Czerván: folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése jövőre

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

Jövőre is folytatódik az élelmiszerek 2014-ben kezdődött áfa-csökkentése, így januártól a fogyasztási hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Fazekas Sándor: kezdeményezik a hal áfájának csökkentését

2017. március 10., péntek · 12 hozzászólás

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön – mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint. Tovább »

FM: növelni kell az alacsony magyarországi halfogyasztást

2016. december 21., szerda · Egy hozzászólás

halfesztival02_gs

Növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Idén is megannyi finomság készült a halfesztiválon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. szeptember 3., szombat · 27 hozzászólás

BC5K8234

„Ha lenne íze Szegednek, halászlé ízű lenne” – állítja Frank Sándor mesterszakács, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál ötletgazdája. A jubileumi, idén húszéves rendezvény keretében a szegedi rakparton és az újszegedi Partfürdőn egyaránt sokan voltak kíváncsiak a színes kavalkádra, na meg a finom halételekre. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület és az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter társaságában portálunk is kitelepült a halfőző versenyre.
Tovább »

Halas finomságok, sztárfellépők, ejtőernyősök és gumikacsák a huszadik szegedi halünnepen

2016. augusztus 25., csütörtök · 4 hozzászólás

halaszlefeszt_sajttaj006kf

Szeptember első hétvégéjén immár huszadik alkalommal rendezik meg Szegeden a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált, hazánk egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és kulturális rendezvényét.
Tovább »

Hamarosan hungarikummá válhat a tiszai halászlé – Algyőn a két világháború közötti ízekben hisznek

2016. július 24., vasárnap · 6 hozzászólás

halaszlefeszt_sajtotajekoztato04kf

A nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé. A bejelentés a Tisza-tónál történt, de az elismerés a szegedi konyha remekének is szól. Barta László szerint ponty nélkül nincs halászlé. Tovább »

Következő oldal »