A sportcsarnoképítés kapcsán feltételeket szabna Szeged városa az államnak

2017. június 19., hétfő · 21 hozzászólás

jogibizottsagi_ules03_gs

Biztosítékokat akar az önkormányzat a kormánytól az Etelka sori sportcsarnok megépítése kapcsán a telek állami kézbe adásáért cserébe – ez is kiderült a jogi bizottság ülésén, ahol az is elhangzott, hogy a jövőben a szociális bérlakások pályázatainál még inkább a rászorultságot fogják figyelembe venni. Tovább »

A futball is helyet kapna az új szegedi atlétikai centrumban?

2017. február 9., csütörtök · 8 hozzászólás

felso_tisza_part_gs

Az Etelka sorra tervezett sportberuházások több sportegyesület jövőjét is érintik: az új sportcsarnok és a fedett uszoda megépülésével a szegedi labdarúgás egyik ikonikus helyszíne alakul át. A gazdasági alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: a problémára a kormány által finanszírozott atlétikai centrum is megoldást kínálhat. Tovább »

Még nem tudja az önkormányzat, hol folytathatják az Etelka sori sportolók

2016. december 22., csütörtök · 32 hozzászólás

felso_tisza_part_gs

A tervezett fedett sportuszoda, valamint a szintén az Etelka soron, a Felső Tisza-parti stadion helyén megvalósuló hatezer fős sportcsarnok és ezer fős munkacsarnok okán felmerül a kérdés: mi lesz azokkal a sportolókkal, akik eddig a Felső Tisza parti önkormányzati létesítményekben, pályákon edzettek? A helyzetről Joób Mártonnál, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság MSZP-s elnökénél érdeklődtünk. Tovább »

A BP több mint 2 millióért bérelhet irodát a várostól, míg az uszodára 768 milliót költenek

2016. november 8., kedd · 10 hozzászólás

hid_utca6_gs

Több mint 768 milliót hagyhat jóvá a közgyűlés pénteken az új fedett uszoda építésének előkészítésére, és az is kiderül az előterjesztésekből, hogy a BP a Híd utcában bérelne határozott időre irodát, amiért az IKV bútorozatlan állapotban nettó 1,7, míg bútorozottan 1,9 millió forintot kérne havonta. Tovább »

Félmillióból tervezték, további 15,7 millióból bontják a garázssort az Etelka soron

2016. október 19., szerda · 21 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Csaknem 600 négyzetméter alapterületű az Etelka sori, boltokat is magában foglaló garázssor, amelynek a bontását novemberben kezdik, terveztetéssel együtt összesen több mint 16 millió forintot költ erre a város – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Tovább »

Kiállítást rendeztek a szegedi fedett uszoda pályaműveiből

2016. október 17., hétfő · Egy hozzászólás

sportuszoda_kiallitas004kf

Az Etelka sorra tervezett fedett uszoda húsz különböző tervpályázatát lehet megtekinteni az Agórában rendezett kiállításon, köztük a nyertes munkát és azokat is, amelyeket megvásárolt a város. Jövő évben írják ki a kivitelezési közbeszerzését a nettó 3,5-4 milliárd forintos fedett uszodának, amely a tervek szerint 2018 végére készülhet el. Tovább »

Feljelentések az Etelka sori garázsok ügyében + HANG

2009. november 27., péntek · 13 hozzászólás

Etelka sori garázsok luxusáron

_mg_5941 A szegedi Fidesz-frakció vezetője, Hüvös László feljelentést tett a városi ügyészségen az Etelka sori garázsok ügyében. Mint arról portálunk is több alkalommal beszámolt, a szegedi önkormányzat 145,5 millió forintot fizetett ki 18 lebontásra ítélt garázsért, ami közel 450 ezer forintos négyzetméterárnak felel meg. Ennyiért luxuslakásokat lehet vásárolni, illetve belvárosi üzleteket, ráadásul a garázsok önkormányzati telken álltak.
Tovább »

Szentgyörgyi Pál levele az Etelka sori garázsokkal kapcsolatban

2009. november 2., hétfő · 40 hozzászólás

Megírtuk: az Etelka sori garázsokat csillagászati áron vette meg a kereskedőktől a város, miközben a Mars téri árusoknak egy fillért sem akartak fizetni, inkább jogi utakon harcolnak a felek. Az ügy hasonló, az érvek különböznek.
Tovább »

Ajándék a városházától: 27 millió egy garázsüzletért

2009. október 29., csütörtök · 14 hozzászólás

Feleslegesen fizettek az Etelka soron?

img_6272 Az Etelka sori garázsok csillagászati áron történt értékesítése többször volt már téma portálunkon, most mégis újra aktuálissá vált, lévén hogy a várossal perben álló Mars téri kereskedők esete és a garázseladások között az érintettek szerint párhuzam feszül. Csak más-más árnyalatban. Az ellenzék kettős mércéről beszél, épp úgy, ahogy a városvezetés, csakhogy itt is a színskálában található meg a különbség…
Tovább »

Szegedi közgyűlés: parkolók, garázsok és Botka-portré

2009. szeptember 26., szombat · 9 hozzászólás

kozgyulesvarosi1 A tervezett rendezvénycsarnok építésekor a beruházó Szeviépnek juttatandó kedvezményről, az Etelka sori garázsok felvásárlásáról, a Mars téri beruházásról és Botka László polgármester festményéről vitatkoztak a képviselők a szegedi közgyűlés pénteki ülésén. Az ellenzék a Botka-féle városvezetés felelőtlen gazdálkodását, a polgármester pedig az ellenzéket bírálta. Az ülésen bejelentette: indul egyéniben a jövő évi országgyűlési választáson.
Tovább »

Nyílt levél: Mars teresek az Etelka sor tükrében

2009. szeptember 24., csütörtök · 45 hozzászólás

A héten sokat citált Etelka sori garázsok luxusáron történő önkormányzati felvásárlása sokakban „kiverte a biztosítékot”. A SZEGEDma-cik(ke)ket követő számtalan hozzászólás után most szerkesztőségünkön keresztül nyílt levélben fordultak a várossal perben álló Mars téri kereskedők Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármesterhez.
Tovább »

Elherdált közpénz: luxusgarázsok az Etelka soron

2009. szeptember 24., csütörtök · 5 hozzászólás

img_6272 Luxuslakás-árban, négyzetméterenként közel 450 ezer forintért vette meg az Etelka sori 18 garázst a szegedi önkormányzat – hangzott el Hüvös László hétfői sajtótájékoztatójának folytatásaként csütörtökön. A szegedi Fidesz frakcióvezetője azért is tartja aggályosnak az adásvételt, mivel a földtulajdon a városé volt, csak a felépítményeket vásárolták vissza.
Tovább »

Etelka sori garázsok magánházáron

2009. szeptember 23., szerda · 3 hozzászólás

Megjött a főjegyző válasza

Mózes Ervin, városunk címzetes főjegyzője nem várta meg a pénteki közgyűlést, hanem még szerdán elküldte Hüvös László ellenzéki képviselő kérésére a választ, amit a politikus egy sajtótájékoztatón fogalmazott meg a hét első napján. Ahogy arról a SZEGEDma.hu is beszámolt, Hüvös a tervezett uszoda miatt megvásárolt Etelka sori garázsokkal kapcsolatos pontos számokat szerette volna tudni.
Tovább »

Fidesz: érthetetlen pazarlás a fantomuszodáért

2009. szeptember 21., hétfő · 42 hozzászólás

huvoslaszlo A mai napig nem kaptunk érdemi választ arra, hogy az Etelka sori garázsokat mennyiért vette meg a város – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol Hüvös László, a szegedi Fidesz-frakció vezetője a területre tervezett új uszoda építése miatti drága garázsfelvásárlásokat tartja pazarlónak, és továbbra is várja Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester konkrét tájékoztatását az ügyben.
Tovább »

A SZVSE-é a klubcsapatok kupája

2009. augusztus 1., szombat · 28 hozzászólás

faci13 Összecsapott mind a tizenegy szegedi futballcsapat a megye III. osztálytól az NB III-ig. Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg ugyanis a Délmagyarország, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség és az FK 1899 Szeged az I. Szegedi Klubcsapatok Kupája elnevezésű nagypályás focitornát.
Tovább »

Kővári: a szegedi focinak vissza kell szerezni a bizalmat

2009. június 17., szerda · Hozzászólok

tiszavolanalgyo1Hiteles programot a szegedi focinak címen tartott nemrégiben sajtótájékoztatót az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom és az Együtt Szegedért Egyesület, ahol a két fél együttműködési megállapodást írt alá. Az eseményen szóba került a város labdarúgásának jövője is, melyről sok pletykát hallani. A SZEGEDma egy cikksorozat keretében igyekszik megszólaltatni az ügyben a szegedi futball szereplőit. Ezúttal Kővári Árpáddal, a Tisza Volán SC ügyvezető elnökével beszélgetünk. Tovább »

Etelka sor / Mars tér: Miért a kettős mérce?

2009. április 3., péntek · Hozzászólok
Felháborodásuknak adtak hangot a Mars téri kereskedők képviselői az Etelka sori garázsboltok felvásárlásának hírére. A szegedi önkormányzat látványosan kettős mércét alkalmaz az Etelka sori és a Mars téri kereskedőkkel szemben: az egyik helyen milliós összegeket fizet ki a bolthelyiségekért, a másikon pedig hatóságilag elbontatja a városi beruházások útjában álló pavilonokat. Tovább »

Stadioncsonkítás és két feljelentés

2009. március 25., szerda · Hozzászólok

Ismét a rendőrség vizsgálatát kérték a civilek Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben, ezúttal egy, a Felső Tisza parti sportpályáról leválasztott telekrész miatt. És ahogy egy héttel ezelőtt a Ligetfürdő kapcsán fellépő civil szervezetet, úgy a “Szeged-pálya” esetleges visszaélései miatt szót emelő Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesületet is feljelentette a város jó hírnév csorbítása miatt. Tovább »

A Blue Front II. nyerte az Ultrakupát Szegeden

2009. február 8., vasárnap · Hozzászólok

Szombaton Szegeden, az egykori lila iskola, a József Attila Általános és Szakiskola tornacsarnokában mérték össze labdarúgótudásukat az ország különböző pontjáról érkező ultracsoportok. A győzelmet a hódmezővásárhelyi Blue Front II. szerezte meg a kiváló hangulatban lezajlott tornán, a döntőben a Kispest drukkereit, a Corleonét győzték le büntetőrúgásokkal. A házigazda szegediek képviseletében az Ultras Szeged a hetedik, a Fidelity Gruppo a kilencedik helyen zárt. Eredmények a Charlton Szeged honlap jóvoltából. Tovább »

Ultrakupa az Etelka sor szomszédságában

2009. február 6., péntek · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

A labdarúgó-bajnokságok holtszezonjában már közel tíz éve találkoznak Szegeden különböző szurkolói csoportok, hogy összecsapjanak. Most azonban nem a híradók huliganizmusról készített képeire kell gondolni. A sport porondján, a focipályán mérik össze tudásukat a B-közepesek, egy barátságos, de küzdelmes, verejtékeket előcsalogató focitorna keretében az egykori lila iskolában. Tovább »

Kék Mókus – megvannak a döntősök

2008. december 21., vasárnap · Hozzászólok

Befejeződtek a Kék Mókus selejtezői. December 27-én a harmincöt év felettieknél Fit World Első Beton csap majd össze az aranyéremért. A legöregebb fiúknál, a negyvenöt évnél idősebbeknél a Fit World az Együtt Szegedért Egyesület zsonglőréivel csatázik majd. A harmincöt évnél fiatalabb korosztályban pedig a Csupaszív FC gárdája méri össze tudását a Micro-Meat-Soma FC-vel az elsőségért. A két játéknap eredményeit lent olvashatják. Tovább »

A döntőbe jutásért játszanak a Kék Mókuson

2008. december 19., péntek · Hozzászólok

A negyvenöt év feletti korcsoportban az egyik főszereplő már megvan. Vasárnap dől el, hogy ki lesz a Fit World ellenfele a december 27-i gálán. Mint ahogy arra is e hétvégén kapunk választ, hogy a döntőben kik futhatnak majd ki a városi sportcsarnok parkettájára a +35 éveseknél és, hogy a 35 év alatti kategóriában a volános Szeged Étteremnek szólhat-e majd a hajrá Szeged. Tovább »

Kék Mókus: az egyik Volán a „garázsba állt”

2008. december 14., vasárnap · Hozzászólok

A Kék Mókus Kupa kispályás torna harmadik hétvégéje is véget ért. Szeged két csapata összemérte erejét, s bár a csörtéből a Tisza Volán SC került ki győztesen 4-2 arányban, a továbbjutásnak mégis a Szeged Étterem örülhetett: két győzelem és egy döntetlen mellé mindössze csak ezt az egy vereséget gyűjtötte be, míg testvérgárdája két vereséget és két győzelmet tudhatott magáénak. A vasárnapi eredményeket alább olvashatják. Tovább »

Kék Mókus Kupa: Nehéz helyzetben a Volán

2008. december 14., vasárnap · Hozzászólok

Folytatódik a Kék Mókus Kupa amatőr kispályás labdarúgó-torna az Etelka soron. Két ötös és két négyes csoportban küzdenek a csapatok, ahonnan az első két-két helyezett jut tovább. A szegediek első számú csapata (Tisza Volán SC) nehéz helyzetben van, hiszen mindkét mérkőzését elveszítette. De ha vasárnap behúzza a többit, esélye lehet a továbbjutásra. Lent a szombati játéknap eredményeit olvashatják. Tovább »

Ezen a hétvégén megint Kék Mókus

2008. december 12., péntek · Hozzászólok

Folytatódnak Szeged legnépszerűbb téli kispályás-tornájának, a Kék Mókus Kupának küzdelmei. A selejtezőkből továbbjutott gárdákat két ötös és két négyes csoportba osztották. A mérkőzéseket ezúttal egy helyszínen, az Etelka soron rendezik meg szombaton és vasárnap. Érdekesség, hogy a Volán két csapatát (Tisza Volán SC és a Szeged Étterem) összesorsolták, így vasárnap 17 órakor egy komoly rangadót szurkolhatnak végig az érdeklődők. Tovább »

Kék Mókus: A szombati eredmények és galéria

2008. december 6., szombat · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Befejeződtek a Kék Mókus Kupa amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság első csoportkörének szombati találkozói. A Tisza Volán mindkét meccsét nyerte, így biztos továbbjutóként várhatja következő hétvégét. Vasárnap az öregfiúk küzdelmei következnek, melyekről a SZEGEDma.hu természetesen ismét beszámol majd. Tovább »

Adventtal kezdődött, Mikulással folytatódik a Kék Mókus

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A Kék Mókus Kupa amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság nyitó hétvégéjének második napját rendezték meg november 30-án, advent első vasárnapján. A legtöbb gólt ezúttal a Ret FC rúgta, a Tisza Volán fiataljai pedig egy győzelemmel és egy döntetlennel készülhetnek a következő hétvégére. A folytatás december 6-án, jövő hét szombaton a Mikulással érkezik majd. Tovább »

Megakadt a makói mozdony a Kék Mókus Kupán…

2008. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

De frappánsan úgy is kezdhettük volna Szeged legnagyobb téli teremtornájának nyitó napjáról szóló tudósításunkat, hogy „Teletömték a Szeged Étteremben az Ördögöket” (a Makó és az Ördögök is tízet kaptak az első meccsükön). Ezen a hétvégén, november 29-30-án rajtolt ugyanis a Kék Mókus Kupa amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság, amit a SZEGEDma.hu is nyomon követ majd. Olvasóink most az első hétvége első játéknapjának eredményeiről tájékoztatjuk. Tovább »

Szombaton rajtol a Kék Mókus Kupa

2008. november 28., péntek · Hozzászólok

November 29-30-án újra útjára indul két helyszínen (Etelka sor, Deák Gimnázium) Szeged város legrangosabb téli szabadidős labdarúgó-eseménye, a Kék Mókus Kupa amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság. Az esemény a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében, valamint Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg. A SZEGEDma.hu napról napra fényképes beszámolóval jelentkezik majd a tornáról. Tovább »

Szocialista politikusok a SZVSE-ügyről

2008. november 6., csütörtök · Hozzászólok

Kicsinyes bosszú vagy komoly érvrendszer?

Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu a polipszerűen szerteágazó szegedi stadionbotránnyal kapcsolatos cikksorozatában igyekszik minden érintett személyt megszólaltatni. Ezúttal a sportért is felelős alpolgármestert, illetve a sportbizottság egyik szocialista képviselőjét kérdeztük, akik társaikkal a SZVSE utánpótlás-támogatását torpedózták meg a legutóbbi bizottsági ülésen. Az ellenzék politikai motivációról beszél – a szocialisták is, bár egy kicsit más köntösben… Tovább »

Szegedi stadionbotrány: a második évad

2008. október 16., csütörtök · Hozzászólok

Két trafóállomás és egy bekötőút miatt fájhat a nagyok feje

Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu október 14-én egy olvasói levél kapcsán indította útjára azt a cikksorozatot, amelyben az érintettek megszólaltatásával próbál utánajárni a SZVSE-stadion körüli botrány újbóli feltámadásának és a háttérben megbúvó igazságnak. Előző írásunkban az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom és Kohári Nándor (Fidesz), a sportbizottság elnöke ismertette álláspontját. Most a SZVSE elnökével, Szokol Lajossal beszélgettünk. Tovább »

Szerda este tesztmeccset vív a Volán és a SZVSE

2008. október 14., kedd · Hozzászólok

Edzőmérkőzést játszik szerda este 18.30-kor az NB III-as Tisza Volán SC és a megyei I. osztályban szereplő SZVSE-Gyálarét. A tesztmeccs célja, hogy Buchholcz Gábor vezetőedző lehetőséget adjon azoknak a volánosoknak, akik a szezon kezdete óta sérüléssel bajlódtak, s komoly lemaradással kapcsolódnak lassan be a közös munkába. Emellett több U19-es fiatal reménységet is szemrevételez a szakvezetés. Az összecsapást a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján rendezik.

Újra kiásták a csatabárdot a stadionügyben?

2008. október 14., kedd · Hozzászólok

Avagy a SZVSE nélkül mégsem megy?

Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu szerkesztőségébe az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom egy olvasói levelet juttatott el a Délmagyarországban nemrégiben megjelent, a SZVSE- és Szeol-pályát érintő cikk kapcsán. A focidrukkerek úgy látják, az ügyben egyesek a tények megkerülése mellett hazugságokkal bástyáznák körbe magukat. A civilek azért aggódnak, hogy a helyi gazdasági és politikai elit ismét önös céljai okán, bűnbakot keresve sportegyesületeket állít majd pellengérre, lehetetlenít el. A sportbizottság elnöke tiszta vizet önt a pohárba: a városban pofára osztják a támogatásokat.
Tovább »

Labdarúgás: Volános bravúr a Tisza-parton

2008. október 4., szombat · Hozzászólok

Jobb volt a szegedi csapat az éllovas Kecskemétnél

Fotók: Gémes Sándor

A Tisza Volán SC az NB III Alföld csoportjának 9. fordulójában a bajnoki tabella éllovasát, a Kecskeméti TE II.-t fogadta szombaton. Bár a mérkőzés esélyese a Kecskemét volt, a kék-feketék csupa szív játékuknak köszönhetően már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert. A vendégeknek csak kétszer sikerült bevenniük a szegedi kaput, így a volános ifjak 3-2-re diadalmaskodni tudtak. Tovább »

Kettős rangadó az összefogásért és az újszülöttekért

2008. szeptember 2., kedd · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor


A labdarúgó magyar kupa megyei első és második fordulójának találkozóit rendezik szerdán 17 és 19 órakor a Felső Tisza parti stadion center-, illetve műfüves pályáján. A résztvevő négy szegedi együttes maximális együttműködésének köszönhetően igazi futballcsemege vár a kilátogatókra, s a körvonalazódó összefogás remélhetőleg a felsőbb vezetés számára is meggyőző erővel bírhat: Szegednek kell a labdarúgás! Tovább »

Érvénytelen a stadionértékesítésre benyújtott pályázat

2008. június 9., hétfő · Hozzászólok

Elemi hibák – újra a közgyűlés dönt?

Fotó: Gémes Sándor

Amint arról ma már beszámoltunk, ingatlanspekuláció-gyanús botrány gyűrűzik a szegedi városvezetés feje fölött. A pályázatelbíráló bizottság június 9-én, hétfőn érvénytelenítette az Etelka sori Szeol-stadionra benyújtott Szeviép-pályázatot. Tovább »