Vízre bocsátották a Szegeden készült Kisfaludyt + FOTÓK

2014. július 29., kedd · 7 hozzászólás

f15ca024-d999-4682-b29c-1fbca925f4a6

Gőzgép helyett dízel- és villanymotorok hajtják a Kisfaludy gőzös korhű másolatát, melyet Szegeden kezdtek el megépíteni, majd Siófokra szállítottak vízre. Tovább »

Bővül a csónak fogalmának meghatározása

2014. március 13., csütörtök · Hozzászólok

A kishajósok számára kedvezően változtak az előírások. Március 1-től két ponton módosul a csónak fogalmának meghatározása: A hajótest hossza nem éri el a 7 m-t (korábban 6,2 m), motorteljesítménye legfeljebb 7,5 kW ≈ 10 Le (korábban 4 kW ≈ 5 Le) volt. Ezek alapján 10Le motorteljesítményig nem kell jogosítvány a motorcsónakok vezetéséhez. Tovább »

Elszállították a Szegeden gyártott gőzöst – fájó emlék maradt utána + VIDEÓ, FOTÓK

2014. március 7., péntek · 9 hozzászólás

kisfaludy_gozos_szallitas19_gsSzegeden építették újjá a Kisfaludy lapátkerekes gőzöst, a testet már el is szállították, nyáron már kifut a Balatonra – az építkezéssel egy időben egy másik hajó haláltusáját vívta a szomszédban. Tovább »

Új típusú jogosítványt igényelhetnek a hajósok

2014. február 6., csütörtök · Egy hozzászólás

Régi álma teljesült a hajósoknak! A korábban papír alapú kishajós jogosítványt 2014. január 1-től a személyazonosság igazolására is alkalmas, bankkártya méretű biztonsági okmány, a „Nemzetközi kedvtelési célú hajóvezetői bizonyítvány” váltja fel. Tovább »

Ismét vitorlás- és jetskivezető-képzés indul Szegeden

2013. április 11., csütörtök · Hozzászólok

Kipper György vezetésével ismét vitorlás oktatás Szegeden!Az elméleti képzés Szegeden, az SZTE Sportközpontban, a gyakorlati oktatások a Tiszán lesznek.
Tovább »

Vízre csalta a jó idő a szegedi vitorlásokat + VIDEÓ

2012. november 6., kedd · Hozzászólok

A szegedi vitorlások sem vették tudomásul, hogy november van. A Medencés kikötőben a felnőttektől a gyerekekig, a gyakorlottaktól a kezdőkig sokan bontottak vitorlát, hogy délelőttől sötétedésig kedvelt sportáguknak hódoljanak.
Tovább »

Hajózási korlátozás lehet a Dunán, ha tovább csökken a vízállás

2012. augusztus 18., szombat · Hozzászólok

Az alacsony vízállás miatt azonnali beavatkozásra egyelőre nincs szükség a Dunán, ám ha a szárazság miatt tovább romlik a helyzet, akkor hajózási korlátozásokra kell számítani – közölte az MTI érdeklődésére az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megbízott vezetője.
Tovább »

Hivatalok hullámain hánykolódik a Szőke Tisza + FOTÓK

2012. július 19., csütörtök · 3 hozzászólás

A szegedi jachtkikötőben elsüllyedt Szőke Tisza hajó esetében csak egy dolog változott: jelentősen csökkent a folyó vízszintje. Ugyan a felszámolási eljárásban a csődtörvénynek megfelelően sikerült a hajót értékesíteni, és az új tulajdonos nekiláthatna az értékmentésnek, a hivatali eljárások mégsem teszik ezt lehetővé.
Tovább »

Kiemelhető-e a Szőke Tisza? + FOTÓK, VIDEÓ

2012. július 9., hétfő · 11 hozzászólás

A szegedi jachtkikötőben a part mellé vontatott és az év elején ott elsüllyedt Szőke Tisza sorsát a helyi és országos médiában is nagy érdeklődés kísérte. A süllyedés óta eltelt időben március folyamán civil szervezetek kísérletet tettek a kiemelésre, majd a hajó – a tulajdonos cég felszámolását követően – júniusban új gazdára talált. De hogyan is lehetne kiemelni a legendás kétkéményes gőzhajót?
Tovább »

Vitorlás és jetski-vezető képzés indul Szegeden

2012. június 12., kedd · Hozzászólok

Kedvtelési célú vitorlás, kisgéphajó és jetski-vezető képzés indul június 13-án, szerdán Szegeden. Az elméleti képzések az SZTE Sportközpontban, a gyakorlati részek a Tiszán lesznek.
Tovább »

Következő oldal »