Július elején kezdődik a görögdinnye szedése

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

dinnye

A görögdinnye tömeges szedése várhatóan július első hetében kezdődik, öt-tíz nappal korábban, mint tavaly, amennyiben addig kedvező lesz az időjárás – közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Agrárkamara: túlkínálat van görögdinnyéből Európában

2016. augusztus 4., csütörtök · Hozzászólok

Nem csak Magyarországon, de egész Európában alacsonyak a görögdinnye felvásárlási árak és túlkínálat van a gyümölcsből a piacokon – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti osztályának vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Tovább »

A magyar dinnyének Angliában sincs párja

2016. július 29., péntek · Egy hozzászólás

dinnye05_gs

A multinacionális cégek leszorítják a dinnye árát, ez viszont már a termelők helyzetét veszélyezteti. A magyar dinnye külföldön is népszerű, az export valamiért mégis leállt a múlt héten. Az idei évben a korábbinál több dinnye termett, ezért kellene sürgősen megoldani a problémát. Tovább »

Mézédes magyar dinnyéért irány a Mars! + FOTÓK

2014. július 23., szerda · 12 hozzászólás

dinnyivasar02_gs

Görögdinnyét 120-130 forintért láttunk a Mars téri piac parkolójában, a fekete héjú és a citromsárga húsú valamivel drágább, 160-200 forint körül mozog. Az árusok tapasztalatai szerint ez utóbbi, régi fajtákat is keresik a vevők. Tovább »

Kiemelt figyelmet fordít a Nébih a görögdinnye ellenőrzésére

2014. július 10., csütörtök · Hozzászólok

marster_dinnye01_gs

A magyar dinnye július eleje óta kapható a hazai üzletekben, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt figyelmet fordít a nyári szezonális termékek, így a görögdinnye ellenőrzésére.
Tovább »

A dinnyét ünnepelték Ópusztaszeren + FOTÓK

2013. augusztus 12., hétfő · Hozzászólok

dinnyenap_onte_006_flrDinnyeszobrok is készültek Ópusztaszeren és dinnyeevő verseny is várta az érdeklődőket. A hagyományos családi rendezvényen idén is külön díjazták azokat, akik a legjobban megsaccolták a gyümölcs súlyát.
Tovább »

Többségében magyar és édes – dinnyemustra a Marson + FOTÓK

2013. július 18., csütörtök · 3 hozzászólás

marster_dinnye01_gsKésőbb kezdődött a dinnyeszezon, s vannak területek, ahol még most sem érik, de egyre szélesebb a választék, s egyre ízletesebb gyümölcsöt vásárolhatunk a Mars téri piacon, ahol ismét a lakossági parkolóban kaptak helyet a dinnyeárusok.
Tovább »

Idén is lesz görögdinnye promóció a nagy áruházláncokban

2013. július 4., csütörtök · Hozzászólok

dinnye01_gsAz idén is lesz promóciós kampány a magyar görögdinnye népszerűsítésére az áruházláncokban a három éve kezdődött együttműködési folyamat eredményeként – jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára a csütörtökön Budapesten tartott egyeztetésen.
Tovább »

Két hét múlva indul a dinnyeszezon

2013. július 1., hétfő · Egy hozzászólás

dinnye05_gsKét hét múlva indul a dinnyeszezon, a fogyasztók július közepétől extra lédús első osztályú magyar gyümölcsöt találnak a piacon és az üzletekben – hangzott el a Medgyesegyházán a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szezonnyitó ülését követő sajtótájékoztatón.
Tovább »

Kampány a magyar görögdinnye népszerűsítéséért

2012. július 13., péntek · 12 hozzászólás

Megkezdődött a kampány a magyar görögdinnye népszerűsítése érdekében, amelynek célja a Békés, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs megyei dinnye fogyasztásának ösztönzése – mondta Budai Gyula államtitkár péntek délelőtt Budapesten, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) árkádja alatt, dinnye- és gyümölcsárusok gyűrűjében tartott tájékoztatón.
Tovább »

Dél-Békésben 20%-kal kevesebb görögdinnyét ültetnek

2012. április 12., csütörtök · Hozzászólok

Dél-Békésben több száz hektárral lesz kevesebb 2012-ben a dinnye termőterülete mint 2011-ben volt, várhatóan 2500-2600 hektárt ültetnek be április végéig a gazdálkodók, húsz százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben és országosan is hasonló a csökkenés – tájékoztatta az MTI-t Lipták László a Medi-Fruct ügyvezetője, a dinnyeszövetség tagja.
Tovább »

Fóliás után szabadföldi – folytatódó dinnyeszezon + FOTÓK

2011. július 31., vasárnap · 5 hozzászólás

dinnye05_gs A sötétzöld vékony héjúra és a sárga bélű görögdinnyére még várni kell, a környékünkön ugyanis augusztus 5-e után kezdik el a szabadföldi dinnye felszedését, majd árusítását. A Mars téri piacon néztünk szét, ahol a görögdinnyét 70-85 forintért, míg a sárgát több mint kétszereséért kínálták.
Tovább »

Kánikulai dinnyemustra – melyik is a jó dinnye? + FOTÓK

2011. július 11., hétfő · 9 hozzászólás

dinnyeellenor_it (16) A Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága hétfőn délelőtt több helyszínen tartott ellenőrzést, ahol a hatóság kiemelten vizsgálta a friss fogyasztásra szánt zöldségek és gyümölcsök minőségét, növényvédő-szer és egyéb esetleges mérgezőanyag tartalmát, a megfelelő dokumentációk meglétét. Külön figyelmet fordítottak a termékek valódi származására is. A nyári zöldség és gyümölcs-ellenőrzés része volt a célzottan elrendelt „dinnyemustra”, ahol elsősorban az utcai árusokat vizsgálták az ellenőrök.
Tovább »