Géczi János: „Sok embertársunkat hagyjuk erodálódni, majd eltűnni az emberies színkörökről”

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

geczijanos_vd

A ’80-as évek botránykötetének, a Vadnarancsoknak a szerzője, a József Attila-díjas Géczi János adott interjút a SZEGEDma hírportálnak. A JATE-n kutató biológusként végzett költő, író az államszocialista diktatúra társadalmának perifériájára szorult emberekre hívta fel a figyelmet, amikor a pesthidegkúti pszichiátriájának bennlakó betegei közül négy főnek dolgozta fel életét irodalmi igényességgel, szociográfiai pontossággal. Május 23-án visszatér egyetemi évei helyszínére, ahol új, Likó Marcellről szóló kötetéről beszélget a Vad Fruttik frontemberének társaságában, majd be is mutatják este héttől a Finálé Fesztivál keretében A Bunkerrajzolóból készült színdarabot a Kisszínházban. Tovább »

Bemutatkoztak a Szegedi Nemzeti Színház új színészei + FOTÓK

2017. április 20., csütörtök · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj002kf

Hat új színésszel bővül a drámatagozat. Gazdag programmal zárja az évadot a színház, a saját darabok mellett fesztiválokkal és vendégszereplésekkel is készülnek. Gondolnak a rászorulókra, a gyermekek mellett az idős színházi dolgozókat is segíti egy-egy rendezvény. Tovább »

Júliusi Tiszatáj: A Rab ember fiai és a Családi kör

2009. július 17., péntek · Hozzászólok

tiszataj_julDobai Péter, Kibédi Varga Áron, Tandori Dezső versei; Móra Ferenc és Zalán Tibor tollából a Rab ember fiainak első felvonása, Vári Attila novellája, beszélgetés Géczi Jánossal, Kulcsár Szabó Ernő elmélkedése: “Üzem vagy műhely?”, Maurits Ferenc versei és grafikái – ez csak a címoldal, de már ez önmagában is mutatja, hogy a júliusi Tiszatáj is gazdag kínálattal várja olvasóit.
Tovább »