A török elnök ismét felvetette a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét

2017. február 24., péntek · Hozzászólok

Ismét felvetette a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét Recep Tayyip Erdogan török államfő pénteken a nyugat-törökországi Manisában, az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i népszavazás előtti egyik kampányrendezvényen. Tovább »

Bogár hóhér, a „pártatlan”, Kozarek, a „képeslapok sztárja” – Bátyi Zoltán és a Hóhércsárdás

2015. július 5., vasárnap · 8 hozzászólás

hohercsardas02kf
Bátyi Zoltán legújabb könyve súlyos témát, a halálbüntetés történetét járja körbe. A Közéleti Kávéházban a napokban több érdekességről beszélt, mind a hóhérok és kivégzettek múltjával kapcsolatban, mind a könyve megszületésével összefüggésben. Tovább »

Halálbüntetés – Erdő Péter: hatékony és emberséges igazságszolgáltatásra kell törekedni

2015. május 21., csütörtök · Hozzászólok

A katolikus egyház tanítása szerint nem a halálbüntetés visszaállítására, hanem a bűnmegelőzésre, valamint a hatékony és emberséges igazságszolgáltatásra kell törekedni – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az Inforádiónak nyilatkozva csütörtökön.
Tovább »

Orbán elmondta Schulznak, nem tervezi a halálbüntetés bevezetését (FRISSÍTVE)

2015. április 30., csütörtök · 3 hozzászólás

SCHULZ, Martin; Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, “egy vita van róla” Magyarországon. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Trócsányi a halálbüntetésről: Magyarországnak kötelezettségei vannak

2015. április 30., csütörtök · 6 hozzászólás

trocsanyi_laszlo02_gs

A jog szilárd és a jogból egyértelműen következik, hogy Magyarországnak milyen kötelezettségei vannak – szögezte le Trócsányi László a halálbüntetéssel kapcsolatban. Az igazságügy-miniszter kijelentette, hazánk az áldozatok pártján áll és a bűnmegelőzésre helyez nagy hangsúlyt az új büntetőeljárási törvény is. Tovább »

Rétvári: mindenkinek meg kell adni a lehetőséget tettei megbánására

2015. április 30., csütörtök · 3 hozzászólás

Az egyházi álláspont szerint az élet abszolút korlátozhatatlan, ezért a kereszténydemokraták ellenzik a halálbüntetést – mondta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön. A politikus szerint mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy megbánja tettét. Tovább »

Halálbüntetés: Orbán Viktor áll Martin Schulz rendelkezésére

2015. április 29., szerda · 4 hozzászólás

telefon

“Orbán Viktor álláspontja szerint a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani. Természetesen a témában európai szinten is konzultációkat kell folytatni, így a miniszterelnök ezúttal is örömmel áll Schulz elnök úr rendelkezésére” – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére szerdán.
Tovább »

Megosztja a szegedieket a halálbüntetés kérdése

2012. július 17., kedd · 22 hozzászólás

Általános közfelháborodást váltott ki a társadalomban Bándy Kata meggyilkolása. A lányra szerdán holtan találtak rá, esete kapcsán ismét előkerült a halálbüntetés dilemmája: szakértőt és az utca emberét is faggattuk a témával kapcsolatban.
Tovább »

KDNP: keresztény politikus nem támogathatja a halálbüntetést

2012. június 21., csütörtök · 5 hozzászólás

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint a Jobbik halálbüntetést támogató nyilatkozatai egyértelmű szakítást jelentenek a keresztény értékvilággal; Rétvári Bence az MTI-nek azt mondta: hívő keresztény politikus nem támogathatja a halálbüntetést anélkül, hogy ne mondana ellent az egyház tanításának.
Tovább »