Handó Tünde: a magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

A magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik, az országos ügyforgalmi adatok javulnak – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottságában hétfőn, ahol 2016 első félévéről szóló beszámolóját vitatták meg. Tovább »

Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 11 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Handó: kiválóan teljesített a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla

2016. április 26., kedd · Egy hozzászólás

torvenyszek_sajttaj04_gs

Elismerően szólt a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla múlt évi teljesítményéről az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke kedden, a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Handó Tünde: megnövekedett munkateherrel számol a bírói szervezet

2015. szeptember 8., kedd · Hozzászólok

Megnövekedett munkateherrel számol a bírói szervezet a tömeges bevándorlással összefüggő, kedden megjelent törvénymódosítás hatályba lépését követően, ezért várhatóan megerősítik a Szegedi Törvényszék létszámát, valamint további informatikai eszközökkel segítik a munkájukat – erről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszélt kedden sajtótájékoztatón.
Tovább »

Jövőre indulhat a Szegedi Törvényszék épületének felújítása

2015. április 28., kedd · Hozzászólok

birosag

2016-ban kezdődhet el a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri épületének felújítása, melynek során speciális tereket alakítanak ki, biztosítják a videó és hangfelvétel, illetve a távmeghallgatás lehetőségét minden tárgyalóteremben – hangzott el a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék közös évértékelőjén. Tovább »

Trócsányi László: Nincs jogásztúlképzés!

2015. április 13., hétfő · Hozzászólok

jogikar_sajttaj04_gs (1)

Felül kell vizsgálni, hogy mennyi jogászra van szükség Magyarországon, ez is része a jogászképzés színvonalának megerősítésének – jelentette ki Trócsányi László a Jogász Dékáni Kollégium szegedi ülésén. Az igazságügyi miniszter elmondta, jelenleg nincs jogásztúlképzés, a kormány számára májusra készíti el a szaktárca átfogó helyzetértékelését. Tovább »

Szegedre látogatott Handó Tünde + FOTÓK

2014. október 21., kedd · Egy hozzászólás

hando_tunde_szegeden_06

Október 20-án Szegedre látogatott Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Hilbert Edit a Budapest Környéki Törvényszék elnöke. A Nyitott bíróságok programhoz kapcsolódóan szegedi iskolaigazgatókkal tárgyaltak a Szegedi Ítélőtáblán, majd megtekintették a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában a Tizenkét dühös ember című darabot, amelyben a Szegedi Ítélőtábla bírái is szerephez jutottak.
Tovább »

Handó: fontos a bírák társadalmi felelősségvállalása

2014. április 23., szerda · Hozzászólok

Az összbírói értekezletek az éves törvénykezési munka értékelése mellett a bíróságok és a bírák társadalmi környezetük felé vállalt kötelezettségeiről, felelősségéről is szólnak – hangoztatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerdán a Gyulai Törvényszék összbírói értekezletét követő sajtótájékoztatón. Tovább »

Handó Tünde: átlagon felül teljesít a Szegedi Törvényszék + FOTÓK

2014. április 9., szerda · 2 hozzászólás

torvenyszek_sajttaj05_gsOrszágos viszonylatban is kiemelkedőnek nevezte a Szegedi Törvényszék munkáját Handó Tünde, az OBH elnöke. Az elmúlt évet értékelő tájékoztatón elhangzott, 150%-kal, 59 ezer fölé emelkedett a törvényszékre érkező ügyek száma, míg a peres ügyekből csaknem 9500-al több érkezett 2012-höz képest. Tovább »

Az igazságügyi adatok kezeléséről és nyilvánosságáról értekeztek Szegeden

2014. január 17., péntek · Hozzászólok

Törvénykoncepció készül az igazságügyi adatok kezeléséről és nyilvánosságáról, a jogszabály célja a bíróságok munkájának átláthatóbbá tétele, ezáltal a beléjük vetett bizalom növelése – jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Szegeden. Tovább »

Handó: sikerült javítani az igazságszolgáltatás hatékonyságát

2013. július 14., vasárnap · Hozzászólok

handotunde_gsJelentősen nőttek az idén az alsóbb fokú bíróságok munkaterhei, különösen szabálysértési és cégjogi területen, ennek ellenére sikerült javítani az igazságszolgáltatás hatékonyságát. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde az MTI-nek elmondta: a tavalyi évet összefoglaló beszámolója már rögzíti a megújult igazságszolgáltatási rendszer első eredményeit, amelyek azonban csak határozott és összehangolt vezetői intézkedésekkel őrizhetők meg.
Tovább »

Handó Tünde: példaértékű a tízéves a Szegedi Ítélőtábla munkája + FOTÓK

2013. július 8., hétfő · Egy hozzászólás

itelotabla01_gsA Szegedi Ítélőtábla számos olyan kezdeményezés elindítója, amely illetékességi területén kívül is, az egész országban példaértékű – jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke hétfőn Szegeden, a Szegedi Táblabíróság fennállásának 10. és a vidéki táblabíráskodás kezdetének 145. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.
Tovább »

Médiamegállapodást írt alá a Szegedi Ítélőtábla + FOTÓK

2013. március 6., szerda · 3 hozzászólás

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke bízik benne, hogy az év végére elkészülhet a sajtó és a bíróságok szempontjait egyaránt tükröző jogszabálytervezet a bírósági tárgyalások nyilvánosságáról.
Tovább »

Handó: kiváló munkát végzett tavaly a Szegedi Ítélőtábla

2013. február 15., péntek · Egy hozzászólás

Kiváló munkát végzett a Szegedi Ítélőtábla 2012-ben, hiszen mind időszerűségben, mind pedig a befejezett ügyek mennyiségében az elsők közt van az országban – mondta Országos Bírósági Hivatal elnöke a táblabíróságon tartott összbírói értekezlet után pénteken a dél-alföldi városban.
Tovább »

Fellebbeznek a Sukoró-per vádlottjai

2012. augusztus 23., csütörtök · Egy hozzászólás

Várhatóan megfellebbezi a Sukoró-büntetőper több – a telekcsere miatt hűtlen kezelés kísérletével vádolt – terheltje az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének határozatát, amellyel a Fővárosi Törvényszékről (FT) Szolnokra helyezte át a hamarosan kezdődő eljárást – írta a Népszava csütörtökön.
Tovább »

Handó: jó irányba változott az igazságszolgáltatás

2012. július 4., szerda · Hozzászólok

Minden szervezet örülhet, ha a még hatékonyabb működéséhez egy külső szemlélő ajánlásokat tesz; a Transparency International (TI) Magyarország közelmúltban végzett felmérései rávilágítottak bizonyos nem kívánatos jelenségekre az igazságszolgáltatásban, ezeket figyelembe véve az Országos Bírósági Hivatalban (OBH) hamarosan megalakul egy munkabizottság az integritás kérdésének elemzésére – mondta a Kúria elnöke kedden Szegeden.
Tovább »