Még nem tudja az MSZP, hogy mennyi nyugdíjasnak adna ingyen gyógyszert

2017. április 20., csütörtök · 18 hozzászólás

nyugdijas_parlament_sajttaj001kf

Az idősek kéréseit, felmerülő problémáit kívánták összegyűjteni szegedi fórumukon. A baloldali politikusok egyes korkedvezményes nyugdíjak, bizonyos szociális támogatások visszaállítását szeretnék, s a nyugdíjak összegét növelnék – leszámítva a kiemelkedően magasakat. A párt választmánya hamarosan dönt arról, hogy az ingyenes gyógyszerkiváltást lehetővé tenné-e a nyugdíjasoknak választási győzelmük esetén. Megválasztották a Senior Centerben a Nyugdíjas Parlament megyei delegáltjait is. Tovább »

Nélkülözhetetlen eszközök a gyógyuláshoz – a szegedi gyermekklinika fertőző osztályát támogatták

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

A szegedi gyermekklinika fertőző osztálya félmillió forint értékben kapott új eszközöket, amelyek megvásárlásra a szegedi Greenfish Egyesület valamint Kovács Gábor, a Gyermekklinika tudományos munkatársa kezdeményezett gyűjtést. A támogatók által összeadott összegből két, gyógyszeradagoló perfúziós pumpát valamint két speciális hűtőmellényt vásároltak. Tovább »

Nyitrai Zsolt: a gyógyszerészeti szektor előrehaladásának alapja a párbeszéd

2017. április 1., szombat · Hozzászólok

A gyógyszerészeti szektor elmúlt évekbeli sikeressége és előrehaladása egyértelműen a szakmával folytatott párbeszéd, a javaslatok meghallgatásának és elfogadásának köszönhető – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton Kecskeméten. Tovább »

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

02.14_Neostomosan_nebih

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgáló hamisítványok a keleti országrészben – Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – voltak elérhetők, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban – közölte a Nébih az MTI-vel kedden. Tovább »

Kilencvenmillió forint értékben gyógyszereket foglaltak le Magyarországon

2016. június 23., csütörtök · Hozzászólok

gyogyszer_patika

Több mint kilencvenmillió forint értékben foglalt le gyógyszereket a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű nemzetközi razzia keretében – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi osztályának kiemelt főreferense csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Tovább »

Rétvári: öt év alatt több mint tízmilliárd maradt a betegek zsebében a gyógyszerkassza átalakítása miatt

2016. április 30., szombat · 2 hozzászólás

A gyógyszerkasszában 2011-től alkalmazott vaklicites rendszer már tízmilliárd forintnál is többet hagyott a betegek zsebében. Az utóbbi két évben is 760 gyógyszer ára csökkent – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel.
Tovább »

Ötvenkilenc gyógyszer ára csökken

2016. április 1., péntek · Hozzászólok

Mától ötvenkilenc gyógyszer ára csökken átlagosan 13,6 százalékkal, amiből a legnagyobb mértékben, mintegy 50 százalékkal egy reflux betegséget kezelő, úgynevezett protonpumpagátló készítmény ára mérséklődik – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.
Tovább »

Következő oldal »