Kivételes teljesítményt nyújtottak 2016-ban is a megyei tűzoltók

2017. február 20., hétfő · Egy hozzászólás

avartuz_tuzoltok

Évet értékelt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Szeretnének a jelenlegi mutatókon is javítani, ennek kulcsa a korszerű felszerelés mellett a megelőzés, ezért mindent megtesznek, hogy a lakosság is nagyobb hangsúlyt helyezzen a prevencióra. Tovább »

Áder János: a biztonságért folyamatosan dolgozni kell

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

Áder János; Benkõ Tibor; Simicskó István

A biztonság nincs magától, azt minden körülmények között az ember teremti meg, és azt csak a folyamatos munka tarthatja fenn – hangsúlyozta a köztársasági elnök a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén kedden, Budapesten. Tovább »

Kakas Béla az Orbán-évértékelőről: Erős országra van szükség, így erősödhet Csongrád megye is

2017. február 11., szombat · 29 hozzászólás

kakas_bela01_gs

A nemzet- és identitástudat megerősödését tartja a legfontosabb elemnek Orbán Viktor évértékelőjében Kakas Béla. A közgyűlési elnök azt hangsúlyozta, erős vezetésre van szüksége hazánknak, ez a záloga annak, hogy Magyarország képes legyen arra, hogy fenntartsa magát. Tovább »

B. Nagy László az Orbán-évértékelőről: Példátlan lendületet kap Szeged

2017. február 11., szombat · 21 hozzászólás

bnagy_sajttaj002kf“A politikánkat folytatni kell, s ebből nem szabad engedni” – vallja B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos Orbán Viktor pénteki évértékelő beszéde kapcsán. Úgy fogalmazott, 2016 politikai és gazdasági stabilitása jó költségvetési évet eredményezett, amely Szegednek is jó hír, hiszen a város soha nem látott lendületet kaphat a fejlesztések útján.
Tovább »

Gyávaság, gyengeség, tüntetés – így reagált az ellenzék a kormányfő évértékelőjére

2017. február 10., péntek · 4 hozzászólás

Orbán Viktor; Nyakó István

Gyávának nevezte a miniszterelnököt az MSZP, a Jobbik szerint sok minden kimaradt, a DK zagyvaságoktól hemzsegő, összefüggéstelen beszédet hallott, az LMP gyengeséget lát, az Együtt pedig tüntetést tartott. Tovább »

Fidesz és KDNP: Botka a személyes karrierépítésének rendeli alá Szegedet

2017. január 27., péntek · 25 hozzászólás

haag_zalan01_gs

Haág Zalán szerint Botka úgy hiszi, a miniszterelnök “útszéli sértegetésével” szerezhet jó pontokat a baloldali szavazóknál, Nógrádi Tibor figyelmezteti, nem tagadhatja le a 2002 és 2010 közötti múltját. Tovább »

Pongrácz Tamás: Algyő érdekeit képviselte a Fidesz-frakció

2016. december 31., szombat · 2 hozzászólás

pongracz_tamas01_gs

Nem valósultak meg jelentős fejlesztések Algyőn 2016-ban, de a Fidesz-frakciót vezető Pongrácz Tamás reméli, hogy jövőre beérnek az előző időszak előkészítő munkái, és az önkormányzat eredményes lesz a pályázatok terén. A pénzügyi bizottság elnökével a nagyközségbe betelepülni kívánó vegyi üzemről is beszélgettünk, amellyel kapcsolatban azt hangsúlyozta, nem a beruházást ellenzi, hanem a megvalósítás helyszínét. Tovább »

Haág Zalán: Konstruktív ellenzékként dolgozott a szegedi KDNP

2016. december 30., péntek · 28 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP-frakció aktív munkát végzett 2016-ban a közgyűlésben, egy statisztika szerint az öt legtöbbször és legtöbbet megszólaló városatya között három kereszténydemokrata politikus – mondta el portálunknak Haág Zalán. A párt helyi elnök-frakcióvezetője úgy értékelt, hogy a baloldali erőfölénnyel szemben is fel tudtak lépni egyes kérdésekben, illetve kiemelte, hogy a KDNP nélkül nem jöhetett volna létre két ’56-os emlékhely sem Szegeden. Tovább »

Molnár Áron: vízválasztó lesz Algyő életében tramtrain és a népszavazás

2016. december 28., szerda · 12 hozzászólás

molnar_aron01_gs

Meghatározó lesz Molnár Áron szerint a 2017-es esztendő Algyő fejlődése szempontjából, egyrészt a tramtrain nagy lökést adhat a nagyközség gazdaságának, ezzel párhuzamosan viszont a görög vegyi üzemmel kapcsolatos népszavazás akár el is riaszthat befektetőket. Tovább »

Lázár János: Próbálok Szegednek is segíteni

2016. december 26., hétfő · 43 hozzászólás

Lázár János

Évértékelő interjú olvasható Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel a hodmezovasarhely.hu portálon. A miniszter fejlesztésekről, a munkanélküliség csökkenéséről beszélt a Vásárhelyi és a Makói Városi Televíziónak, valamint arról, hogy 2017 a bér- és nyugdíjemelés éve lesz. Tovább »

Ingatlaneladásban és lakásbérbeadásban is rekordot döntött az IKV

2016. december 22., csütörtök · 4 hozzászólás

ikv001kf

Az önkormányzati lakások és üzlethelyiségek bérbeadását tekintve csúcsot döntött idén az IKV Zrt. hatéves összehasonlításban, illetve az eladásokból befolyt összeg is megközelíti az 1,7 milliárdot, amire szintén nem volt példa az önkormányzat ingatlankezelő cégének életében – ismertette az esztendő legfőbb számait Kardos Kálmán elnök-vezérigazgató évértékelő sajtótájékoztatóján. Tovább »

B. Nagy László: A migráció elleni fellépésről és a bürokrácia csökkentéséről szól 2016

2016. március 2., szerda · 2 hozzászólás

bnagy001kf

Bomlasztja a bevándorlási krízishelyet a gazdasági együttműködéseket, ezért is szólt a kormányfő évértékelőjében arról, hogy a biztató jövő lehetősége is veszélybe került – közölte B. Nagy László. Szeged fideszes országgyűlési képviselője a kvótaügyben kezdeményezett népszavazás fontosságát is hangsúlyozta portálunknak, s úgy értékelte, hasonló referendumokat akár a V4-ek országai is kiírhatnak az ügyben. Tovább »

Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő

2016. február 28., vasárnap · Hozzászólok

A magyar miniszterelnök által felvázolt “szabad nemzetek Európájának” víziója korántsem Európa-ellenességet, vagy idegengyűlöletet takar, hanem reális helyzetfelismerésre alapozva épp az európai értékeket és a civilizációt, illetve a jogrend védelmét helyezi előtérbe a tömeges illegális bevándorlás lesújtó tapasztalataival szemben – írta kommentárjában a Nézőpont Intézet vasárnap, Orbán Viktor évértékelő beszéde után. Tovább »

Orbán: Brüsszelt meg kell állítanunk

2016. február 28., vasárnap · 3 hozzászólás

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa fejlettsége elegendő ahhoz, hogy megfékezze a kontinensre irányuló népvándorlást, azonban Brüsszelből a védelem szándéka is hiányzik. A kormányfő vasárnap a Várkert Bazárban tartott tizennyolcadik, több mint egyórás évértékelő beszédében a kvótareferendum mellett érvelve kijelentette, Magyarország nem hagyja, hogy mások ráerőltessék elhibázott bevándorláspolitikájuk keserű gyümölcseit. “Nem akarunk és nem fogunk bűnözést, terrorizmust, homofóbiát és antiszemitizmust importálni Magyarországra” – mondta, aláhúzva azt is, Magyarországon nem lesznek törvényen kívüli városnegyedek, zavargások, és “nem fognak bandák vadászni feleségeinkre és leányainkra”. Tovább »

Barack Obama: Amerika nem hanyatlik, hanem erős, a világ leghatalmasabb országa

2016. január 13., szerda · Hozzászólok

Elnökségének utolsó évértékelőjét tartotta Barack Obama, s a beszédben inkább a jövőre koncentrált. Mindazonáltal erőteljesen megvédte kormányzata eddigi belpolitikai és gazdaságpolitikai eredményeit, sőt új javaslattal is előrukkolt, nevezetesen a rákkutatást illetően. Külpolitikáról szólva elsősorban a fenyegető terrorizmusról beszélt, s kérte a Kongresszust, hogy szavazza meg a katonai erő alkalmazását az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen. Tovább »

Jobbik: a második Orbán-kormány ténykedése nem sikertörténet

2014. február 16., vasárnap · 6 hozzászólás

A Jobbik szerint a miniszterelnök évértékelő beszédében elhangzottakkal ellentétben a második Orbán-kormány ténykedése nem sikertörténet, hiszen félmillióan kivándoroltak az országból, nem oldották meg a devizahitelesek problémáját, nem javult a közbiztonság és az elszámoltatás sem történt meg.
Tovább »

Orbán: felívelő korszak küszöbén állunk

2014. február 16., vasárnap · 43 hozzászólás

Orbán ViktorOrbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, ezért az április 6-i parlamenti választáson újra meg kell mutatni: “erősek és egységesek vagyunk”. A kormányfő vasárnapi évértékelő beszédében azt is mondta, senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni és az uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.
Tovább »

Európában dobogósak a szegedi határrendészek

2013. február 19., kedd · Hozzászólok

Szinte minden statisztikai mutató arról tanúskodik, jó dolgoztak, eredményes évet zártak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Az ismerté vált bűncselekmények száma tavaly 19 338 volt, ami mérséklődést jelent az elmúlt két év adataihoz képest. 4698 migráns került rendőrkézre – ennyi határsértőt sehol máshol nem kaptak el Európában, hangsúlyozta évértékelőjében Lukács János megyei főkapitány.
Tovább »

Orbán: a fejéről a talpára kell állítani a nemzetet

2011. február 7., hétfő · 38 hozzászólás

orban_vajdasag11 “2011 a megújulás éve, amikor átszervezzük az országot” – mondta el Orbán Viktor hétfőn tizenharmadik országértékelő beszédében a Millenárison. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartott évértékelőben a miniszterelnök úgy fogalmazott az országra váró feladatokkal kapcsolatban: a megújulás újjászületés, küzdelem, küldetés.
Tovább »

Kék-fekete ankét a Gólban

2009. június 20., szombat · Hozzászólok

Újságunk ismét jutalmazta a legjobbakat

img_2337Az Együtt a Szegedi Labdarúgásért (EaSZL) szurkolói mozgalom és a SZEGEDma.hu internetes újság pénteken délután a Gól Büfében rendezte meg az immár hagyománnyá vált kék-fekete szezonzáró ankétot. A családias légkörű futballtalálkozón a szervezők és a szurkolók mellett városunk két diszkoszvető címeres focicsapata, a megyei harmadik osztályban szereplő FK 1899 Szeged és az NB III-as Tisza Volán SC képviselői vettek részt. Tovább »