Pangea-akció: százhatvanmillió forint értékben foglaltak le gyógyszereket Magyarországon

2017. szeptember 27., szerda · Hozzászólok

Több mint százhatvanmillió forint értékben foglalt le csaknem százezer darab gyógyszert a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű, hamis és illegális gyógyszerek kereskedelme elleni nemzetközi akcióban – jelentette be a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Orbán: alapvető érdek a magyar nagyvállalatok számának növekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházásának avatásán. Tovább »

Nincs Xanax-hiány Magyarországon

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

Magyarországon elérhető a Xanax gyógyszer, annak csupán egy speciális kiszereléséből volt hiány június 21-e és július 17-e között – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szombaton, sajtóhírekre reagálva az MTI-vel. Tovább »

Marihuánát és potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Egy kisbuszban két kilogramm marihuánát, egy teherautóban pedig 6438 levél Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Egészségügyi államtitkár: az e-szolgáltatási rendszerben recept nélkül lehet felírni a gyógyszert

2017. június 13., kedd · 2 hozzászólás

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszer felíratni – erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára beszélt kedden az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Még nem tudja az MSZP, hogy mennyi nyugdíjasnak adna ingyen gyógyszert

2017. április 20., csütörtök · 18 hozzászólás

nyugdijas_parlament_sajttaj001kf

Az idősek kéréseit, felmerülő problémáit kívánták összegyűjteni szegedi fórumukon. A baloldali politikusok egyes korkedvezményes nyugdíjak, bizonyos szociális támogatások visszaállítását szeretnék, s a nyugdíjak összegét növelnék – leszámítva a kiemelkedően magasakat. A párt választmánya hamarosan dönt arról, hogy az ingyenes gyógyszerkiváltást lehetővé tenné-e a nyugdíjasoknak választási győzelmük esetén. Megválasztották a Senior Centerben a Nyugdíjas Parlament megyei delegáltjait is. Tovább »

Nélkülözhetetlen eszközök a gyógyuláshoz – a szegedi gyermekklinika fertőző osztályát támogatták

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

A szegedi gyermekklinika fertőző osztálya félmillió forint értékben kapott új eszközöket, amelyek megvásárlásra a szegedi Greenfish Egyesület valamint Kovács Gábor, a Gyermekklinika tudományos munkatársa kezdeményezett gyűjtést. A támogatók által összeadott összegből két, gyógyszeradagoló perfúziós pumpát valamint két speciális hűtőmellényt vásároltak. Tovább »

Nyitrai Zsolt: a gyógyszerészeti szektor előrehaladásának alapja a párbeszéd

2017. április 1., szombat · Hozzászólok

A gyógyszerészeti szektor elmúlt évekbeli sikeressége és előrehaladása egyértelműen a szakmával folytatott párbeszéd, a javaslatok meghallgatásának és elfogadásának köszönhető – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton Kecskeméten. Tovább »

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

02.14_Neostomosan_nebih

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgáló hamisítványok a keleti országrészben – Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – voltak elérhetők, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban – közölte a Nébih az MTI-vel kedden. Tovább »

Kilencvenmillió forint értékben gyógyszereket foglaltak le Magyarországon

2016. június 23., csütörtök · Hozzászólok

gyogyszer_patika

Több mint kilencvenmillió forint értékben foglalt le gyógyszereket a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű nemzetközi razzia keretében – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi osztályának kiemelt főreferense csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Tovább »

Rétvári: öt év alatt több mint tízmilliárd maradt a betegek zsebében a gyógyszerkassza átalakítása miatt

2016. április 30., szombat · 2 hozzászólás

A gyógyszerkasszában 2011-től alkalmazott vaklicites rendszer már tízmilliárd forintnál is többet hagyott a betegek zsebében. Az utóbbi két évben is 760 gyógyszer ára csökkent – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel.
Tovább »

Ötvenkilenc gyógyszer ára csökken

2016. április 1., péntek · Hozzászólok

Mától ötvenkilenc gyógyszer ára csökken átlagosan 13,6 százalékkal, amiből a legnagyobb mértékben, mintegy 50 százalékkal egy reflux betegséget kezelő, úgynevezett protonpumpagátló készítmény ára mérséklődik – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.
Tovább »

Plazmaszolgálat nyílt Szegeden + FOTÓK

2014. december 1., hétfő · Egy hozzászólás

verplazma_kozpont_szeged13_gs

Európa, és ezen belül hazánk sem önellátó vérplazmából, ezért is jelentős, hogy a Plazmaszolgálat első vidéki központját Szegeden nyitotta meg. Tovább »

Az év gyógynövényének a citromfüvet választották a gyógyszerészek

2014. május 13., kedd · Hozzászólok

orvosi_citromfu_ev_gyogynoveny

Nyugtat, enyhíti az emésztési panaszokat, és még a herpeszt is képes kordában tartani. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya tavaly indította útjára kezdeményezését: minden esztendőben megválasztják az Év Gyógynövényét, hogy minél szélesebb körben terjeszthessék jótékony hatását.
Tovább »

Egyre üresebb a páncélszekrény – az antibiotikumok dilemmája

2013. augusztus 16., péntek · 38 hozzászólás

gyogyszerekHa nem javul az emberek antibiotikum-szedési fegyelme, komoly problémákkal nézhetünk szembe a jövőben, mert egyre több baktérium válik ellenállóvá ezekkel a gyógyszerekkel szemben.
Tovább »

Tavaly több mint 11 ezer gyógyszermérgezés történt

2013. július 14., vasárnap · Hozzászólok

gyogyszerek2Tavaly több mint 11 ezer gyógyszermérgezést regisztrált a kémiai biztonsági intézet, amelyből az esetek csaknem kétharmada öngyilkossági kísérlet volt, a véletlen vagy egyéb mérgezés aránya mindössze 10 százalékot tett ki – számol be a Népszabadság az Országos Kémiai Biztonsági Intézet mérgezésekről szóló friss jelentése alapján.
Tovább »

Bizonyítottan hatásos gyógynövényekkel „kampányolnak” a gyógyszerészek

2013. július 8., hétfő · Egy hozzászólás

mariatovis_flickr2013-ban új kezdeményezést indított útjára a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya: minden esztendőben megválasztják az Év Gyógynövényét, melyet szeretnének minél szélesebb körben megismertetni a lakossággal.
Tovább »

OEP: sikeres a másfél éve indított gyógyszergyártói árverseny

2013. április 17., szerda · 2 hozzászólás

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) sikeresnek nevezte a másfél éve elindított gyógyszergyártói árversenyt, az úgynevezett vaklicitet, amelynek eredményeként tavaly hétmilliárd forint volt a lakossági megtakarítás 2011-hez képest.
Tovább »

Küzdelem a koraszülés ellen: a kutatónak kihívás, a gyógyszeriparnak “nem üzlet”?

2013. április 16., kedd · Hozzászólok

Koszorúzással és a már hagyományos emlékelőadással emlékeztek az éppen száz éve született Jancsó Miklós (1903-1966) farmakológusprofesszorra április 15-én. A SZAB-székház dísztermében Falkay György, az SZTE GYTK Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézetének professzora a koraszülést megelőzését segítő hatóanyag-fejlesztésekről beszélt.
Tovább »

GfK: a tehetősebbek költenek egészségmegőrzésre

2013. február 7., csütörtök · Hozzászólok

A lakosság egyharmadát jelentő magasabb jövedelmű csoportokban elsősorban a megelőzés és az egészségmegőrzés az egészségügyi kiadások fő célja, a kétharmadot kitevő alacsonyabb jövedelműek viszont főként a betegségek kezelésére és a betegségek melletti egészség-fenntartásra költenek a Gfk Hungária Egészséggazdasági Monitorának felmérése szerint.
Tovább »

Életveszélyes a helytelenül szedett antibiotikum

2012. november 20., kedd · Hozzászólok

Európában évente mintegy négyszázezer ember megbetegedését és évente huszonötezer ember halálát okozzák azok a fertőzések, amelynek egyik fő okozója az antibiotikumok helytelen szedése – hívta fel a figyelmet az egészségügyi államtitkári kabinetfőnök kedden az Európai Antibiotikum Napon Budapesten.
Tovább »

Börtön fenyegeti a gyógyszerhamisítókat

2012. július 4., szerda · 2 hozzászólás

Az új büntető törvénykönyv alapján három évig terjedő börtön fenyegeti a hamis egészségügyi termékek gyártóit, forgalmazóit; a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) üdvözli a jogszabályi változást, mert Magyarországon sokan vásárolnak illegális gyógykészítményeket, amelyek súlyos egészségkárosodást, esetleg halált is okozhatnak – írta a Magyar Nemzet szerdán.
Tovább »

Dollármilliárdos kutatások, békabőrből kivont fájdalomcsillapító + FOTÓK

2012. május 26., szombat · Hozzászólok

Hogyan jutunk el egy vegyülettől a piruláig, egyáltalán tablettát akarunk-e még szedni, és mi adja a legjobb ötleteket a kutatóknak egy-egy hatóanyaghoz? – ilyen és hasonló kérdésekről hallhattunk szakvéleményeket a „Molekulától a gyógyszerig” címmel május 24-25-én megrendezett konferencián.
Tovább »

Tételes elszámolásúvá válik kilenc biológiai gyógyszer

2012. január 18., szerda · Hozzászólok

Február 1-jei hatállyal kilenc úgynevezett biológiai gyógyszer a tételes elszámolású gyógyszerek körébe kerül, a betegek ezentúl a készítményeket a felírás helyén, a kórházban ingyen kapják meg – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI-vel.
Tovább »

Gyógyszerfelírás – meddig ér a medicina?

2012. január 11., szerda · 3 hozzászólás

Még az orvosok és gyógyszerészek számára sem világos teljesen, mi minden változik március elsejétől a gyógyszerek felírásában és kiadásában. Alapesetben egy vényen legfeljebb 30 napra elegendő mennyiség írható fel, ám a pácienseknek mégsem kell gyakrabban járniuk orvoshoz.
Tovább »

Következő oldal »