Elektromos és fékhibák, síntörések – a kemény mínuszok az SZKT-nak pluszmunkát, az utasoknak bosszúságokat okoznak

2017. január 25., szerda · 14 hozzászólás

kettes_villamos14_gs

A tartós hideg idő miatt annyi műszaki problémát kellett idén eddig orvosolnia az SZKT-nak, mint amennyit tavaly egész évben. A mínusz 10 Celsius fok alatti hőmérsékletet nevezte kritikusnak a cég vezetője, ha annál hidegebb van, akkor sokkal több a meghibásodás, ami az járműflotta újabb tagjait is érinti, nemcsak a régebbi típusokat. Mindez persze nem vigasztalja azokat, akik elkésnek a munkahelyükről vagy az iskolából a járatok kimaradása, késése miatt. Tovább »

Több mint 2300 vízóra fagyott el Békés és Csongrád megyékben

2017. január 13., péntek · Egy hozzászólás

Hideg idõ - Elfagyott vízórák

Az év eleji nagy hideg miatt több mint 2300 vízóra fagyott el az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén, Békés és Csongrád megyékben, valamint Bács-Kiskun megye kiskunmajsai járásában – mondta Goda Sándor, az Alföldvíz üzemviteli főosztályának vezetője pénteken, Mezőmegyeren sajtótájékoztatón. Tovább »

Csapadékosan indul a hétvége, néhol 10-20 centi hó is hullhat

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

2014_havazas22_gs

Csapadékosan indul a hétvége, ónos esőre is készülni kell, emellett sok eső és hó várható: néhol 10-20 centi hó is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint kezdetben a leghidegebb órákban is fagypont körül alakul a hőmérséklet, de átmeneti enyhülés után a hét végére ismét mínusz 10 Celsius-fok alatt alakulhatnak a minimumok. Tovább »

ORFK: két nap alatt 53 biztonsági intézkedést hajtottak végre a rendőrök

2017. január 8., vasárnap · Hozzászólok

Az extrém hideg időjárás miatt közterületen 36, magánlakásban vagy ahhoz tartozó magánterületen 17 esetben intézkedtek két nap alatt a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közrendvédelmi főosztályának vezetője vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Az élelem mellett az ivóvíz pótlása is szükséges a madáretetőkben

2017. január 5., csütörtök · Hozzászólok

madaretetes_02

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára, hiszen fagyban nehezebben jutnak vízhez az állatok – figyelmeztet közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Tovább »

Havazással, lehűléssel kezdődik az év

2017. január 1., vasárnap · Egy hozzászólás

2014_havazas22_gs

A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell. A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, s néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Oda a termés, ujgur fűszerpaprikából főzünk az idén

2014. január 20., hétfő · 6 hozzászólás

paprikafesztival_ferencesek03_gsA tavaly októberi fagy megtizedelte a hazai paprikatermést, egyes gazdák szerint az utóbbi ötven év legrosszabb termését aratták le az év végén. Hiány nem lesz a piacon, Bulgáriából, Kínából importált fűszerőrleménnyel töltik fel a polcokat. Ez persze már nem olyan lesz, mint a hazai klímán nevelkedett növény. Tovább »

A korán jött őszi fagy súlyos károkat okozott

2013. október 18., péntek · Hozzászólok

Az őszi hideg miatt több száz hektáron szenvedtek fagykárt mintegy 500-700 millió forint értékben, főként az öntözött kultúrák, a zöldségek, a másodvetésű csemegekukorica, a fűszer- és a pritaminpaprika, valamint a paradicsom. Mivel az őszi fagyok után kárenyhítő juttatás nem jár, az érdekképviseleti szövetség a tárca segítségét kéri a gazdák kártalanítása érdekében.
Tovább »

A csonthéjas gyümölcsök bánták a márciusi telet

2013. március 29., péntek · Hozzászólok

Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun és Tolna megyében is jelentős károkat okozott, és főként a csonthéjasgyümölcs-ültetvényeket károsította a március közepi fagy, és hátráltatja az őszi vetésű szántóföldi növények fejlődését is az utóbbi hetek zord időjárása – számoltak be az MTI által megkérdezett szakemberek.
Tovább »

Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól a kisteleki férfit

2012. december 15., szombat · Hozzászólok

Ittasan tartott haza a kocsmából, elesett és nem bírt felkelni egy idős ember 2012. december 14-én este Kisteleken. A hidegben megfagyhatott volna, ezért a rendőrök segítettek neki hazajutni – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.
Tovább »

Ónos eső miatt csúszós útszakaszok alakulhatnak ki

2012. december 14., péntek · Hozzászólok

A meteorológiai előrejelzések ónos eső érkezését jósolják pénteken, szombaton és vasárnap is. A síkosságmentesítés ónos eső esetén kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék – a preventív jelleggel kijuttatott anyag is – csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.
Tovább »

Hidegfront érkezik hétfőn, ismét többfelé várható fagy

2012. november 4., vasárnap · Egy hozzászólás

Viharos széllel és sok esővel hétfőn eléri Magyarországot egy hidegfront, emiatt több fokkal esik a hőmérséklet, a hét további részében pedig a hajnali órákban már mínuszokra is készülni kell. Többször megélénkülhet a szél, lehetnek záporok, de havazás nem várható.
Tovább »

Hasznos tudnivalók a fagykárok elkerüléséért

2012. október 26., péntek · Hozzászólok

A tartós téli hideg komoly károkat okozhat a fagy ellen nem védett vízmérőkben és vízhálózatban, ezért a kemény fagyok közeledtével el kell végezni a vízvezetékrendszer víztelenítését, téliesítését. A fagy leginkább a néhány milliméteres vaslappal fedett aknában lévő vízmérőket veszélyezteti, ezért ezek védelme különösen fontos – hívja fel a figyelmet sajtóközleményében a Szegedi Vízmű Zrt.
Tovább »

Következő oldal »