Visszatér Szegedre Korognai vígjátéka, a Munka köz

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

munkakoz_0324A Munka köz egy, a rendszerváltás után elfeledett kis utca, ahol él egy háromfős család. A faluban adódó alkalmi munkákból tartják fenn magukat, mígnem kiírják azt a közfoglalkoztatási állást, melyet mindhárman megpályáznak. Korognai Károly humorral átszőtt kétfelvonásos darabjának premierje nagyon jó fogadtatásra talált még februárban, a rendező a sikerre való tekintettel döntött a továbbjátszás mellett.
Tovább »

Családi nap Tápén palacsintával, zenével és játékokkal + FOTÓK

2014. március 30., vasárnap · 2 hozzászólás

bohacscsaladinap_mj72Kézműves foglalkozás és ugrálóvár is várta a Tápén rendezett családi napra a környékbelieket, akiknek a művelődési ház igazgatója lufifigurákat is hajtogatott, igyekezve minden kérést teljesíteni. Tovább »

Helyünk az unióban: a kisebbségekről és a nők helyzetéről beszélgettek Tápén

2014. március 29., szombat · Egy hozzászólás

forum02_gsTrianon révén saját magunkkal vagyunk határosak, így az Európai Unióban is sajátos közösséget alkotnak a magyarok – fogalmazott Becsey Zsolt, a Külügyminisztérium külgazdasági koordinátora Tápén, ahol Kalmár Ferenccel uniós fórumon vett részt. Tovább »

Tápéi Folklór Est a huszonötös szám jegyében

2013. november 13., szerda · Hozzászólok

tapei_folklor_estHuszonöt éve alakult meg a Tápai Házasok Klubja, valamint a település hagyományőrző együttesének alapítójától, Török Józseftől is negyed évszázada vettek végső búcsút – emlékét idézi fel a Tápéi Folklór Est szombat délután. Tovább »

Tápéi Szent Iván-éj: „Mélység nélkül nem megy…”

2009. június 25., csütörtök · Hozzászólok

9Szent Iván-éji „tűzünnepre” gyűltek össze az érdeklődők a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban szerda este. A fellobbanó tűz mellett többek között táltosdob, tilinkó és doromb kísérte a népi rigmusokat. Tovább »