Gesztenyefát ültettek az algyői iskolások + FOTÓK

2017. április 30., vasárnap · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

faultetes007kf

Csongrád megye minden településén fákat ültettek a Csongrád Megyei Önkormányzat projektje keretében a Föld napjához kapcsolódóan. Algyőn az iskola előtti tér vadgesztenyefával gazdagodott. Tovább »

Játékokkal, játékosan válnak környezetvédővé a gyermekek + FOTÓK

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

fold_napja009kf

Idén is a Füvészkertben ünnepelte meg a Föld napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – immáron 23. alkalommal. 10 és 16 óra között számtalan programmal készülnek a különböző játékokon keresztül a bábszínházi előadásokig. Tovább »

Ovisok ültettek fát a Föld napja alkalmából Hódmezővásárhelyen

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

klimanocskak_hodmezovasarhely_ovoda

A Csongrád Megyei Önkormányzat egy pályázatnak köszönhetően a megyei klímastratégia kidolgozásában vehet részt. Ehhez kapcsolódóan a Föld napja alkalmából a megye településein ültettek fát, így Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téri Óvodában is, ahol az ovisok is bekapcsolódtak az akcióba. Tovább »

Föld-napi programkavalkád a szegedi füvészkertben

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht36_gs

„Együtt többet tehetünk! Közös ügyünk a környezetünk!” – ismét erre hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási céggel közösen az SZTE Füvészkertben a Föld napi programjaival. Tovább »

A gyerekeket szólították meg a Föld napján + FOTÓK

2016. április 23., szombat · Hozzászólok

fold_napja005kfHogyan lehet megállapítani egy fáról a korát? Milyen növényeket lehet és érdemes együtt ültetni az otthoni balkonládába? Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket tudhattak meg mindazok, akik szombaton ellátogattak az SZTE Füvészkert és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közös rendezvényére a Föld napján.
Tovább »

Kocsányos tölgyeket fogadtak örökbe a füvészkertben + FOTÓK

2015. április 25., szombat · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht14_gs

Az év fájának választott, akár 40 méter magasra is megnövő kocsányos tölgy egy-egy példányát fogadták örökbe a füvészkertben tartott Föld-napi rendezvényen. A környezetgazdálkodási társaság mellett immár a Somogyi-könyvtár, a vadaspark és a múzeum is büszke fatulajdonos. Tovább »

A Föld Napját ünneplik a szombaton a füvészkertben

2015. április 23., csütörtök · Hozzászólok

foldnapja_szeged_mj032

„Lim-lom-mese”, ökojátékok, köztisztasági gépjármű-bemutató – csak néhány környezettudatosságra nevelő program, amivel szombaton a füvészkertbe várják a Föld Napja alkalmából a családokat. Tovább »

Föld-napi faültetés az Arany János iskolánál + FOTÓK

2015. április 22., szerda · 4 hozzászólás

folg_napja_kht12_gs

Madárbarát kerttel gyarapodott az Arany János Általános Iskola, ahol a közösségi fa- és cserjeültetésből a tanulók is kivették részüket. A Föld Napja alkalmából egynyári és évelő virágokkal is gazdagodott az iskola és környéke a környezetgazdálkodási cég jóvoltából. Tovább »

Ha a fák Wifit sugároznának, megmentenénk a bolygót?

2015. április 22., szerda · Hozzászólok

kornyezetvedelem_termeszetvedelem_wwf

A gazdaság növekedése nem feltétlenül kell, hogy együtt járjon a szén-dioxid kibocsátás fokozódásával, a megújuló energia fejlesztése innovációt von maga után, ami hosszú távon a versenyképességet javítja. A politika azonban nem a hosszú távú megoldásokban érdekelt, és a hazai társadalomban sem mutatkozik fokozódó igény arra, hogy Paks helyett a zöldenergiában gondolkodjunk. Málovics György közgazdásszal a fenntartható fejlődésről beszélgettünk a Föld Napján. Tovább »

Olvasóbarát bringát és könyvutalványt nyerhetsz a Föld Napján + VIDEÓ

2015. április 16., csütörtök · Hozzászólok

ANT15_009_bicikli_logo_T4Az olvasást, a testmozgást és a környezettudatosságot kapcsolja össze az Antikvárium.hu Szegeden április 22-én, a Föld Napján. Magyarország legnagyobb kínálattal rendelkező online antikváriuma a tavalyi programhoz hasonlóan újra hatalmas olvasószobává alakítja a Dugonics teret 12 órától 19 óráig. Tovább »

Állatcsempészeket fogtak a vadasparkban – ezúttal játékból + FOTÓK

2014. április 27., vasárnap · Hozzászólok

csaladinap_vadaspark_mj 012

Nemzetközi találkozójuk színhelyének választották a Szegedi Vadasparkot, a NAV dolgozói azonban hamar véget vetettek az állatcsempész-akciónak. Eseménydúsra sikeredett a Föld Napja.
Tovább »

Föld Napja: üvegházavató, ökoprogramok az SZTE Füvészkertben + FOTÓK

2014. április 26., szombat · 4 hozzászólás

foldnapja_szeged_mj035

„Együtt többet tehetünk” – hirdeti a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., melynek munkatársai a szelektív hulladékgyűjtést is népszerűsítették a füvészkerttel közösen rendezett Föld napi családi programon. Tovább »

Környezetvédelemről játékosan a vadasparkban

2014. április 15., kedd · Hozzászólok

A Föld Napja alkalmából a CSMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv a Szegedi Vadasparkkal együttműködve április 27-én 10 és 15 óra között játékos, környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozást tart a park területén. A rendezvénnyel, amelynek mottója „Sarkkörtől a Sarkkörig” (Pole to Pole), arra szeretnék ráirányítani a parkba látogató gyerekek és szüleik figyelmét, hogy a hétköznapokban mit tehetnek a környezet védelmében.
Tovább »

Családi napot tartanak Föld Napján a vadasparkban

2014. április 15., kedd · Hozzászólok

A Föld Napja alkalmából a CSMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv a Szegedi Vadasparkkal együttműködve Családi Napon, április 27-én, vasárnap, 10-15 óra között játékos, környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozást tart a park területén. A rendezvénnyel, amelynek mottója „Sarkkörtől a Sarkkörig” (Pole to Pole) arra szeretnék ráirányítani a parkba látogató gyerekek és szüleik figyelmét, hogy a hétköznapokban mit tehetnek a környezet védelmében. Tovább »

Gyerekek a tisztább környezetért – szemétszedési akció Szegedtől Zsombóig + FOTÓK

2013. április 22., hétfő · 2 hozzászólás

szemetszedes0_gsDorozsmai és zsombói általános iskolások is csatlakoztak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szemtétszedési kampányához. A Föld Napján a két település közötti útszakaszt tisztították meg.
Tovább »

Állatcsempész elfogójáték, kutyás bemutató a vadasparkban + FOTÓK

2013. április 21., vasárnap · Hozzászólok

Vadaspark NAV_MJ 091Csempészcigarettát és kábítószert felderítő kutyák bemutatója, gyanútlanul sétáló „állatcsempész” látványos lebuktatása és bilincsben történő elszállítása is része volt a vadaspark vasárnapi családi napjának.
Tovább »

Jóga és ásványvíz-kóstolás az egyetemi könyvtárban + FOTÓK

2012. április 25., szerda · Hozzászólok

Három napos rendezvénysorozattal ünnepli a Föld Napját a Tanulmányi és Információs Központ. Szerdán versenyekkel, kiállításokkal és szabadidős programokkal hívták fel a figyelmet a környezettudatos életmódra és a fenntartható fejlődés fontosságára.
Tovább »

Égbe emelkedtek a bicajok a Föld Napján + FOTÓK

2012. április 22., vasárnap · 7 hozzászólás

Ismét megmozdult a kritikus tömeg, s háromnegyed öt körül, a 14 kilométeres táv teljesítése után az égbe emelték kerékpárjaikat a Critical Mass résztvevői a Dóm téren. A szervezők szerint megdőlt minden eddigi részvételi rekord, ami a jó időnek is köszönhető.
Tovább »

„Együtt többet tehetünk” – Föld Napja a füvészkertben + FOTÓK

2012. április 22., vasárnap · 2 hozzászólás

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítették játékos feladatokkal és bemutatókkal várták a családokat a füvészkertbe a Föld Napján. Azok, akik előzetesen pályáztak, kukákat is festhettek, melyeket az újszegedi ligetben fog kihelyezni a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
Tovább »

A Föld Napja: újabb 22 szegedi értéket tenne védetté a Szögedi Védegylet

2011. április 22., péntek · Egy hozzászólás

Egy korábbi szakértői véleményre hivatkozva újabb természeti értékek védetté tételét kéri a szegedi közgyűléstől a városvédő egyesület elnöke. Szabó László az ezzel kapcsolatban elnyerhető uniós forrásokra is felhívja a képviselők figyelmét.
Tovább »

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítette a Föld Napján a környezetgazdálkodási kft. + VIDEÓ, HANG, FOTÓK

2011. április 22., péntek · 4 hozzászólás

fold_napja_fuveszkert_it (16) Pénteken a füvészkertben tartották a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Föld Napjához kapcsolódó családi programját. A program fő célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint a társaság tevékenységének minél szélesebb körben történő megismertetése volt. A rendezvényen többek között „kihelyezett ügyfélszolgálattal”, a környezetvédelemhez kapcsolódó játékos vetélkedőkkel és színes programokkal várták a kilátogató környezettudatos szegedieket, és nem utolsó sorban a gyerekeket.
Tovább »

Kritikus tömeg két keréken s jelmezekben

2011. április 21., csütörtök · Hozzászólok

A Föld Napjához kapcsolódóan, ahogy már az városunkban hagyománnyá vált, idén is lesz Critical Mass, tömeges biciklis-felvonulás. Április 22-én, pénteken a Dóm térről 17 órakor indulhatnak a drótszamarak s gazdáik, hogy megmutassák az autósoknak, melyik is a belváros legésszerűbb közlekedési eszköze, és hogy milyen sokan gondolkodnak okosan…
Tovább »

A TIK is “zöldellt” a Föld Napján + FOTÓK

2011. április 20., szerda · Hozzászólok

tik_fold_napja_it (02) Április 20-án ünnepelte a Föld Napját az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ. A környezetvédelmet fókuszba állító napra az óvodásoktól az egyetemistákig és felnőttekig mindenkit vártak a programokra.
Tovább »

A Föld Napja – Megyezöld Napok + FOTÓK

2011. április 20., szerda · 3 hozzászólás

fold_napja_megye15_gs Délelőtt 9 órakor kicsikkel és nagyokkal telt meg a Móra Ferenc Múzeum előtti tér és a Móra-part, ugyanis az újszegedi Rendezvényház meg a megyei önkormányzat közösen szervezte meg a Föld Napja – Megyezöld Napok elnevezésű egész napos programot, melyet a természetbarát technológiák és termékek bemutatására, a környezettudatos életvitel és a „zöld életszemlélet” népszerűsítésére hívtak életre.
Tovább »

Április 20.: A Föld Napja az SZTE TIK-ben – Játsszon és nyerjen!!!

2011. április 18., hétfő · Hozzászólok

Kérdezz – Felelek – Nyerek!
Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Vegyen részt Ön is a SZEGEDma.hu és az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ a Föld Napja alkalmából meghirdetett közös játékában, és nyerjen egy LG telefont, valamint más értékes ajándékokat!
Tovább »

Április 20.: A Föld Napja az SZTE TIK-ben – Játsszon és nyerjen!!!

2011. április 16., szombat · Hozzászólok

Kérdezz – Felelek – Nyerek!
Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Vegyen részt Ön is a SZEGEDma.hu és az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ a Föld Napja alkalmából meghirdetett közös játékában, és nyerjen egy LG telefont, valamint más értékes ajándékokat!
Tovább »

A Föld Napja a TIK-ben

2010. április 22., csütörtök · 10 hozzászólás

foldnapja_tik_it (2) Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja színes programkínálattal várta a látogatókat a Föld Napja alkalmából. A kreatív hajlamúak kézműves foglalkozás során szemétből ajándékokat készíthettek, a környezetvédelem, a hulladékgazdálkodás és a klímaváltozás témakörét tartalmazó kvízek segítségével mérhették fel tudásukat.
Tovább »

Italos kartondoboz-gyűjtő akció indul

2010. április 22., csütörtök · Egy hozzászólás

A tejes és üdítős tégladobozok gyűjtésére hívja a szegedi diákokat az idei tanévben is a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. A Föld Napján indul útjára a fenti szervezetek együttműködésével az úgynevezett italos kartondoboz-gyűjtő iskolai és óvodai akció, amely az italoskarton csomagolás gyűjtésére ösztönözi a szegedi tanulókat és óvodásokat, ugyanis az italos kartondobozok Szegeden szelektíven gyűjthetők, és hasznosításuk is megoldódott – írja Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleménye.
Tovább »

Föld Napja – bőséges egyetemi programok

2009. április 21., kedd · Hozzászólok

Föld Napja: faültetés, haszontalan termékek kiállítása, zöld kvíz, kerékpár-szépségversenyre, tavaszi lomtalanítás… A bolygónk megőrzésének szentelt naphoz idén is bőséges programsorozattal kapcsolódik a Szegedi Tudományegyetem április 22-én. Tovább »

“Egy-házunk” – egy Földünk

2009. április 21., kedd · Hozzászólok

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) kiállítóterébe a környezetvédelem és az egyház kapcsolatáról, lehetőségeiről szóló sokszínű programra hív a Szegedi Katolikus és a Szegedi Református Egyetemi Lelkészség minden érdeklődőt április 22-én, a Föld Napján 8-tól 18 óráig. Sok más mellett szó lesz a személyes környezetvédelmi lehetőségekről, valamint arról, mennyire valósul meg a környezetvédelemben az egyház szerepvállalása, vagy hogyan néz ki a fenntartható fejlődés a Biblia fényében – tudatta Bánvölgyi Helga főszervező. Tovább »