Továbbra is távol egymástól az IMF és az eurócsoport álláspontja a görög adósságteher enyhítéséről

2017. január 26., csütörtök · Egy hozzászólás

Az euróövezet pénzügyminisztereinek és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) nem sikerült áthidalniuk álláspontjaik között a jelentős eltéréseket Görögország mentőcsomagjáról, így nem jutottak megállapodásra az adósságteher enyhítéséről csütörtöki brüsszeli tárgyalásaik során. Tovább »

Görögország eszközöket kap segítségül az unió tagállamaitól a migráció kezelésére

2016. március 14., hétfő · Egy hozzászólás

A migránsok ellátása érdekében további – különféle eszközökből álló – segélyt kap Görögország az unió polgári védelmi mechanizmus (EUCPM) elnevezésű gyorssegélye keretében. A héten több tagország mellett várhatóan Magyarország is felajánlást tesz – közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón. Tovább »

Több száz rendőrt és katonát telepítettek a macedón-görög határra

2016. március 1., kedd · Hozzászólok

Mintegy 700 macedón rendőrt és katonát telepítettek a Görögországgal közös határra kedden – számolt be róla honlapján a szkopjei Telma Televízió, a magyar közmédia helyszíni tudósítója szerint azonban ennél valamivel kevesebbre, legfeljebb hatszázra tehető a macedón biztonsági erők létszáma Idomeninél, ugyanakkor a görög fél is kirendelte egy különleges egység 15-20 tagját. Tovább »

Kidöntötték a kerítést migránsok a macedón-görög határon

2016. február 29., hétfő · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Migránsok Macedóniában

Kidöntötték a kerítés egy részét a migránsok a görög-macedón határon hétfő délelőtt, macedón rendőrök könnygázzal próbálták visszaszorítani őket, de sokan átnyomultak macedón területre – jelentette a helyszínről az M1 tudósítója Idomeniből. Tovább »

Következő oldal »