Tovább fogyunk, de nőtt a házasulási kedv Csongrád megyében

2017. október 11., szerda · Hozzászólok

Az elvándorlás is szerepet játszik abban, hogy Csongrád megye lakossága 3000 fővel fogyott, és az országos bővüléssel szemben a lakásépítések száma is csökkent. A KSH „Fókuszban a megyék” című legfrissebb kiadványából kiderül, hogy a foglalkoztatás bővült a versenyszférában és többen is házasodtak, mint egy évvel korábban. Tovább »

Varga Mihály: a magyar gazdaság növekedése stabil

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

A május-júliusi időszak foglalkoztatási és munkanélküliségi adatai egy egészséges, stabil gazdasági növekedés irányába mutatnak – mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva. Tovább »

Dömötör: Magyarországon 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya

2016. december 10., szombat · Hozzászólok

Magyarország erősödik, mert az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Horváth László kormánypárti országgyűlési képviselővel közösen tartott szombati gyöngyösi sajtótájékoztatón. Tovább »

A mezőgazdaságban is tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma

2016. augusztus 2., kedd · Hozzászólok

A mezőgazdaságban is tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma az idén; az első három hónapban az ágazat már több mint 211 ezer embert foglalkoztatott – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Varga Mihály: a rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség

2016. július 29., péntek · Hozzászólok

A rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony, 5,1 százalékos a munkanélküliség Magyarországon, az Európai Unióhoz viszonyítva is jól állunk, ahol 8,5 százalékos az átlagos munkanélküliségi ráta – mondta a nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatorna esti műsorában csütörtökön.
Tovább »

KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

2016. május 26., csütörtök · Hozzászólok

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a február-áprilisi három hónapban: az első negyedévhez képest 31 ezerrel, a múlt év azonos időszakához képest pedig 153 ezerrel dolgoztak többen – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves növekedés 3,7 százalék.
Tovább »

KSH: tavaly 110 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

2016. március 20., vasárnap · Hozzászólok

szakmunkas_01

A foglalkoztatottak száma tavaly 110 ezerrel, éves átlagban 4 millió 210 ezerre emelkedett, a munkanélküliek száma pedig 35,5 ezerrel, 307,8 ezerre mérséklődött – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal 2015-re vonatkozó munkaerőpiaci folyamatokat elemző kiadványában.
Tovább »

KSH: 113 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt

2016. február 26., péntek · Hozzászólok

A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer volt november-januárban, 113 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 64,5 százalékra emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Tovább »

Egyre többen foglalkoztatnának megváltozott munkaképességűeket

2015. november 26., csütörtök · Hozzászólok

Egyre nagyobb a kereslet a vállalatok részéről a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránt, azonban jelentkezők híján nem tudják betölteni ezeket az állásokat – mondta Dobár Attila, a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését segítő RehabJob Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-nek. Tovább »

KSH: március-májusban százezerrel többen dolgoztak, mint egy éve

2015. június 26., péntek · Hozzászólok

A foglalkoztatottak száma a március és május között eltelt tavaszi hónapokban meghaladta a 4 millió 165 ezret, ezzel 102 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves növekedés idén először lépte át a százezres küszöböt.
Tovább »

Orbán: több mint 4,1 millió ember dolgozik

2014. szeptember 23., kedd · 6 hozzászólás

Orbán Viktor

Oda jutottunk, hogy 10 millió emberből valamivel több mint 4 millió 100 ezer dolgozik, és mindannyian fizetünk adót; ez azt jelenti, hogy többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyógyszergyártó részlegének avatásán.
Tovább »

KSH: nő a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség

2014. május 29., csütörtök · Hozzászólok

Meghaladta a 4 millió százezret a foglalkoztatottak száma a február-április közötti három hónapos időszakban az első negyedévi 4,078 millió után, a 15-74 éves korosztályban 4,107 millióan dolgoztak – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Tovább »

Orbán Viktor: cél a teljes foglalkoztatottság

2014. február 27., csütörtök · 5 hozzászólás

A magyar kormánynak az a célja, hogy teljes foglalkoztatottság legyen Magyarországon – mondta Orbán Viktor Ózdon, a hajdani kohászati üzemek egy romos csarnokában, a 2,5 milliárd forintba kerülő digitális archívum időkapszulájának elhelyezése előtt, csütörtökön. Tovább »

10,4 százalék a nyári munkanélküliségi ráta

2012. szeptember 30., vasárnap · Egy hozzászólás

Az idén nyáron, június-augusztusban 456 ezer munkanélküli volt Magyarországon, ami 10,4 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, 0,4 százalékponttal alacsonyabbat az egy évvel korábbinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Tovább »

46 ezerrel dolgoztak többen október-decemberben

2012. január 31., kedd · Hozzászólok

A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
Tovább »

Nőtt a foglalkoztatás a versenyszférában

2011. október 18., kedd · Hozzászólok

Augusztusban folytatódott a versenyszféra területén az utóbbi hónapokban tapasztalt kedvező folyamat: a nyár utolsó hónapjában 1,1 százalékkal foglalkoztattak több munkavállalót az egy évvel korábbi szinthez képest, és további pozitívum, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi nettó átlagkeresete is jelentősen nőtt – értékelte a KSH kedden közölt adatait MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Tovább »