Handó Tünde: a magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

A magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik, az országos ügyforgalmi adatok javulnak – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottságában hétfőn, ahol 2016 első félévéről szóló beszámolóját vitatták meg. Tovább »

Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 11 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Handó: kiválóan teljesített a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla

2016. április 26., kedd · Egy hozzászólás

torvenyszek_sajttaj04_gs

Elismerően szólt a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla múlt évi teljesítményéről az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke kedden, a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Handó Tünde: megnövekedett munkateherrel számol a bírói szervezet

2015. szeptember 8., kedd · Hozzászólok

Megnövekedett munkateherrel számol a bírói szervezet a tömeges bevándorlással összefüggő, kedden megjelent törvénymódosítás hatályba lépését követően, ezért várhatóan megerősítik a Szegedi Törvényszék létszámát, valamint további informatikai eszközökkel segítik a munkájukat – erről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszélt kedden sajtótájékoztatón.
Tovább »

Jövőre indulhat a Szegedi Törvényszék épületének felújítása

2015. április 28., kedd · Hozzászólok

birosag

2016-ban kezdődhet el a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri épületének felújítása, melynek során speciális tereket alakítanak ki, biztosítják a videó és hangfelvétel, illetve a távmeghallgatás lehetőségét minden tárgyalóteremben – hangzott el a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék közös évértékelőjén. Tovább »

Trócsányi László: Nincs jogásztúlképzés!

2015. április 13., hétfő · Hozzászólok

jogikar_sajttaj04_gs (1)

Felül kell vizsgálni, hogy mennyi jogászra van szükség Magyarországon, ez is része a jogászképzés színvonalának megerősítésének – jelentette ki Trócsányi László a Jogász Dékáni Kollégium szegedi ülésén. Az igazságügyi miniszter elmondta, jelenleg nincs jogásztúlképzés, a kormány számára májusra készíti el a szaktárca átfogó helyzetértékelését. Tovább »

Következő oldal »