Salát Gergely Szegeden: Trump megdöntené az észak-koreai rezsimet

2017. április 23., vasárnap · 3 hozzászólás

salat_gergely03_gs

A sinológussal a modern Kína világát jártuk körbe. Kérdeztük a kínai szocialista rendszerről, a megjelenő kapitalizmusról, a gazdasági növekedésről, a környezetszennyezésről. Kifejtette véleményét a távol-keleti nagyhatalom viszonyáról más államokkal, terítékre került a Kínai Népköztársaság kapcsolata az Amerikai Egyesült Államokkal, Észak-Koreával, Oroszországgal. Elárulta azt is, hogy miért vásárol meglepően sok gazdag kínai Budapesten lakást. Tovább »

Made in Korea felirat van a töltődön? – Te is támogattad Kim Dzsongun atomkísérleteit!

2016. május 15., vasárnap · Hozzászólok

The_statues_of_Kim_Il_Sung_and_Kim_Jong_Il_on_Mansu_Hill_in_Pyongyang_(april_2012)

Csoma Mózes előadásából kiderült, miért nevezték prostituáltnak Magyarországot az észak-koreaiak 1989-ben, sőt, az is, hogy vajon működnek-e még az egykori Rákosi Mátyás Kórház magyar gyártmányú orvosi műszerei. Az ELTE oktatója a szegedi történészhallgatók meghívására érkezett a városba. Tovább »

Vélemény: Távoli, de veszélyes

2013. április 6., szombat · 20 hozzászólás

Figyelemmel követve a koreai eseményeket, az embernek időnként nevetni, máskor sírni lenne kedve. Egy letűnt ideológiára épült diktatórikus rezsim nevetséges handabandázása, fenyegetőzése, ugyanakkor a másik oldalon ártatlan éhezők, éhhalált haltak százezrei keltenek bennünk részvétet, s a kettő együtt: ellenszenvet, felháborodást a hatalomtól megittasult fiatal diktátor iránt.

Tovább »

Vélemény: Észak-Korea harci játékai

2010. november 24., szerda · 5 hozzászólás

Így azután azt sem lehet tudni, hogy igazán milyen fegyver- és atomarzenállal rendelkezik Kim Dzsong-Il, pontosabban a most már egyre többet szereplő fia – Kim Dzsing-Un. Aki ugyan Svájcban tanult, megismerkedett a nyugati államok demokráciájával, szellemiségével is, de lehet, hogy éppen ez az oka az „imperializmus, a kizsákmányoló rendszerek” iránt érzett ellenszenvének.

Tovább »