Uniós biztos: nem indokolt a belső határellenőrzés meghosszabbítása

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Tekintettel arra, hogy már nem állnak fent a belső, uniós tagországok közötti határok ellenőrzésének ideiglenes, újbóli bevezetését kiváltó okok, nem indokolt meghosszabbítani a schengeni övezeten belüli rendkívüli határellenőrzést – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi biztosa Brüsszelben, a bel- és igazságügyi miniszterek tanácsának ülésére érkezve csütörtökön. Tovább »

Szlovénia magyarázatot kért a megerősített osztrák határellenőrzésre

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Szlovénia magyarázatot kért a ljubljanai osztrák nagykövetségtől, miután Bécs nagy erőkkel végrehajtott ellenőrzéseket jelentett be Ausztria keleti és déli határai mentén – közölte az STA szlovén hírügynökség csütörtökön Karl Erjavec szlovén külügyminiszterre hivatkozva. Tovább »

Gyorsabb lett az átkelés a schengeni határszakaszon

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

A kormány ideiglenesen felfüggesztette a szisztematikus határellenőrzésről szóló uniós rendelet alkalmazását. A Magyar Közlönyben május 9-én megjelent kormányhatározat értelmében a schengeni határ magyar oldalán célzott határellenőrzést vezettek be, jelentősen csökkentve ezzel a várakozási időt. A több száz ingázó munkavállalót hátrányosan érintő szisztematikus ellenőrzés megváltoztatását négy megyei gazdasági önkormányzat, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kezdeményezte a kormánynál. Tovább »

Péntektől szigorúbb határellenőrzési szabályokat vezet be a román határrendészet

2017. április 2., vasárnap · Egy hozzászólás

Péntektől Románia szigorítja a határellenőrzést valamennyi határátkelőjén az EU tavaly elfogadott, most életbe lépő új schengeni határellenőrzési kódexe alapján, ami a húsvéti forgalomnövekedés körülményei között nagyobb várakozási időt eredményezhet a határátlépésnél – közölte vasárnap a román határrendészet. Tovább »

Fokozott ellenőrzés a magyar-román határon

2012. január 18., szerda · Hozzászólok

A közúti közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedés biztonságát veszélyeztető jogsértések elkövetőinek felderítése és az illegális migráció megelőzése és megakadályozása érdekében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége közös, fokozott ellenőrzést tart január 19-én és 20-án.
Tovább »

“Hármashatár” ellenőrzés Csongrád megyében

2011. október 26., szerda · Hozzászólok

„Hármashatár” nemzetközi fokozott közúti ellenőrzés lesz, immár 13. alkalommal Csongrád megyében. A társszervek, valamint a román és szerbiai rendőrök bevonásával végrehajtott akcióra 2011. október 27-én délelőtt kerül sor a megye főútjain és autópályáin – tájékoztatott Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Tovább »

Határesetek – jól teljesítettek a pénzügyőrök

2011. július 23., szombat · Hozzászólok

Lezárva az első félévet megállapítható, hogy a szerb határszakaszon a forgalom emelkedő tendenciát mutat, hiszen amíg 2010. első félévében 2.737.637 utas lépte át Magyarország határát Röszkén, Tompán és Hercegszántón, addig 2011. első félévében az utasok száma 3.274.107 fő volt.
Tovább »