Vízre bocsátották a Szegeden készült Kisfaludyt + FOTÓK

2014. július 29., kedd · 7 hozzászólás

f15ca024-d999-4682-b29c-1fbca925f4a6

Gőzgép helyett dízel- és villanymotorok hajtják a Kisfaludy gőzös korhű másolatát, melyet Szegeden kezdtek el megépíteni, majd Siófokra szállítottak vízre. Tovább »

Fotókiállítás nyílt a Fekete Házban a Szőke Tisza emlékére + FOTÓK

2014. március 15., szombat · Hozzászólok

SZS20140314_szoke_tisza_kiallitas_001Szeged ikonikus gőzöse, a legendás Szőke Tisza haldoklásáról és pusztulásáról nyílt fotókiállítás a Fekete ház Lépcsőgalériáján. Csokorba szedtük a hajó pusztulásának történetét.
Tovább »

Elszállították a Szegeden gyártott gőzöst – fájó emlék maradt utána + VIDEÓ, FOTÓK

2014. március 7., péntek · 9 hozzászólás

kisfaludy_gozos_szallitas19_gsSzegeden építették újjá a Kisfaludy lapátkerekes gőzöst, a testet már el is szállították, nyáron már kifut a Balatonra – az építkezéssel egy időben egy másik hajó haláltusáját vívta a szomszédban. Tovább »

Új típusú jogosítványt igényelhetnek a hajósok

2014. február 6., csütörtök · Egy hozzászólás

Régi álma teljesült a hajósoknak! A korábban papír alapú kishajós jogosítványt 2014. január 1-től a személyazonosság igazolására is alkalmas, bankkártya méretű biztonsági okmány, a „Nemzetközi kedvtelési célú hajóvezetői bizonyítvány” váltja fel. Tovább »

Tovább árválkodik a Szőke Tisza „csontváza” a tápéi kikötőben + FOTÓK

2013. augusztus 28., szerda · 6 hozzászólás

szoke_tisza_augusztus13_gsVárhatóan szeptember elején kezdődik el a Szőke Tisza gőzös kiemelése a folyóból. Volt, amikor a vízállás hiúsította meg a munkálatokat, később műszaki problémák merültek fel.
Tovább »

Heteken belül végleg eltűnik a Szőke Tisza + FOTÓK

2013. július 11., csütörtök · 7 hozzászólás

szoke_tisza_12_gsSzázéves születésnapját nem éli meg a Szőke Tisza gőzös „csontváza” sem, a nyár végére végleg eltűnik. Jövő héten emelik ki a vízből az elsüllyedt roncsot, és elkezdik feldarabolni. Tovább »

Szegeden debütál az ország első “büféhajója”

2013. május 16., csütörtök · 7 hozzászólás

bufehajoHang- és fényeffektekkel hívja fel magára a figyelmet, füstöl, durrog és puffog a Szegedi Borfesztivál ideje alatt a hazai vendéglátás leglátványosabb és legizgalmasabb felépítménye, egy 17. századi kétárbocos csatahajót modellező Nostromo. Az első hazai “büféhajó” Szegeden kezd, és végigjárja a fesztiválokat a soproni VOLT-tól kezdve a Szigetig.
Tovább »

Jövő héten emelik ki a Szőke Tisza gőzgépét

2012. október 9., kedd · 7 hozzászólás

Hosszabb ideig tartanak a Szőke Tisza bontási munkálatai az eredetileg tervezettnél, de két hónap múlva már semmi sem marad a legendás gőzösből. A roncs tulajdonosa egy hajógyártó céggel is tárgyal, meg szeretné menteni az enyészettől például a bálterembe vezető lépcsőt is.
Tovább »

Folyik a Szőke Tisza hajó bontása a tápéi kikötőben + FOTÓK

2012. október 1., hétfő · 5 hozzászólás

Az ebédlő és a bálterem faszerkezetét már szétbontották a Szőke Tisza gőzös testén a tápéi yachtkikötőben. Egy hónap múlva végezhetnek teljesen a bontással, a hajóból valószínű csak a díszes lépcsősor és a motor egyes elemei maradnak meg.
Tovább »

Hivatalok hullámain hánykolódik a Szőke Tisza + FOTÓK

2012. július 19., csütörtök · 3 hozzászólás

A szegedi jachtkikötőben elsüllyedt Szőke Tisza hajó esetében csak egy dolog változott: jelentősen csökkent a folyó vízszintje. Ugyan a felszámolási eljárásban a csődtörvénynek megfelelően sikerült a hajót értékesíteni, és az új tulajdonos nekiláthatna az értékmentésnek, a hivatali eljárások mégsem teszik ezt lehetővé.
Tovább »

Következő oldal »