Brüsszel vizsgálja a határvédelmi költségek magyar kérdését

2017. szeptember 1., péntek · 3 hozzászólás

Az Európai Bizottság kész megvizsgálni a magyar kormány azon kérését, hogy az Európai Unió fizesse ki Magyarország számára a határvédelmi költségek felét, az EU azonban továbbra sem finanszírozza határkerítések építését – közölte pénteken Alexander Winterstein, a brüsszeli testület illetékes szóvivője. Tovább »

Hallani sem akarnak a kerítés lebontásáról a határ menti gazdák + FOTÓK

2017. június 1., csütörtök · 24 hozzászólás

pakai_istvan01_gs

Futótűzként terjed a hír: Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje eltávolítaná a déli határszakaszon lévő kerítést. A témában mórahalmi gazdákkal beszélgettünk, akik elutasítják a szegedi polgármester ötletét, ugyanis nem akarják ismét átélni azt, amit egyszer már igen. Tovább »

Ezen a hétvégén nem léteznek határok a három nemzet között + FOTÓK

2017. május 27., szombat · Egy hozzászólás

harmashatar_kubekhaza13_gs

Immár 20 éve, hogy május utolsó hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitják a magyar-román-szerb hármashatárt Kübekházánál. Szombaton az országok találkozási pontjánál Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: aki békével jön Európába, annak otthont ad a kontinens, de kontroll nélkül nem lehet Canossát járni a határon. Tovább »

Gyorsabb lett az átkelés a schengeni határszakaszon

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

A kormány ideiglenesen felfüggesztette a szisztematikus határellenőrzésről szóló uniós rendelet alkalmazását. A Magyar Közlönyben május 9-én megjelent kormányhatározat értelmében a schengeni határ magyar oldalán célzott határellenőrzést vezettek be, jelentősen csökkentve ezzel a várakozási időt. A több száz ingázó munkavállalót hátrányosan érintő szisztematikus ellenőrzés megváltoztatását négy megyei gazdasági önkormányzat, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kezdeményezte a kormánynál. Tovább »

Jelentős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai átkelőn Húsvétkor

2017. április 13., csütörtök · Hozzászólok

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt jelentős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a magyar-szerb és a magyar-román határon az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t. Tovább »

A migránsok mellett a kábítószer útja is déli határainkon keresztül vezet

2017. március 27., hétfő · 8 hozzászólás

roszke_0916_reggel01_gs

Német Ferenccel beszélgettünk a határ menti bűnözésről, a csempészett cigaretta, kábítószer veszélyeiről. A közel-keleti, afrikai migráció mellett akár újabb menekültválság következhet be, ha instabillá válik a balkáni térség. Tovább »

Százötven katona lakik modern konténerbázison Kelebián

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

kelebia_hatar_katonak21_gs

Új határvédelmi bázist alakítottak ki Kelebián, a 150 ember elhelyezésére szolgáló konténertáborhoz hasonló épül Bácsalmáson, Madarason és Hercegszántón is tavaszig – jelentette ki Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke. Elmondta azt is, amennyiben megépül a második határvédelmi szakasz és a jelenlegi migrációs nyomás marad, akkor 30-50%-kal csökkenteni tudják a határ térségében szolgálatot teljesítő állomány létszámát. Tovább »

Változott a katonák szolgálati rendje a határon a hideg miatt

2017. január 7., szombat · 2 hozzászólás

migransok_roszkei_hataratkelo_0915_03_gs

A harckészültség megőrzése érdekében a hideg időjárás miatt több intézkedést is tettek a határon szolgáló katonák munkavégzésének biztosítására, a többi között átalakították a szolgálat rendjét – közölte az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka szombaton Röszkén az MTI-vel. Tovább »

Honvédek segítik a rendőrök munkáját a déli határon – egy mindenkiért, mindenki egyért…

2016. november 14., hétfő · 2 hozzászólás

katonak_hatar_001

A Magyar Honvédség a migrációs válsághelyzet kezelésében a kezdetektől fogva aktívan és nagy erőkkel van jelen. A katonák először az Ideiglenes Biztonsági Határzár kiépítésében vettek részt, jelenleg pedig a határvédelmi, határrendészeti feladatokban támogatják a rendőrség tevékenységét. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) a magyar-szerb-román hármas határtól a Dunáig terjedő, körülbelül 175 kilométeres határszakasz védelmében működik közre. Tovább »

A magyar határ közelében járnak a Belgrádból indult migránsok

2016. július 24., vasárnap · 7 hozzászólás

migransor_roszke_kora_este26_gs

Már csak néhány kilométerre vannak a magyar-szerb határtól azok a migránsok, akik gyalog indultak el Belgrádból, mintegy 130-an. Az M1 televízió tudósítói délelőtt azt jelentették, hogy hajnalban érkeztek Szabadkára, ezután Palicson látták őket, vagyis mintegy 10 kilométerre vannak a magyar határtól. Tovább »

Szerbia belsejében is ellátnák a karitatív feladataikat a magyar máltaisok

2016. július 20., szerda · 9 hozzászólás

migransok_0910_43_gs

A szerb hatóságok csak a tranzitzónákban és a határnyiladékban engedélyezik, hogy a magyar karitatív szervezetek tevékenykedjenek, pedig az ország belsejében is végeznék a munkájukat – mondja Solymári Dániel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi programvezetője. Tovább »

Bakondi: 10 ezren vesznek részt a magyar határ őrzésében

2016. július 12., kedd · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Növekszik a határsértõk száma Cs

Mintegy 10 ezren vesznek részt a magyar határőrizet megerősítésében, a térségbe vezényelt rendőrök és katonák jelentős technikai eszközökkel felszerelve, nagyfokú hatékonysággal akadályozzák meg az erőszakos, tiltott határátlépéseket – mondta Bakondi György hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Torlódás alakulhat ki Röszkén és Csanádpalotán

2016. július 8., péntek · Hozzászólok

roszkei_hataratkelo02_gs

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak, ezért már a hétvégétől a forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t. Tovább »

Következő oldal »