“Gregor-híd” a művészeti nevelésben és a tehetséggondozásban

2016. április 27., szerda · Hozzászólok

gregor_iskola011

Magyarországon két alapfokú nevelési-oktatási intézmény viseli Gregor József Kossuth- és Liszt-díjas kiváló művész nevét. A világhírű operaénekes szülőhelyén Rákosligeten és életének meghatározó városában Szegeden, ahol a város munkássága előtt tisztelegve díszpolgári címmel tüntette ki.
Tovább »

Örök emléket állítottak Gregor Józsefnek

2010. augusztus 9., hétfő · Egy hozzászólás

Édesapját idézi meg Gregor Bernadettnek az a mellszobor, melyet a 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas operaénekes emlékére állítottak a szegedi Nemzeti Pantheonban. Bánvölgyi László szobrászművész alkotása Gregor József utolsó szerepének helyszínétől, a Dóm téri színpadtól száz méterre állít örök emléket a napfény városa díszpolgárának.
Tovább »

Kiállítás: Virágba öltözve

2009. június 17., szerda · Hozzászólok

virag1Vasárnap immár harmadik alkalommal emlékeztek meg egy koncerttel Gregor Józsefről, a világhírű operaénekesről az Új Zsinagógában, és ezúttal az eseményre ellátogatók Tompai Mariann nem mindennapi virágkiállításában is gyönyörködhettek: virágruhák és zenei virágkompozíciók kínáltak a különleges látványt. Tovább »

Hollósi Zsolt Gregor-albuma lett Az év könyve

2009. június 5., péntek · Hozzászólok

Hollósi Zsolt Gregor című exkluzív albuma lett Az év könyve Szegeden; az elismerést péntek este adták át a városháza dísztermében az Ünnepi Könyvhét keretében, emellett bemutatták a XII. Szegedtől Szegedig Antológiát, és megválasztották a város kis Könyvkirályát.
Tovább »

125 éve Szegedért: jubilál a színház

2008. október 14., kedd · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

1883. október 14. – ez az a dátum, mikor Ferenc József jelenléteben ünnepélyesen átadták a Szegedi Nemzeti Színház épületét. Az egy és egy negyed évszázada a szegedi közönség és Thália szolgálatában álló intézmény ünnepi műsorral várja az érdeklődőket. Tovább »

Szegeden is eljött a tanévnyitók ideje

2008. augusztus 30., szombat · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Már készülődnek a becsöngetésre a szegedi általános és középiskolákban: szeptember 1-jén kezdetét veszi a 2008/2009-es tanév. Pénteken a Fő Fasori Általános Iskolában az ünnepélyes névadóval egybekötve megtartották a hivatalos szegedi tanévnyitót is. Tovább »

Nyílik a Muzsikáló Udvar Szegeden

2008. július 22., kedd · Hozzászólok

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar hangversenyével kezdődik szombaton a Muzsikáló Udvar augusztus 5-ig tartó rendezvénysorozata a szegedi városháza neobarokk udvarán. Tovább »