Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

Németországban lefoglaltak 42 illegálisan vásárolt lőfegyvert, és az üggyel kapcsolatban eljárást indítottak 29 ember ellen – jelentették be szerdán Frankfurtban. Sajtóértesülések szerint a fegyverek egy Magyarországon üzemeltetett online áruházból származnak. Tovább »

TEK-rajtaütések több településen: fegyvereket foglaltak le, 12 embert előállítottak

2016. november 15., kedd · Hozzászólok

Különféle sorozat- és maroklőfegyvereket és robbanóanyagot foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ország több pontján, 12 embert előállítottak – közölte honlapján a rendőrség kedd délután. Tovább »

Betárazott fegyverekkel érkezett Röszkére

2016. február 1., hétfő · Hozzászólok

pisztoly_illusztracio

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a rendőrség munkatársaival közösen 2 db betárazott maroklőfegyvert, egy darab póttárat és 36 db lőszert találtak egy osztrák férfinél Röszkén. A fegyvereket és lőszereket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak. Tovább »

Fegyvereket találtak egy autóban, amely villanyoszlopnak rohant Budapesten

2015. június 8., hétfő · Hozzászólok

Fegyvereket találtak egy autóban, amely villanyoszlopnak rohan

Közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint három gáz-riasztó és egy gumilövedékes fegyvert találtak lőszerekkel egy autóban Budapesten, amely a Bem József téren villanyoszlopnak ütközött – közölte honlapján a rendőrség hétfő reggel.
Tovább »

Szlovákiából származhattak a Charlie Hebdo elleni támadás után lefoglalt fegyverek

2015. február 18., szerda · 4 hozzászólás

Szlovákiából származhattak azok a fegyverek, amelyeket a francia rendőrség lefoglalt a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége elleni támadás után – közölte saját és meg nem erősített rendőrségi információkra hivatkozva honlapján a Novy cas című szlovák bulvárlap szerdán. Tovább »

Ennek Brad Pitt is örülne – célkeresztben az új fegyvertörvény

2012. március 20., kedd · 7 hozzászólás

A vadászok és sportlövők dolgát is megkönnyíti az Országgyűlés nemrég hozott határozata. A törvénymódosítás a lőszerek és a lőfegyverek tartását és regisztrációját egyszerűsíti, és bár lenne még mit finomítani rajta, az érintettek bizakodóak.
Tovább »

Könnyítenék a fegyvertartás és -tárolás szabályait

2012. január 14., szombat · Hozzászólok

Több könnyítést tartalmaz a vadászok és a sportlövők szempontjából a lőfegyverekről és a lőszerekről szóló 2004. évi törvény módosítására a parlamentnek tavaly decemberben benyújtott javaslat, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke – jegyez.
Tovább »

Kabátba varrt fegyverek a röszkei határon + VIDEÓ

2011. március 25., péntek · Hozzászólok

pisztoly 20110324 036 A Röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre csütörtökön egy osztrák honosságú autóbusz utasaként egy szintén osztrák állampolgárságú férfi. A pénzügyőrök az utasokat nyilatkoztatták, majd kockázatelemzés alapján a járművet félreállították tételes vámvizsgálat céljából. A szigorított ellenőrzés során a pénzügyőröknek gyanússá vált egy idegesen viselkedő osztrák férfi – áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.
Tovább »

Fegyveres rablásokat szimuláltak a rendészeti iskolában

2009. április 27., hétfő · Hozzászólok

rendortisztiiskolaAkciófilmekben látható látványos bemutató keretein belül a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK) Csongrád megyei Szervezete és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola közösen avatta fel a rendőr szakiskola új taktikai házát a Bajai úton. A rendvédelmi és bűnmegelőzési szituációk gyakorlására kialakított hangár a munkaerő alap szakképzések támogatására elnyert pályázati pénzéből készült el. Tovább »