Elszállították a Szegeden gyártott gőzöst – fájó emlék maradt utána + VIDEÓ, FOTÓK

2014. március 7., péntek · 9 hozzászólás

kisfaludy_gozos_szallitas19_gsSzegeden építették újjá a Kisfaludy lapátkerekes gőzöst, a testet már el is szállították, nyáron már kifut a Balatonra – az építkezéssel egy időben egy másik hajó haláltusáját vívta a szomszédban. Tovább »

Szegeden debütál az ország első “büféhajója”

2013. május 16., csütörtök · 7 hozzászólás

bufehajoHang- és fényeffektekkel hívja fel magára a figyelmet, füstöl, durrog és puffog a Szegedi Borfesztivál ideje alatt a hazai vendéglátás leglátványosabb és legizgalmasabb felépítménye, egy 17. századi kétárbocos csatahajót modellező Nostromo. Az első hazai “büféhajó” Szegeden kezd, és végigjárja a fesztiválokat a soproni VOLT-tól kezdve a Szigetig.
Tovább »

Jövő héten emelik ki a Szőke Tisza gőzgépét

2012. október 9., kedd · 7 hozzászólás

Hosszabb ideig tartanak a Szőke Tisza bontási munkálatai az eredetileg tervezettnél, de két hónap múlva már semmi sem marad a legendás gőzösből. A roncs tulajdonosa egy hajógyártó céggel is tárgyal, meg szeretné menteni az enyészettől például a bálterembe vezető lépcsőt is.
Tovább »

Folyik a Szőke Tisza hajó bontása a tápéi kikötőben + FOTÓK

2012. október 1., hétfő · 5 hozzászólás

Az ebédlő és a bálterem faszerkezetét már szétbontották a Szőke Tisza gőzös testén a tápéi yachtkikötőben. Egy hónap múlva végezhetnek teljesen a bontással, a hajóból valószínű csak a díszes lépcsősor és a motor egyes elemei maradnak meg.
Tovább »

Következő oldal »