Vuvuzela, a dél-afrikai karikásostor + VIDEÓ

2010. június 16., szerda · Hozzászólok

Darázsfészekként zúgnak a vb stadionjai a vuvuzelák tömegétől, s ez sokakban visszatetszést kelt, zavart okoz, oly mértékben, hogy még képesek voltak egyesek a tradicionális afrikai hangszer betiltásáért folyamodni. De miért nem lehet mindent a maga helyén elfogadni? A vuvuzela ugyanis hagyományos tehénterelő eszköz, aminek fülsiketítő hangjával még a legjámborabb kérődzőt is a kellő irányba lehetett ösztökélni az afrikai szavannán. S mi lehetett volna annak idején a legcélszerűbb terelőeszköz kishazánkban, mint a karikásostor.
Tovább »

Szerdán eldől, hogy ki közvetíthet Dél-Afrikából

2010. január 19., kedd · 2 hozzászólás

Szerdán szavaz az MTV kuratóriuma arról, hogy a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogát melyik csatornának adja tovább. Korábban megírtuk, hogy a kuratórium fideszes és kereszténydemokrata tagjai – köztük az elnökhelyettes szegedi Balogh László aggodalmukat fejezték ki, mert ha a közvetítési jogokat nem tudják eladni olyan műsorszolgáltatónak, amelyik országos lefedettséggel rendelkezik, akár milliók maradhatnak focivébé nélkül a nyáron…
Tovább »

Aggódik az MTV kuratóriumi ellenzéke a foci-vb közvetítései miatt

2010. január 14., csütörtök · 3 hozzászólás

Az MTV kuratóriumának fideszes tagjai – köztük az elnökhelyettes, a szegedi Balogh László – aggodalmukat fejezték ki, mivel könnyen előfordulhat, hogy nem jutnak el minden magyar nézőhöz a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek közvetítései. Ezzel kapcsolatos felhívásukat egy sajtóközlemény formájában juttatták el szerkesztőségünkbe.
Tovább »