A takarékszövetkezetnek az emberek között a helye

2015. október 31., szombat · Egy hozzászólás

BC5K3584_gorog_tibor

A cégbíróság október 31-i dátummal mondta ki a Pillér Takarékszövetkezet és négy másik takarék egyesülését. Különös és érdekes egybeesés, hogy éppen ezen a hétvégén tartják minden évben a Takarékossági Világnapot. A megújult, egyesült takarékszövetkezet nem titkolt szándéka, hogy Csongrád megyében piacvezető pénzintézetté, a nagybankok versenytársává váljon. A hitelintézet terveiről Görög Tibort, a Pillér Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetőjét kérdeztük.
Tovább »

Keretjelzálog: Precedenst teremthet a Fontana Takarékszövetkezet?

2015. április 23., csütörtök · Egy hozzászólás

fontana_credit_szabbo_balint_sajttaj03_gs

Tizenöt család megússza a pereskedést és az esetleges kilakoltatást, egy újszegedi szegedi társasház építését finanszírozó pénzintézet saját hatáskörben úgy döntött, hogy törli a keretjelzálogot azokról az ingatlanokról, melyeknél bizonyítható, hogy a vevő kifizette a lakásának a vételárát. Tovább »

Elhalasztanának szegedi nagyberuházásokat? + FOTÓK

2011. május 11., szerda · 14 hozzászólás

bizottsagiules01_gs Néhány nagyberuházás felfüggesztéséből képzett tartalékokkal oldaná meg a Pénzügyi Bizottság Szeged júliusra várható likviditási problémáit. A szerdai testületi ülésen az ezzel kapcsolatos első lépésekről született döntés, illetve nem támogatták Botka László beterjesztését, mely több ponton módosítaná a költségvetést és az IKV és az önkormányzat közötti szerződést.
Tovább »