Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem veszélyezteti a bírói függetlenséget. És a jövőre nézvést az is örömhír, hogy magasan képzett fiatalok szeretnének bekerülni a bírói testületbe. Blogstar-interjú. Tovább »

Csaknem 500 büntetőügyet zárt le idén a Szegedi Ítélőtábla

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

Több mint 1400 ügyet fejezett be a nyári ítélkezési szünetig a Szegedi Ítélőtábla, amely összességében naprakészen látja el feladatát, hiszen egy éven belül szinte valamennyi ügyük lezárul – tájékoztatott Harangozó Attila, az ítélőtábla elnöke. Tovább »

Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 11 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Sikeres év áll a Szegedi Ítélőtábla mögött és a sajtóval is jó az együttműködése

2016. március 11., péntek · 2 hozzászólás

itelotabla_sajttaj001kfAz elmúlt hetekben a magyar bíróságokat ért politikai és sajtótámadások miatt hívott össze sajtótájékoztatót péntekre a Szegedi Ítélőtábla. Az elnök nem hagyta szó nélkül az országos sajtóban megjelent híreszteléseket a Hagyó-üggyel kapcsolatban sem, de kitért arra is, a szegedi sajtó példaértékűen kezeli a pereket.
Tovább »

Hiánypótló kötet jelent meg a Szegedi Ítélőtábla múltjáról

2015. november 27., péntek · Hozzászólok

rektori_sajttaj001kfMásodik kötetéhez ért a Szegedi Ítélőtábla történetét bemutató könyvsorozat, az 1914 és 1921 közötti időszakot három témakörben dolgozta fel Antal Tamás, az SZTE ÁJK Európai Jogtörténeti Tanszékének egyetemi docense.
Tovább »

Jövőre indulhat a Szegedi Törvényszék épületének felújítása

2015. április 28., kedd · Hozzászólok

birosag

2016-ban kezdődhet el a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri épületének felújítása, melynek során speciális tereket alakítanak ki, biztosítják a videó és hangfelvétel, illetve a távmeghallgatás lehetőségét minden tárgyalóteremben – hangzott el a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék közös évértékelőjén. Tovább »

Handó Tünde: átlagon felül teljesít a Szegedi Törvényszék + FOTÓK

2014. április 9., szerda · 2 hozzászólás

torvenyszek_sajttaj05_gsOrszágos viszonylatban is kiemelkedőnek nevezte a Szegedi Törvényszék munkáját Handó Tünde, az OBH elnöke. Az elmúlt évet értékelő tájékoztatón elhangzott, 150%-kal, 59 ezer fölé emelkedett a törvényszékre érkező ügyek száma, míg a peres ügyekből csaknem 9500-al több érkezett 2012-höz képest. Tovább »

Csongrád megyei rendőröket oktatnak az új büntető törvénykönyvről

2014. március 3., hétfő · 5 hozzászólás

itelotabla_alairas01_gsA rendőr-főkapitányság bűnügyi szakterületén dolgozóknak elméleti és gyakorlati képzést tartanak az új Btk.-ról. Erről írt alá együttműködési megállapodást az ítélőtábla, a főügyészség, a törvényszék, a jogi kar és a rendőrség.
Tovább »

Médiamegállapodást írt alá a Szegedi Ítélőtábla + FOTÓK

2013. március 6., szerda · 3 hozzászólás

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke bízik benne, hogy az év végére elkészülhet a sajtó és a bíróságok szempontjait egyaránt tükröző jogszabálytervezet a bírósági tárgyalások nyilvánosságáról.
Tovább »

Harangozó Attila a Szegedi Ítélőtábla új elnöke

2012. szeptember 4., kedd · Hozzászólok

Az ítélkezés időszerűségének és minőségének fenntartását tekinti legfontosabb feladatának Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla új elnöke, akit szeptember 1-jei hatállyal nevezett ki posztjára Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.
Tovább »

Harangozó Attila lett a Szegedi Ítélőtábla új elnöke

2012. augusztus 31., péntek · 2 hozzászólás

A Szegedi Ítélőtábla összbírói értekezletének egyhangú javaslatára Harangozó Attilát nevezte ki a Szegedi Ítélőtábla új elnökéve Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke. Az erről szóló kinevező okiratot a táblabíróság elnöke csütörtökön délután Sopronban, a Soproni Városi Bíróság új épületének átadását megelőzően tartott elnöki értekezleten vette át.
Tovább »