Miből élünk? – 7 Csongrád megyei településen végez felmérést a KSH

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Három évvel ezelőtt az uniós átlagnál kevesebb háztartásnak volt adóssága, és sokkal többen rendelkeztek saját tulajdonú ingatlannal, mint az EU-s országok polgárai. Most újabb, egész Európára kiterjedő felmérés indult a háztartások pénzügyeiről, jövedelmi helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, a KSH munkatársai hét Csongrád megyei településre is ellátogatnak. Tovább »

Milyen élethelyzetben érdemes szárítógépet venni?

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

Vannak olyan berendezések a háztartásban, melyek nélkülözhetetlenek. Persze ez a jelző mindig csak élethelyzet függvénye. Míg az első közös otthonban a mosogatógép nélkül gond nélkül el lehet lenni, addig két gyermek érkezése után szó szerint életmentő lehet a készülék. Tovább »

Pénztárcabarát és környezettudatos – így spóroljunk háztartásunkban

2013. augusztus 27., kedd · Egy hozzászólás

gáz001A spórolás nem egyenlő azzal, hogy megvonunk magunktól valamit, hanem alapja a környezettudatos gondolkodásnak. Készleteink egyre fogyatkoznak, de háztartásonként is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne szívjuk el Földünktől az energiát. Cikkünkből kiderül, mivel járulhatunk hozzá ahhoz, hogy még sokáig élvezhessük a csobogó csapvizet fürdőszobánkban, vagy olvasólámpánk világát esténként. Sőt, előbb utóbb a pénztárcánk is meghálálja az odafigyelést.

Tovább »