Szijjártó: kudarc és zsákutca az EU kvótaprogramja

2017. szeptember 13., szerda · 4 hozzászólás

Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó európai uniós kvótaprogramot a Financial Timesnak adott nyilatkozatában Szijjártó Péter. Tovább »

Brit és amerikai egyetemek professzorai nyílt levélben kérik a magyar kormányt a felsőoktatási törvény újragondolására

2017. április 10., hétfő · 4 hozzászólás

Brit és amerikai egyetemek professzorai kérik a Financial Times című londoni gazdasági napilapban hétfőn megjelent közös levelükben a magyar kormányt a felsőoktatási törvény módosításának újragondolására és visszavonására. Tovább »

The Guardian: a magyar kormány nyerésre áll

2010. augusztus 10., kedd · 3 hozzászólás

A magyar kormány egyelőre nyerésre áll a nemzetközi szereplőkkel való szembenállás során – olvasható a The Guardianban megjelent cikkében. A szerző, Mark Weisbrot szerint az IMF által követelt politika fékezte a gazdaság talpra állását, és egy ponton valakinek ki kell mondania, hogy ami elég, az elég.
Tovább »

A legális uzsora ellen

2009. január 21., szerda · Hozzászólok

Ezzel csupán annak az észrevételemnek szeretnék hangot adni, hogy a szocializmusból a kapitalizmusba átmenet mintha szándékosan elfelejtettek volna szólni az embereknek, hogy “nem úgy van már, mint volt régen”! Oktatni kellene, kellett volna az alapvető pénzügyi, gazdasági ismereteket, mert ezek hiányában ebben az országban a pénzintézetek és a magukat annak álcázó szélhámosok azt tehetnek, amit akarnak: áldozataikat földönfutóvá téve!

Tovább »