Egyetemes üzenetet hordoz az 1945 + FOTÓK, KRITIKA, VIDEÓ

2017. április 26., szerda · Egy hozzászólás

1945_film_

Szegeden járt az 1945 című film két alkotója Török Ferenc és Szántó T. Gábor, akik a nézőkkel is beszélgettek művükről. A film ugyan a magyar történelem kis szeletét mutatja be, azonban üzenetét az egész világon értik. Tovább »

Tapsvihar várta Szegeden az Arany Medve-díjas filmrendezőt + FOTÓK, KRITIKA

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

testrol_es_lelekrol_film_kozonsegtalalkozo002kf

Enyedi Ildikó rendező és Muhi András producer a Belvárosi Moziban beszélt a Testről és lélekről című filmről. A két szerelmes nehézkes egymásra találásáról szóló alkotást Arany Medve-díjjal ismerték el Berlinben – 42 év után kapta meg a rangos elismerést magyar film újból. Tovább »

Szegedre látogatott A martfűi rém + FOTÓK, KRITIKA, VIDEÓ

2016. november 9., szerda · Hozzászólok

martfuirem

A Belvárosi Moziban tartott vetítést követően a rendező, az operatőr és a főszereplő beszélt az új magyar filmről. Az összes gyilkosságot vászonra vitte Sopsits Árpád, mert csak így értheti meg a néző a gyilkos eldurvulását. Tovább »

Földönkívüliek, invázió, világvége

2011. április 20., szerda · Hozzászólok

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles (World Invasion – Battle: Los Angeles) című akció-sci-fi hibrid érzést vált ki: mintha a Függetlenség napja, a Világok harca és a Terminátor keverékét látnák viszont Jonahan Liebesman alkotásában.
Tovább »

Gerard Butler mint bosszúálló “törvénytisztelő polgár”

2011. március 12., szombat · Hozzászólok

A nemrég DVD-n megjelent Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen) című thriller-dráma alap témakörét illetően nem nyújt sokkal többet elődeinél: az alapsémát követi, az elnyomott kisember bosszúhadjáratát tűzön-vízen, s leginkább véren át. Ugyanakkor ez az alkotás több, mint a gonoszok felkutatása és kivégzése.
Tovább »

Ugly motherfucker és más benyomások a Ragadozókról + VIDEÓ

2010. szeptember 8., szerda · 2 hozzászólás

11 éves lehettem, mikor láttam egy filmet, amiben Schwarzenegger iszapos izmokkal fekszik a parton – mialatt egy kisülésektől vibráló lény áll fölötte, plazmaágyúval a vállán. Gyerekkorom meghatározó filmes rezdülése volt ez – lassan egy évtizede. Erre most mesterségesen újraélesztik a franchise-t – (semmi patriótizmus), de Antal Nimród keze által.
Tovább »

Filmkritika: Emlékezz rám

2010. május 21., péntek · 2 hozzászólás

rememberme Az Emlékezz rám (Remember me, hazai bemutató: 2010. május 6.) nem egy tömegeket vonzó alkotás, még akkor sem, ha a manapság oly nagy rajongótábornak örvendő Robert Pattinson (Alkonyat és az Újhold hideg mosolyú vámpírja) játssza a főszerepet.
Tovább »