A szabályzat módosításáig Oroszország nem vesz részt az ET Parlamenti Közgyűlésének munkájában

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

A szabályzat módosításáig nincs értelme annak, hogy Oroszország küldöttsége részt vegyen az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) munkájában – jelentette be Vjacseszlav Vologyin, az orosz szövetségi törvényhozás alsóházának elnöke a testület tavaszi ülésszakának szerdai nyitóülésén. Tovább »

Az Európa Tanács főtitkárával tárgyalt Orbán Viktor

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

JAGLAND, Thorbjörn; Orbán Viktor

Az európai kontinens jövője szempontjából legfontosabb aktuális ügyekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Thorbjörn Jagland, az Európa Tanács (ET) főtitkára kedd délután az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Tovább »

Balog: teljesítményfokozó-szereket bevizsgáló központot hoz létre a kormány 2017-ben

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

Balog Zoltán

Teljesítményfokozó-szereket bevizsgáló központot hoz létre a kormány 2017-ben – jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten. Tovább »

Lázár: eljárást kezdeményeztek skandináv országok Magyarország ellen

2016. szeptember 20., kedd · 14 hozzászólás

Lázár János

A pozsonyi uniós csúcs előtt egy nappal Dánia, Svédország, Finnország és Norvégia eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, mert nem akarunk befogadni tőlük bevándorlókat – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzet keddi számában. Tovább »

Elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi bíróság egy menedékkérő indokolatlan fogva tartása miatt

2016. július 5., kedd · 4 hozzászólás

Elsőfokú ítéletében elmarasztalta kedden Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), megítélése szerint ugyanis a magyar hatóságok indokolatlanul rendelték el egy iráni menedékkérő fogva tartását.
Tovább »

A menedékkérők jogainak védelmében emelt szót az Európa Tanács emberi jogi biztosa

2016. február 26., péntek · Egy hozzászólás

Európa országai egyre inkább ördögi körbe zárják magukat azáltal, hogy elkezdték lezárni határaikat a menedékkérők előtt – közölte pénteken Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa a migrációs hullám legutóbbi fejleményeire reagálva.
Tovább »

Illegális bevándorlás: migránsok görög segítői kapták az Európa Tanács Wallenberg-díját

2016. január 13., szerda · Hozzászólok

A görög Leszbosz szigetén szolgálatot teljesítő Agkalia egyesület kapta az Európa Tanács által a magyar és a svéd parlament kezdeményezésére 2012-ben alapított, Raoul Wallenbergről elnevezett díjat 2016-ban, mert nemzetiségre, vallásra, származásra való tekintet nélkül segített több ezer menekültnek tavaly – tájékoztatott közleményében az Európa Tanács szerdán.
Tovább »

Következő oldal »