegedi repteret is) ügyvezető igazgatója azt a hírt, hogy Algyő polgármestere, Herczeg József a Moltól megvásárolandó területen –, ahol jelenleg ismeretlenek által elhelyezett 2000 köbméter építési törmelék és föld található – repülőteret akar kialakíttatni.
Tovább »

Három büntetőeljárás indult az algyői önkormányzat ellen + FOTÓK

2012. január 16., hétfő · 39 hozzászólás

Három büntetőeljárás indult az algyői önkormányzat ellen. A HVG legutóbbi számában megjelent írás arról számolt be, hogy Herczeg József független polgármester mindenért vállalja a felelősséget. A Fidesz-KDNP elhatárolódott az ügytől, Gonda János képviselő pedig sajtótájékoztatón tagadta, hogy politikai bosszú állna a háttérben.
Tovább »

21. századi sulit avattak Algyőn + FOTÓK

2011. augusztus 31., szerda · 2 hozzászólás

Immár egy modern, 16 tantermes iskolában csöngethetnek be szeptember elsején Algyőn. A multifunkcionális épületegyüttes a gyerekek mellett az egész település jövőjét is szolgálja.
Tovább »