Táblagépről biztosítják a jelnyelvi tolmácsolást a hallássérülteknek mindhárom szegedi kormányablakban + FOTÓK

2017. április 25., kedd · Egy hozzászólás

siketek_tablet_jeltolmacs05_gs

Nem okoz többé gondot a szegedi kormányablakokban a hallássérültekkel történő kommunikáció. Három helyen érhető el egy-egy, a siketek és a nagyothallók ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatással felszerelt tablet. Több diák az új szolgáltatást már ma igénybe vette. Tovább »

Szépségkirálynővel és polgárőr kísérettel ment a Mikulás a Klúg-iskolába + FOTÓK

2015. december 4., péntek · Hozzászólok

klug_mikulas05_gs

Verssel és énekkel köszöntötték a Mikulást és krampuszait a Klúg Péter-iskolában, a hallássérült gyerekeknek a alsóvárosi polgárőrök vittek ajándékcsomagot, köztük Szabadi Diána, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe verseny első helyezettje. Tovább »

CsakAzértIs!Buli – ahol mindenki egyforma + FOTÓK

2015. január 18., vasárnap · Hozzászólok

csakazertisbuli10kfA mozgás-, hallás- és látássérültek bármikor kaphatóak egy jó bulira, ha van olyan táncparkett, ami megfelel a speciális követelményeknek. A CsakAzértIs!Buli akadálymentes partit már negyedik alkalommal látta vendégül a szegedi Ifjúsági Ház, ahol sérültekkel és egészségesekkel beszélgettünk.
Tovább »

Videótolmács segíti az Invitel ügyfeleit Szegeden + FOTÓK

2014. október 1., szerda · Hozzászólok

invitel_sajttaj03_gs

Az országban elsőként szegedi ügyfélszolgálati irodájában tette elérhetővé a KONTAKT Tolmácsszolgálatot az Invitel, mely a hallássérülteket segíti. A telekommunikációs cég Szegeden jelentős fejlesztéseket hajtott végre, ősztől újabb 3 000 háztartáshoz juttatták el az optikai, szélessávú technológiát. Tovább »

CsakAzértIs! – akadálymentes buli az elfogadásért, kihívásokkal + FOTÓK

2014. augusztus 2., szombat · 13 hozzászólás

vakrandi24_gs

A megismerésről és elfogadásról is szólt a CsakAzértIs!, buli, amelyre a mozgás-, hallás- és látássérültek mellett mindenkit vártak az IH-ba. Az egyedülálló kezdeményezés a szegedi civil szféra összefogásának is kivételes példája, melynek célja, hogy bebizonyítsa: mindenki egyforma. Tovább »

Mindenki jelnyelvvel kezdi az életet + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 19., szerda · 6 hozzászólás

weisz_fanni17_gsApró trükkök kellenek csupán ahhoz, hogy egy hallássérült ember is ugyanolyan teljes és boldog életet élhessen, mint egészséges társai. Weisz Fanni, a siket szépségkirálynő a makói diákok után a szegedi Gregor József Általános Iskola növendékeinek beszélt mindennapjairól. Tovább »

Hallássérült szegedi fiatalok a parlamentben + FOTÓK

2014. február 5., szerda · 7 hozzászólás

parlament01_gsA Klúg Péter iskola diákjai is bekukkantottak a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára. A kormányhivatal meghívására a fővárosba látogató gyerekek a Csodák Palotájában is jártak Weisz Fannival. Tovább »

A Mars téri piacon már felragyogott a hit lángja + FOTÓK

2013. december 1., vasárnap · 6 hozzászólás

advent_elso_mars_ter31_gsA Mars téri piacon ragyogott fel először a karácsony közeledtét hirdető gyertya, a hit lángja. Az ünnepségen Kondé Lajos, a dóm plébánosa és Gyimesi László önkormányzati képviselő üzent az adventi koszorút körülölelő tömegnek.
Tovább »

Siketekből és hallókból álló vegyes futballcsapat indul tavasszal Csongrád megyében + FOTÓK

2013. január 20., vasárnap · Hozzászólok

Hét együttes részvételével siketeknek rendeztek labdarúgótornát szombaton. Az MLSZ megyei igazgatósága kiemelten segíti a fogyatékkal élőket, egyedülálló kezdeményezéssel rukkol elő tavasszal.
Tovább »

Szenzációs Baha-műtét a szegedi klinikán

2009. július 29., szerda · 6 hozzászólás

mutet4 Hat hét múlva hallani fog az a beteg, akit Rovó László egyetemi docens szerdán megműtött. A szegedi klinikán végezhették el Magyarországon először felnőtt emberen a Baha-műtétet. A beavatkozást az OEP nem finanszírozza, pedig legalább száz hallássérülten lehetne segíteni ezzel az eljárással.
Tovább »

Szenzációs műtétre készülnek Szegeden

2009. július 27., hétfő · 2 hozzászólás

baha3Július 29-én Magyarországon először végeznek felnőtt korú betegen úgynevezett Baha (Bone-anchored hearing aid) műtétet. A Szegedi Klinikán elvégzett beavatkozás eredményeként a hagyományos eszközökkel eddig nem megfelelően korrigálható hallásvesztés típusok válnak kiválóan javíthatóvá, többek között a féloldali siketség esetén az irányhallás – tájékoztatott Pintér Miklós, az Amplifon Magyarország Kft. hallásgondozó társaság marketing-és pr-vezetője. Tovább »

Megyénkben járt az első hallássérült képviselőjelölt

2009. május 12., kedd · Hozzászólok

e3Az esélyegyenlőség nevében tartottak ma szakmai fórumot a megyeházán a Csongrád Megyei Önkormányzat szervezésében. A tanácskozáson részt vett az újonnan csatlakozott államok első hallássérült EP-képviselőjelöltje, a Fidesz színeiben induló Kósa Ádám és Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője. Tovább »