30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat + FOTÓK

2017. április 7., péntek · 17 hozzászólás

sportnap14_gs

A ligetben ünnepelték az Egészségügyi Világnapot a megyei kormányhivatal és a társszervezetek munkatársai. A borongós idő ellenére rengetegen eljöttek a péntek délutáni rendezvényre. Tovább »

Utolsó szerva! – Ledózeroltathatja a város a teniszpályát a Ligetben (FRISSÍTVE)

2017. március 6., hétfő · 41 hozzászólás

labdahaz_teniszpalya04_gs

A bíróság szerint nem elbirtokolható a teniszpálya területe. Az ítélet jogerős, hamarosan a földdel tehetik egyenlővé a két világháború között épült sportlétesítményt. Tovább »

Részítélet első fokon: a teniszpálya területe az önkormányzaté

2016. november 17., csütörtök · 16 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A bíróság előtt igyekezett bizonyítani az igazát az önkormányzat és a sportklub is. A teniszezők ugyan 1943-as hivatkozást is találtak arra, hogy a pályát a város átadta, a jogszabályi háttér alapján mégis az önkormányzat számára kedvező döntést hoztak. Tovább »

Törést okozott a Liget-projekt a baloldali koalícióban

2016. szeptember 23., péntek · 2 hozzászólás

liget001kf

A közgyűlés előtti rendkívüli ülésén is elkaszálta a jogi bizottság a Liget-projekttel kapcsolatos előterjesztést, a DK-s bizottsági elnök, Binszki József újfent tartózkodott. Nagy Sándor alpolgármester azt mondta, ha nem fogadja el a közgyűlés az előterjesztést, akkor nem valósul meg a mintegy egymilliárdos projekt. Tovább »

Lakossági fórum a ligetről: ezúttal sem győzte meg a városvezetés a teniszezőket + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. szeptember 8., csütörtök · 18 hozzászólás

liget001kf

Utoljára decemberben tartottak fórumot. Az előző vitához képest most a teniszpálya ügye került előtérbe, amelynek bontását csak pár hónapja döntötték el, de a természetvédelem és a növények miatt is sokan fejezték ki aggodalmaikat. Tovább »

A bíróságnál az iratok – perre megy a teniszpályáért a sportkör

2016. szeptember 8., csütörtök · 16 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A sportkör tárgyalásai eredménytelenek voltak a várossal, így a járásbíróságon kívánják igazukat bizonyítani. Nyitottak a kompromisszumokra, ha ez szeretett pályájuk megőrzését lehetővé teszi. Nagy Sándor szerint viszont mindenképpen meg kell szüntetni a pályát, s más helyen kell folytatnia a sportkörnek. Legjobb esetben is csak arról tárgyalhatnak, tud-e segíteni új helyet találni az önkormányzat. Tovább »

Élhető Szegedért Egyesület: Civil összefogás kell, hogy a városvezetés valódi egyeztetéseket folytasson a polgárokkal! + SZAVAZÁS

2016. július 19., kedd · 75 hozzászólás

teniszpalya0_gs

Péter Szilveszter szerint a teniszpálya eldózerolása a Ligetben csak egy folyamat része, a városvezetés nem egyeztet megfelelő mélységben a lakossággal a beruházások ügyében. Az egyesületi elnök más civilekkel együttműködve változtatna ezen. Tovább »

A klub tárgyalna az újszegedi teniszpályák megmaradásáért, az önkormányzat bontani akar + VIDEÓ

2016. július 15., péntek · 68 hozzászólás

teniszpalya_sajtaj_szabo_balint03_gs

Akár területrészeket, végső esetben egy teniszpályát is átengedne a városnak a Szegedi Kinizsi Húsos Sport Klub, céljuk az egyeztetés, ők ugyanis nem akarnak a Liget-projekt akadályai lenni, de a létesítmény megmaradásáért harcolnak. A városvezetés másként látja, szerintük 20-30 „privilegizált helyzetű teniszező” áll szemben a Liget megújításával, és elbontanák az „oda nem illő, elavult” épületet is, amit egyébként Klebelsberg Kunó és Pick Jenő építtetett. Tovább »

Mégis elbontanák az újszegedi teniszpályákat – a futópályával több embernek biztosítanának mozgást (FRISSÍTVE)

2016. június 14., kedd · 31 hozzászólás

teniszpalya05_gs

Bár a májusi akciótervben hangsúlyozottan szerepelt, hogy a Temesvári körút felőli oldalán elhelyezkedő teniszpálya-együttest nem érinti a Liget-projekt felújítása, az önkormányzat azonban mégis hozzányúlna a területhez. Tovább »

Három és fél milliárdból zöldülne Szeged

2016. június 6., hétfő · 8 hozzászólás

liget001kf

Az újszegedi ligetre és Tarjánra egyenként bruttó 990 milliót költene Szeged a 2020-ig tartó uniós ciklusban, Odesszára 820-at, míg a partfalat övező zöldfelületek rendezésére 740 milliót – ismertette a városi főépítész a terveket a IX. Nemzetközi Építésügyi Konferencián. Tovább »

Lányi András Szegeden: A gátak magasítása helyett hellyel kell kínálni a Tiszát

2016. április 3., vasárnap · 18 hozzászólás

lanyi_andras004kf

Erről azonban a politika mellett a gazdákat is meg kell győzni. Azt gondolja, a városokban igazi érték a fa, a park, ezeket meg kell őrizni. A migráció mögött a túlnépesedést és a környezeti problémákat látja. A harmadik világ nehézségeinek megoldásában Európának is szerepet kell vállalnia, de nem befogadással, hanem az érintett térségek élhetővé tételével. Interjú. Tovább »

Kultúraellenes a városvezetés? – az újszegedi szabadtéri és az EKF kapcsán interpellál a KDNP, Botka: Csökkent a marketingérték + SZAVAZÁS (FRISSÍTVE)

2016. február 10., szerda · 32 hozzászólás

ujszeged_szabdteri_szinpad

Hogyan merülhetett fel Botka Lászlóban az Újszegedi Szabadtéri Színpad felszámolásának ötlete? – teszi fel a kérdést Haág Zalán. A KDNP-s frakcióvezető az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kapcsán is interpellál pénteken, nem érti ugyanis, hogy jelentheti ki az MSZP-s városvezető, hogy Szeged nem fog pályázni, miközben erről senkivel sem egyeztetett, így például szakbizottságok vagy a közgyűlés sem tárgyalt erről a kérdésről. Később megérkeztek a polgármester válaszai, alább olvashatók! Tovább »

Négylábúak fesztiválja az újszegedi ligetben

2015. július 7., kedd · Egy hozzászólás

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_015Ismét birtokba veszik az újszegedi ligetet a négylábúak: kutyusok és cicák jókedvéről gondoskodik az immár XIV. Tappancs Állatfesztivál. A hagyományokhoz híven bemutatkoznak a Tappancs Alapítvány védencei, a terápiás kutyák az állatorvos pedig tanácsot ad a rettegett élősködő, a szívféreggel szembeni hatékony védekezésről.
Tovább »

Kutyafuttában Nap: nagykutyákkal és kiskutyákkal szelfiztek + FOTÓK

2015. április 25., szombat · Hozzászólok

kutyafuttaban_nap68kfTavaly szakadó eső rondított bele a Kutyafuttában Nap utolsó versenyszámába, idén azonban verőfényes napsütésnek, s már-már kora nyarat idéző időjárásnak örülhettek a kutyások az újszegedi ligetben. A változatos programok immár negyedik alkalommal csábították ki a négylábúakat a természetbe, hogy különféle versenyeken és vetélkedőkön bizonyítsák, ki a legrátermettebb a vidéken.
Tovább »

Hotdog-evésben versenyezhet eb és gazdi a Kutyafuttában Napon

2015. április 7., kedd · Hozzászólok

kutyafuttaban_mj-031

Április 18-án negyedik alkalommal tér vissza Szegedre a Kutyafuttában Nap. A szervezők idén rengeteg családbarát programmal készülnek, de az ebek sem lesznek elhanyagolva: a szokásos szépség- és ügyességi versenyeken túl a gazdi kiderítheti például, hogy képes-e gyorsabban befalni egy hot dogot, mint kedvence! Tovább »

Kutyák és macskák fesztiválja az újszegedi ligetben

2014. július 4., péntek · Egy hozzászólás

tappancs_nap04_gs

Az újszegedi ligetet birtokba veszik a négylábúak, vásárnap a XIII. Tappancs Állatfesztivál gondoskodik a jókedvről. Lesz kutyakozmetikai tanácsadás, állatorvosi tanácsadás, kutyasuli bemutató és természetesen a szépségverseny sem maradhat el.
Tovább »

Koncertdömping az újszegedi majálison

2014. április 26., szombat · 5 hozzászólás

majalis06_gs

Ocho Macho, Ganxsta Zolee, Compact Disco, Maszkura és a Tücsökraj, valamint sokan mások is fellépnek az idén négynaposra duzzadt majálison. A koncertdömping mellett színpadi előadások, táncbemutatók és vásári kavalkád is várja az újszegedi ligetbe kilátogatókat május 1-4 között. Portálunk a helyszínről jelentkezik majd! Tovább »

Kutyafuttában Nap: ahol a yorkshire terrier a német dog barátja + FOTÓK

2014. április 19., szombat · 4 hozzászólás

kutyafuttaban_mj 025

Borúra derű, a szakadó eső sem mosta el a jókedvet az újszegedi ligetből. A Kutyafuttában Nap immáron harmadszor csalogatta ki a négylábúakat és gazdáikat a szabadba, hogy minden eddiginél színesebb programokkal és versenyekkel gondoskodjon a jókedvről.
Tovább »

Kutyás családi napra invitál a Tappancs Alapítvány

2013. július 2., kedd · Egy hozzászólás

tappancs41_gsSzeged egyik legnagyobb kutyás családi rendezvényére várják az állatbarátokat az Erzsébet-ligetbe július hetedikén. Kutyás bemutatók és gyerekprogramok gondoskodnak a két- és négylábúak szórakozásáról egyaránt, a jövendőbeli gazdijelöltek pedig a Tappancs árván maradt ebei közül is válogathatnak.
Tovább »

Közel félezren futottak Szegeden az életekért + FOTÓK

2013. április 21., vasárnap · Hozzászólok

jotekonysagi_futas042_mjNégyszáznál is többen látogattak ki szombat délelőtt az újszegedi ligetbe, hogy részt vegyenek a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány és a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Szervezetének jótékonysági futóversenyén.
Tovább »

Nem jutott ebek harmincadjára a Kutyafuttában Nap + FOTÓK

2013. április 6., szombat · Egy hozzászólás

Tappancsnyomokkal telt meg az újszegedi liget helyenként még sáros zöldövezete – több száz kutyás látogatott ki négylábújával a II. Kutyafuttában Napra szombaton, ahol színes családi programokkal várták őket.
Tovább »

Bővített programkínálattal vár szombaton a Kutyafuttában Nap!

2013. április 4., csütörtök · 2 hozzászólás

Az időjáráshoz igazodva változó programokkal és új időpontban, szombaton vár minden kutyát, kutyást és kutyabarátot a II. Kutyafuttában Nap. Az újszegedi ligetben egész nap családi programokkal, kvízekkel és bemutatókkal gondoskodnak róla, hogy a kis négylábú kedvencek kísérői is jól szórakozzanak.
Tovább »

Április hatodikán vár a Kutyafuttában Nap!

2013. március 29., péntek · 2 hozzászólás

Az extrém időjárás miatt április hatodikára csúszott a II. Kutyafuttában Nap, amely ügyességi- és divatbemutatókkal, előadásokkal bővítette programkínálatát. Minden gazdit, négylábút és állatbarátot várnak jövő szombaton az újszegedi ligetbe!
Tovább »

Belvárosi birkaterelés és csúnyaságverseny a szegedi Kutyafuttában Napon

2013. március 11., hétfő · 3 hozzászólás

Másodszor várja az újszegedi liget zöldövezetébe a kutyusokat, gazdikat és az állatbarátokat a Kutyafuttában Nap szombaton. A rendezvényen a színes programok és vetélkedők mellett ebünk igazi birkákon próbálhatja ki a terelést is.
Tovább »

Fuss, hogy adhass! – gazdik és kedvencek együtt a Ligetben + FOTÓK

2012. október 8., hétfő · 4 hozzászólás

Jótékonysági futása invitálta a kutya- és cicabarátokat a Tappancs Állatvédő Alapítvány az újszegedi Erzsébet-ligetbe, ahol a gazdik és négylábú társaik közösen teljesítették a távot, az alapítvány védenceit támogatva ezzel.
Tovább »

Tíz állat lelt gazdira a tappancsos fesztiválon + FOTÓK

2012. július 16., hétfő · Egy hozzászólás

Közel száz négylábú neveztek be a XI. Tappancs Állatfesztivál különleges kutyaszépségversenyére, illetve látványos bemutatók és előadások is várták az állatbarátokat vasárnap az Erzsébet-ligetben. A szervezők nagy örömére a nap folyamán öt cica és ugyanennyi menhelyi kutyus is szerető gazdára talált.
Tovább »

Kutyás vasárnap az újszegedi ligetben

2012. július 11., szerda · 17 hozzászólás

Kutyákkal és macskákkal telik meg az újszegedi liget vasárnap. A XI. Tappancs Állatfesztivál színes programokkal gondoskodik róla, hogy a kilátogató családok mellett a négylábúak sem unatkozzanak: bemutatókkal, színházi előadásokkal és kutyaszépségversennyel is várják az érdeklődőket.
Tovább »

A munka ünnepe vadkapitalista köntösben Újszegeden + VIDEÓ

2012. május 2., szerda · 3 hozzászólás

Válság ide, válság oda, a majális mindig is a pénznyelő, hedonista ünnepek egyike volt. A gyomrunkon kívül pörgő-forgó játékokkal testünket kényeztetjük még a munka ünnepén. Ami változott, az árak és a bőség, amolyan jól nevelt, fogyasztói módon.
Tovább »

Terv született az újszegedi Vigadó megújítására + FOTÓK, PANORÁMA

2012. május 1., kedd · 9 hozzászólás

Avagy egy szegedi építészhallgató diplomamunkája

Az Erzsébet-ligetben romokban heverő Vigadó közel 20 éve lakatlan, még megmaradt része többször is kiégett. Az Építészfórum weboldalán egy figyelemreméltó tervvel találkoztunk, mely újjáélesztené az egykor forgalmas vendéglátóhelyet.
Tovább »

Kutyavilág az újszegedi ligetben + FOTÓK + HANG – FRISSÍTVE!

2012. március 17., szombat · 8 hozzászólás

Kutyabarátok és állatkedvelők voltak a célközönsége a szombaton az újszegedi ligetben megrendezett Kutyafuttában Napnak, melyen “kiskutya, nagykutya nem ugatott hiába”… Az első alkalommal megrendezett ebnapra több mint kétezer érdeklődő látogatott ki.
Tovább »

Kutyás családi napra invitálnak a ligetbe + FOTÓK

2012. március 12., hétfő · 12 hozzászólás

Kutyabarátokat, állatszeretőket várnak egész nap programokkal az Erzsébet Ligetbe szombaton. A Kutyafuttában Napon az eb és gazdája is jól érezheti magát – célja a kellemes időtöltés mellett, hogy felelősségteljes állattartásra neveljen.
Tovább »

Ligetfesztivál, csak most az egyszer + FOTÓK

2011. augusztus 18., csütörtök · 19 hozzászólás

ligetfesztival19_gs Nem is sörfesztivál, nem is grillfesztivál – Ligetfesztivál. Ez kezdődött szerdán az újszegedi Erzsébet ligetben, és ha az égiek is úgy akarják, öt napig, vasárnapig tart a cifra sokadalom. Délután 4 órakor még csak néhány kíváncsiskodó érdeklődött az események iránt, estére azonban már biztosan megtelik a liget, hiszen a finomabbnál finomabb ételeket és italokat kínáló árusok felkészülve várják a vásárlók legnagyobb rohamát is.
Tovább »

Három nap majális a Ligetben és a Zápor-tónál

2011. április 27., szerda · 2 hozzászólás

Április 29-től három napon át ismét a majálisozóké az újszegedi Erzsébet-liget és a Zápor-tó melletti terület. Az újszegedi helyszínen jó néhány sztárvendéget köszönthetünk majd. Fellép többek között Kovács Kati és Tabáni István, koncertezik a Zanzibar, a Bon Bon, Roy és Ádám, valamint Marót Viki és a Nova Kultur Zenekar. Május 1-jén a Ligetben ott lesz a SZEGEDma.hu és a Telin TV sátra is!
Tovább »

Hulladékgyűjtés: „Szedd össze magad!” + HANG

2010. június 7., hétfő · Hozzászólok

A GDF SZUEZ cégcsoport hulladékgyűjtési akciója

degaz_liget_it_03 A Környezetvédelmi Világnap alkalmából az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. önkéntes hulladékgyűjtési akciót szervezett Szegeden, az Erzsébet ligetben, melyen a vállalat dolgozóin kívül a Gregor József Általános Iskola 6. osztálya is tevékenyen részt vett.
Tovább »

Szeged ma és tegnap – II. rész + PANORÁMA, VIDEÓ, FOTÓK

2010. április 27., kedd · 8 hozzászólás

Legendás épületek Szeged szívében

hagi_05 Szeged egyik jelképének számító Virág cukrászda ügye úgy tűnik, rendeződött, azonban a belvárosban sétálva rábukkanhatunk számos olyan épületre, melyek hajdan szintén Szeged ékességi voltak. Szeged volt ez is, szinte ma, szinte tegnap… Mindenkinek mást jelentenek, más szerelmeket, más örömöket-bánatokat, de munkahelyeket is teremthetne velük jelenlegi tulajdonosuk.
Tovább »

Következő oldal »