Novák Katalin: minden érintett megkapja a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Mind a 2,7 millió érintett megkapja a neki járó tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt, amelynek postázása a tervezett menetrend szerint halad – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel. Tovább »

Miniszterelnökség: mégsem a járási- és kormányhivatalok kézbesítik az utalványokat

2016. december 5., hétfő · 9 hozzászólás

Kvótareferendum - Megkezdték az értesítõk kézbesítését

Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Orbán: 1,6 százalékos emelés, 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak

2016. november 29., kedd · 5 hozzászólás

Novák Katalin; Orbán Viktor

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után. Tovább »

Fűtéstámogatási pályázat felhasznált Erzsébet-utalványokkal

2014. október 31., péntek · Hozzászólok

brikett

Az érvénytelenített Erzsébet-utalványokból készített, a hagyományos fűtőanyagot kiváltó brikettekre november 17-ig pályázhatnak az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek alap-, illetve középfokú oktatási intézményei – derül ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményéből, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez.
Tovább »

Százezer gyermeket vitt el táborozni az Erzsébet-program

2014. február 20., csütörtök · 12 hozzászólás

erzsebetprogramsajttaj02_gsKétszer annyi pályázattal és félmilliárd forint pluszforrással készül a 2014-es esztendőre az Erzsébet-program. Idén kiemelt fontossággal kezelik a sporttáboroztatást, hat sportágban is lehetőséget biztosítva a fogyatékkal élő fiataloknak is. A keret kimerüléséig, de legkésőbb március 20-ig lehet jelentkezni a táborokra, gyorsan telnek a helyek! Tovább »

Erzsébet-utalvánnyal fűtenek idén öt általános iskolában

2012. október 16., kedd · Hozzászólok

Pusztadobos, Vajdácska, Zsadány, Ózd és Vilmány településeken, az ország leghátrányosabb kistérségeiben működő öt általános iskola és óvoda fűtési költsége lesz kevesebb idén télen, miután az intézmények az Erzsébet-utalvány brikettpályázatának nyerteseként több tonna fűtőanyaghoz jutnak hozzá.
Tovább »

A hátrányos helyzetűeket segíti az Erzsébet-program

2012. július 14., szombat · Hozzászólok

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján kibocsátott Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdültetési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra használható fel – ismerteti a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Az MNÜA szerint a kormány ezzel is támogatni kívánja a nehéz helyzetben lévők üdülését, pihenését, rekreációját.
Tovább »

Családi pótlék is lesz az Erzsébet-utalvány?

2012. április 1., vasárnap · 14 hozzászólás

Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély – a kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
Tovább »

Egy felmérés szerint az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb

2012. január 18., szerda · 3 hozzászólás

Azon munkáltatók, akik már döntöttek a 2012. évi béren kívüli juttatások tekintetében, leginkább az újonnan bevezetett Erzsébet-utalványt, a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlájára nyújtott támogatást, valamint az egészségpénztárba/önsegélyező pénztárba utalt juttatást adják 2012-ben munkavállalóiknak.
Tovább »

Az idén meleg étkezésre is felhasználható az Erzsébet-utalvány

2012. január 6., péntek · Hozzászólok

A fogyasztásra kész ételek, vagyis a hideg ételek vásárlására fordítható Erzsébet-utalványt csak az idén meleg étel vásárlására is el lehet költeni, járulék mentesen havi 5 ezer forintért, a kormányzat azért döntött így, hogy zökkenőmentes legyen az új kafetéria-rendszerre való átállás – mondta Guller Zoltán, az utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója a rendszert bemutató sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.
Tovább »

Új alapokon a cafeteria – itt az Erzsébet-utalvány

2012. január 3., kedd · 2 hozzászólás

Az állam útjára indítja az Erzsébet-programot, melyben első lépésként bevezeti és a cafeteriaelemek közé emeli az Erzsébet-utalványt, illetve ebből következően egy szociális és gyermekétkeztetési programot. A törvényhozó célja egy egységes utalványrendszer létrehozása, ezért 2012. január 1-jétől állami monopólium lesz a kedvezményes étkezési jegy kibocsátása, melynek neve Erzsébet-utalvány.
Tovább »