Fazekas Sándor: kezdeményezik a hal áfájának csökkentését

2017. március 10., péntek · 12 hozzászólás

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön – mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint. Tovább »

FM: növelni kell az alacsony magyarországi halfogyasztást

2016. december 21., szerda · Egy hozzászólás

halfesztival02_gs

Növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Idén is megannyi finomság készült a halfesztiválon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. szeptember 3., szombat · 27 hozzászólás

BC5K8234

„Ha lenne íze Szegednek, halászlé ízű lenne” – állítja Frank Sándor mesterszakács, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál ötletgazdája. A jubileumi, idén húszéves rendezvény keretében a szegedi rakparton és az újszegedi Partfürdőn egyaránt sokan voltak kíváncsiak a színes kavalkádra, na meg a finom halételekre. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület és az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter társaságában portálunk is kitelepült a halfőző versenyre.
Tovább »

Halas finomságok, sztárfellépők, ejtőernyősök és gumikacsák a huszadik szegedi halünnepen

2016. augusztus 25., csütörtök · 4 hozzászólás

halaszlefeszt_sajttaj006kf

Szeptember első hétvégéjén immár huszadik alkalommal rendezik meg Szegeden a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált, hazánk egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és kulturális rendezvényét.
Tovább »

Hamarosan hungarikummá válhat a tiszai halászlé – Algyőn a két világháború közötti ízekben hisznek

2016. július 24., vasárnap · 6 hozzászólás

halaszlefeszt_sajtotajekoztato04kf

A nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé. A bejelentés a Tisza-tónál történt, de az elismerés a szegedi konyha remekének is szól. Barta László szerint ponty nélkül nincs halászlé. Tovább »

Egy átlag európai hatszor annyi halat fogyaszt, mint mi – felmerült a halhús áfájának csökkentése

2016. április 28., csütörtök · Egy hozzászólás

ponty01

Pedig Szegeden és Magyarországon komoly múltja van a halételek fogyasztásának, népszerűsítésüket több kampány segíti. Az Algyői Halászcsárda vezetője a célért minőségi alapanyagok és jó halászlé segítségével küzd. A szakminiszter fontosnak tartaná a halhús áfájának csökkentését, erről a halászcsárda-tulajdonos és Szeged parlamenti képviselője is úgy gondolja, fontos lépés lenne ahhoz, hogy árban is visszanyerje versenyképességét a hazánkban tenyésztett hal. Tovább »

Ezrek főzték és kóstolták a szegedi hallevet a Partfürdőn + FOTÓK

2015. szeptember 6., vasárnap · 7 hozzászólás

halaszlefeszt16kf

Baráti társaságok, cégek és pártok egyaránt megmutatták főzőtudományukat a Partfürdőn szombaton, ahol a szemerkélő eső sem szegte kedvét a halétkek szerelemeseinek. Tovább »

Következő oldal »