Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Szegedi cég segít megoldani az indiai lakáshiányt + VIDEÓ

2016. augusztus 8., hétfő · Egy hozzászólás

gremound

Afrikában és Ázsiában terjeszkednek olyan térségekben, ahol égető a lakáshiány. Elsősorban technológiát biztosítanak, az alapanyag és a munkaerő helyi, így a fejlesztés kölcsönösen előnyös. A szociális bérlakásokat négyzetméterenként kevesebb mint 30 ezer forintból építik. A szerződéskötésekben elengedhetetlen volt a magyar külügy és diplomácia szerepe. A Grémound vezetője szerint olyan ötletek esetén érdemes segítséget kérni, amelyek versenyképesek a világban.
Tovább »

Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

2016. június 1., szerda · 14 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Mindenki egyhangúlag támogatott mindent a Tanács Eszter visszahívásával és Nógrádi Tibor lemondásával “kiherélt”, gyakorlatilag ellenzéki hang nélkül működgető testületben. Tovább »

Tanács és Nógrádi: A szegedi baloldal sárba taposta a demokráciát

2016. április 13., szerda · 8 hozzászólás

cserko_varoshaza07_gs

Az LMP-ből kilépett Tanács Eszter és a Fidesz helyi elnöke, Nógrádi Tibor korábban sosem tartott együtt sajtótájékoztatót, ám a szerdai pénzügyi bizottsági ülésen történt botrány arra sarkallta őket, hogy közösen fejezzék ki: a demokráciával összeegyeztethetetlennek tartják a Cserepes sori piac ügye kapcsán történteket. Tovább »

Botrány a pénzügyi bizottság ülésén – a baloldal nem vette napirendre Rácz Attila visszahívását (FRISSÍTVE)

2016. április 13., szerda · 34 hozzászólás

cserko_varoshaza15_gs

Hatalmas balhé tört ki szerda reggel a pénzügyi bizottság ülésén, ahol a baloldaliak foggal-körömmel védték Rácz Attilát, a Cserepes sori piac szocialista igazgatóját, aki szerint egyébként teljesen rendben van, ha áfás számlát állít ki egy cég, amelyik nem is tartozik az áfakörbe. Az ülésről kivonult Nógrádi Tibor és Tanács Eszter, Szentistványi István pedig a KDNP-s bizottsági elnököt is ostorozta, amiért szó nélkül hagyta a helyzet elfajulását. A piacigazgató elmozdítását kezdeményező Tóth Péter úgy összegzett, pusztán a pártpolitikai érdekek vezérelték a baloldali többségű bizottságot, Szentgyörgyi Pál alpolgármester szerinte egy igazi politikai troll. Tovább »

Tóth Péter: Sokat ártott a Cserepes soriaknak a pénzügyi bizottsági ülés elhalasztása

2016. április 6., szerda · Hozzászólok

cserko_toth_peter01_gs

A szegedi Jobbik úgy értékelte, a KDNP-s bizottsági elnök, Farkas László akadályozta meg, hogy a Cserepes sori piac élére kinevezett Rácz Attila visszahívásáról tárgyaljon szerdán a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság. A témában a jobbikos Tóth Péter nyújtott be sürgősségi indítványt még a múlt héten, és szerinte akár ezzel az egyetlen napirenddel is összehívható lett volna a testület, ám az elnök kedden délután elhalasztotta a szerda reggelre meghirdetett ülést. Farkas Lászlótól megtudtuk, hamarabb jelezték felé, hogy nem készültek el a szöveges előterjesztések, minthogy a jobbikos politikus anyagát megkapta volna. Tovább »

Pénzügyi bizottság: tovább csúszik a vadasparki kalandpark átadója

2015. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

bizottsagi01_gs

Már tavaly januárban át kellett volna adni a kalandparkot a Szegedi Vadasparkban, ám immár negyedszer módosították a határidőt a kivitelező cég kérésére, elvileg november végére elkészül – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén, ahol választókörzeti keret felosztásáról döntöttek, illetve egy belvárosi önkormányzati ingatlant lakhatásra alkalmatlannak nyilvánítottak. Tovább »

A nagybanin is többet kereshet a baloldal által kinevezett igazgató

2015. március 18., szerda · 9 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Több mint havi bruttó 130 ezer forinttal kereshet többet a dorozsmai piac igazgatója, januárig visszamenőleg bruttó 500 ezerre nőhet a fizetése. Az erről szóló javaslatot támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Németh Zoltán az első a nem 100%-os önkormányzati cégek vezetői közül, akinek a béremelését javasolták, amit a cég taggyűlése fogadhat el. Tovább »

Átvilágítás: a pénzügyi bizottság elfogadta a beszámolót – Nógrádi szerint a lényeg marad rejtve

2015. február 23., hétfő · 9 hozzászólás

penz_biz_ules02_gs

A pénzügyi bizottság elfogadta a városi cégek átvilágítása után kapott beszámolót, ami Nógrádi Tibor szerint olyan, mint egy bikini: sok mindent megmutat, de pont a lényeget takarja el. Tovább »

Mennyi az annyi? – a szociális segélyalapról vitázott a pénzügyi bizottság

2015. február 5., csütörtök · 12 hozzászólás

penz_biz_ules03_gs

Egy ellenszavazattal tárgyalásra alkalmasnak tartotta a pénzügyi bizottság az idei költségvetés tervezetét. Az ülésen a 400 milliós szociális segélyalapról vitáztak, az LMP azt szerette volna megtudni, hogy ez az összeg vajon több-e annál, amit a város eddig költött erre a területre. Tovább »

CsakAzértIs!Buli – ahol mindenki egyforma + FOTÓK

2015. január 18., vasárnap · Hozzászólok

csakazertisbuli10kfA mozgás-, hallás- és látássérültek bármikor kaphatóak egy jó bulira, ha van olyan táncparkett, ami megfelel a speciális követelményeknek. A CsakAzértIs!Buli akadálymentes partit már negyedik alkalommal látta vendégül a szegedi Ifjúsági Ház, ahol sérültekkel és egészségesekkel beszélgettünk.
Tovább »

A tervezett tarifaemelésekről és az IKV-s házakról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2014. december 17., szerda · 14 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A szentmihályi részönkormányzat ügyének újratárgyalását a pénzügyi bizottság sem támogatta. A szerdai ülésen a jövőre tervezett díjemeléseket is megtárgyalták, és elhangzott, hogy a kelleténél 125 millióval kevesebbet költenek az IKV-s bérlakások állagmegóvására. Tovább »

A Botka-féle nagyvonalúságát kéri számon az LMP, perli a hőszolgáltatót a város

2014. december 10., szerda · 11 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

A Szehő az ország hetedik legdrágább szolgáltatója a 103 hazai cég közül – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén, ahol ismét az utolsó pillanatban több mint száz oldalnyi anyagot kaptak véleményezésre a tagok. Tovább »

A pénzügyi bizottság támogatta a cégvezetőcserék napirendre vételét + FOTÓK

2014. november 19., szerda · 28 hozzászólás

penz_biz_ules02_gs

Egyetlen kérdést sem intéztek a pénzügyi bizottság tagjai azoknak az igazgatójelölteknek, akiket pénteken nevezhetnek ki az önkormányzati tulajdonú társaságok élére. A leendő vezetőket Solymos László alpolgármester mutatta be néhány mondatban. A kilenctagú bizottságból nyolcan szavaztak igennel az előterjesztésre, a közgyűlés pénteken dönt. Tovább »

Gáz van a gázzal? – bírósághoz fordult a város a hőszolgáltató ellen, menesztenék Martonosit + FOTÓK

2014. november 5., szerda · 11 hozzászólás

penz_biz_ules05_gs

Martonosi István lemondását kérte a pénzügyi bizottság ülésén Lauer István alelnök, mondván, nem az önkormányzat érdekeit képviseli az ügyvezető. Szakmai befektetőt cserélt a cég, amiről csak másfél hónappal később értesült az önkormányzat, s mivel nem tudott élni elővásárlási jogával, a bírósághoz és az ügyészséghez is fordult. Tovább »

Teret nevezhetnek el Szegeden Szent-Györgyi Albertről

2013. november 5., kedd · 8 hozzászólás

park03_gsA Nobel-díjas tudós nevét viselheti a jövőben a Fekete Ház melletti névtelen terecske. Arról, hogy Szent-Györgyi Albertről nevezik-e el a közterületet, a november 15-i közgyűlésen döntenek a képviselők. Tovább »

Pénzek a körtöltésen kívülre, kérdések a Szegóra körül + FOTÓK

2012. június 19., kedd · 15 hozzászólás

Személyeskedés, MSZP-s vádak egy cégvezető felé. Mekkora a bizonytalanság a Szegóra fenntartási költségei körül, és miért akar egy felszámolás alatt álló cég az önkormányzattal közösködni alternatívenergia-ügyben? Többek között ezek az izgalmas felvetések színesítették a pénzügyi bizottság bő háromórás hétfői ülését.
Tovább »

Kártérítésre várnak az Agóra áldozatai + FOTÓK

2012. május 31., csütörtök · 16 hozzászólás

Néhány Gogol utcai lakó jelezte szerkesztőségünknek, hogy az Agóra építkezésén dolgozó munkagépek a napokban több parkoló autót is meghúztak, a kivitelező érdeklődésükre az alvállalkozókra mutogat, és nem hajlandó elismerni felelősségét.
Tovább »