Illegális bevándorlás – Kilencven határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

Az elmúlt időszakhoz viszonyítva lényegesen több, kilencven határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. Tovább »

Toroczkai a migrációról: Fogytán az ásotthalmiak türelme!

2016. február 23., kedd · 23 hozzászólás

foto_toroczkai_laszlo_facebook

A határsértők számának további növekedésére számít Toroczkai László, hiszen Ausztria szigorított és Szerbiában is szűrik a gazdasági migránsokat. Az ásotthalmi polgármester portálunknak elmondta, a helybélieknek most már elegük van az évek óta tartó helyzetből, és egyöntetűen osztják álláspontját, hogy a határon törvénytelenül senki nem jöhet át Magyarországra. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ki őrzi a határt a Tiszán? + FOTÓK

2015. július 17., péntek · 5 hozzászólás

migransok99_gs

Megoldást kell találni a vízi határszakaszok őrzésére is – mondta Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke Gyálaréten, a Tisza partján tartott sajtótájékoztatóján. Az ártéri erdő most is tele van illegális migránsokkal, ottjártunkkor mintegy harminc főt tereltek ki polgárőrök segítségével a területről. Tovább »

Miniszterek a kerítésnél: a határzár az európai gyakorlat alapján készül + FOTÓK

2015. július 16., csütörtök · 6 hozzászólás

keritesepites_morahalom65_gs

„Azért építjük meg a kerítést, mert jelen pillanatban nem tudunk más választ adni a migrációra” – jelentette ki Pintér Sándor hangsúlyozva, hogy ideiglenes jelleggel építik meg, amint bizonyos szint alá csökken a migrációs nyomás, elbontják. Mórahalom térségében összesen négyféle kerítéstípust építenek, ezek közül a jövő héten fogják kiválasztani, hogy melyik rendszert fogják alkalmazni. Tovább »

Toroczkai az épülő határzárról: Valamit tenni kellett az illegális migráció ellen!

2015. július 15., szerda · 5 hozzászólás

foto toroczkai laszlo facebook 04

„Meg kell állítani ezt a népvándorlást” – szögezte le Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere üdvözli, hogy a településtől nem messze kezdődött el az ideiglenes műszaki határzár megépítése, de mint portálunknak elmondta, csak a kerítés nem fogja megállítani a migránsokat. Tovább »

Határzár: Már épül a próbakerítés Mórahalomnál + FOTÓK, VIDEÓ

2015. július 13., hétfő · 4 hozzászólás

keritesepites05_gs

Több tucatnyi katonai egység részvételével épül meg egy rövid szakasz a héten Mórahalomnál a határra tervezett kerítésből. Nógrádi Zoltán polgármester üdvözli a határzárat, melytől azt várja a fideszes városvezető, hogy jelentősen csökkenni fog a migránsok száma a térségben. Tovább »

Nincs ebolás, de viszonylag nagy számban kezeltek rühesség miatt migránsokat Szegeden

2015. július 9., csütörtök · 9 hozzászólás

bevandorlok_begyujtese06kf

Eddig 6660 embert láttak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen létesített egészségügyi áteresztő pontján. A tapasztalatok szerint sok gyermek alultáplált, szűrtek ki fertőző betegeket is, de a városban terjedő pletykákkal ellentétben ebola nem fordult elő. Tovább »

Civilek fogtak össze az alsóvárosi polgárőrökkel a migránsok megsegítéséért

2015. július 1., szerda · 8 hozzászólás

polgarorseg_sajtotajekoztato01kf

„Csempésszünk nekik egy kis törődést is!” – hirdeti a júniusban bejegyzett Keretben Ifjúsági Egyesület, melynek tagjai felvállalták, hogy az alsóvárosi polgárőrökkel karöltve segítik a határsértők ellátását. Tovább »

Határzár – Fidesz: a határátkelők felé terelnék a tömegeket

2015. június 26., péntek · Hozzászólok

A műszaki határzár kérdése részben arról szól, hogy ha valaki be kíván nyújtani bármilyen kérelmet az Európai Unióban, akkor a határellenőrzési pontokon lépjen be Magyarországra, ne pedig a zöldhatáron keresztül, illegálisan. Erről a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.
Tovább »

Illegális bevándorlás: járványveszélyre figyelmeztet a WHO

2015. június 26., péntek · Hozzászólok

menekulttabor26_gs

Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának magyar igazgatója a Napi Gazdaság pénteki számában.
Tovább »

Több mint nyolcszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

2015. június 26., péntek · Hozzászólok

Határsértõk a Tisza árterében Szegednél

Csütörtökön 814 határsértőt, köztük 85 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.
Tovább »

Határzár – Fidesz: 60 ezer fölött az illegális bevándorlók száma

2015. június 22., hétfő · 4 hozzászólás

Határsértõk Csongrád megyében

Meghaladta a 60 ezret a magyar határt illegálisan átlépők száma, döntő többségük a szerb határszakaszon érkezett – közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Az illegális migráció elleni közös fellépésről állapodott meg a szerb és a magyar rendőrség

2015. június 22., hétfő · 4 hozzászólás

Papp Károly

Az illegális migráció elleni közös határrendészeti és bűnügyi fellépésről állapodott meg a szerb és a magyar rendőrség vezetője hétfőn Szegeden.
Tovább »

Csaknem kétezer határsértőt fogtak el a hétvégén

2015. június 22., hétfő · 5 hozzászólás

Határsértõk Csongrád megyében

Összesen 1941 határsértőt fogtak el a rendőrök országosan péntektől vasárnapig, ez a szám a korábbi hétvégéken ezerötszáz körül alakult – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.
Tovább »

Kakas Béla megyei elnök üdvözöli a kormány döntését a határzárról + SZAVAZÁS

2015. június 17., szerda · 10 hozzászólás

kakas_bela01_gs

A Csongrád megyei településeken élők napról napra saját bőrükön tapasztalják meg, hogy növekszik az illegális bevándorlók száma, és egyre több kellemetlenséget okoznak a lakosoknak – jelentette ki a megyei közgyűlés elnöke.
Tovább »

Ismét több mint ezerötszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

2015. június 15., hétfő · Egy hozzászólás

Az előző hétvégéhez hasonlóan ismét másfél ezernél több határsértőt, péntektől vasárnapig összesen 1517 illegálisan magyar területre lépő külföldit fogtak el a rendőrök az országban – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.
Tovább »

Gyermekeiket féltik a migránsoktól a szeged-tompaszigetiek

2015. június 12., péntek · 63 hozzászólás

migracio_nogradi_tibor02_gs

Tartanak a Tücsök utcaiak a migránsoktól – szögezte le Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakcióvezetője, aki az SZTE oktatójának „plakátfestő akciója” kapcsán az universitas véleményére is kíváncsi. Tovább »

Bevándorlás – biztonságpolitikai szakértő: a szögesdrót is megoldás lehet

2015. június 8., hétfő · 14 hozzászólás

kerites_szogesdrot

A határon felhúzott szögesdrót is jelenthet egyfajta megoldást a menekültáradat megfékezésére – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Tovább »

Több mint háromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

2015. május 28., csütörtök · Hozzászólok

Több csoportban háromszáztizenöt határsértőt tartóztattak föl, és elfogtak egy tunéziai embercsempészt a rendőrök Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Következő oldal »