Ugrótamarin született a Szegedi Vadasparkban

2017. október 12., csütörtök · Hozzászólok

Tizenhat évnek kellett eltelni ahhoz, hogy újra szülessen egy Goeldi-, vagy más néven ugrótamarin a Vadasparkban. Az egyébként is különleges karmosmajmok között unikumnak számító kismajmok szaporodása nemcsak az állatkerti dolgozóknak és a látogatóknak öröm, a fajmegmentési program (EEP) is hozzájárult Szegeden, az irányításával összekerült pár sikeréhez. A szeptember 20-án született kicsit a látogatók is megleshetik a trópusi házban. Tovább »

Párban a ritkaságok!

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

csupaszpofaju_tamarin_201706_03

A Szegedi Vadaspark nemzetközi hírnevét a legapróbb, és egyben legérzékenyebb majmok, a karmosmajmok tartásával és sikeres tenyésztésével alapozta meg. Bár azóta jelentősen bővült az állatgyűjtemény, ezen főemlősök még mindig fontos részét teszik ki annak – írja hírlevelében a vadaspark. Tovább »

Újra nősült a Vadaspark bambuszmakija

2010. július 1., csütörtök · 4 hozzászólás

bambuszmaki_it_02 A Vadaspark madagaszkári bemutatója felépítése óta bővelkedik a zoológiai ritkaságokban. Magyarországon csak itt találkozhatunk a makik rémével, a fosszával vagy a szóban forgó félmajmok két fajával, a vöröshasú makival és az Alaotra-tavi bambuszmakival. Az utóbbi faj hímje két éve egyedül maradt, miután párja elpusztult.
Tovább »

Rohamosan fiatalodik a Vadaspark

2009. június 12., péntek · Hozzászólok

Tibor, a tapír Oroszországba utazik

tapir2Az elmúlt hetekben több új jövevénnyel bővült a Vadaspark népes vadállománya. A legnagyobb újszülött, Dezső, a tapír, aki május 24-én született. A Dél-Amerikában őshonos, páratlanujjú patás, vagyis a lovakkal és orrszarvúakkal rokon vastagbőrű – állatok szaporításában a szegedi Vadaspark eddig is sok szakmai sikert ért el. A tavaly született Tibort például – a nemzetközi fajmegmentési program keretében – rövidesen egy oroszországi állatkertnek adják át. Tovább »

Pudutehén érkezett a Szegedi Vadasparkba

2008. szeptember 16., kedd · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

A világ legkisebb szarvasfaja, a déli törpeszarvas, más néven pudu egy nősténye érkezett a Szegedi Vadasparkba, ahol már két hímet nevelnek a veszélyeztetett faj egyedeiből. A Magyarországon máshol nem látható faj fiatal, másfél éves nősténye a varsói állatkertből érkezett – közölte Veprik Róbert, az állatkert igazgatója. Tovább »