Nébih: a hőség miatt magas az erdőtüzek kockázata

2017. július 8., szombat · Hozzászólok

A hőség következtében Magyarországon is magas az erdőtüzek kockázata, a nagy szárazságban az élő aljnövényzet is éghető állapotba kerül és a szeles időjárás miatt az erdőtüzek nagyon gyorsan koronatűzzé fejlődhetnek – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombati MTI-nek küldött közleményében. Tovább »

Nébih: Minden tavaszi tarló és erdőtűz emberi mulasztás miatt keletkezik

2017. február 25., szombat · Hozzászólok

avartuz_tuzoltok

Alig olvadt el a hó, azonnal begyulladtak a tavaszi vegetációtüzek, több erdő is károsodott. A tüzek lakóházakat, mezőgazdasági ingatlanokat, erdőterületeket veszélyeztettek – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Tovább »

Nébih: több millió négyzetméter erdőt pusztított tűz júliusban

2015. augusztus 6., csütörtök · 3 hozzászólás

Júliusban több millió négyzetméter erdő vált a lángok martalékává Magyarországon. Az elmúlt hét csapadékosabb időjárása ellenére az erdők továbbra is nagyon szárazak és egy kisebb eső után akár egy órával is lángra kaphat a növényzet – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtöki közleményében.
Tovább »

Egy hétvége alatt több mint ezer erdőőrrel gyarapodott az erdészeti hatóság állománya

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

Június 13-14-én erdőtűz-megelőzési kalandpályával vár kicsiket és nagyokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatósága a Hajógyári-szigeten berendezett Gyerek Szigeten. A játékos oktatóprogram az ingyenes rendezvény első hétvégéjén már bizonyított: 1500 kisgyermek rakott tüzet, színezett, ugrált, locsolt, kirakózott, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket – olvasható a NÉBIH közleményében. Tovább »

Az erdőtüzek megelőzésére gyakorol a katasztrófavédelem

2013. április 11., csütörtök · Hozzászólok

Közösen szervezett gyakorlatokkal készül fel az erdőtüzek megelőzésére a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – határozták el az állami tulajdonú erdészeti cég vezetői és a katasztrófavédelem megyei igazgatósága delegációjának csütörtöki, ásotthalmi megbeszélésén.
Tovább »

Idén már 54 ezer hektár terület égett le Magyarországon

2012. július 9., hétfő · Hozzászólok

Az idén az első fél évben mintegy 540 ezer hektár szabad terület égett le Magyarországon, és mintegy 12 és fél ezer esetben keletkezett erdő- és vegetációtűz – ismerteti az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Erdészeti Hatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. hétfőn kiadott közös közleménye.
Tovább »

Előzzük meg az erdőtüzeket!

2011. május 28., szombat · 3 hozzászólás

Fokozott óvatosságot kér a katasztrófavédelem az erdőtüzek megelőzése érdekében. Az elmúlt heteket jellemző meleg, aszályos időben kiszáradt aljnövényzet könnyen lángra kaphat a legkisebb lángtól is – figyelmeztetett az MTI-nek szombaton megküldött közleményben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Tovább »

Égett az erdő Ásotthalomnál + FOTÓK + HANG

2010. október 15., péntek · Egy hozzászólás

erdotuz_it (06) Tegnap, nem sokkal három óra előtt érkezett a riasztás: ég az erdő Ásotthalom mellett! A helyszínre kiérkező tűzoltók felvették a harcot a lángokkal. Két vízsugár segítségével rövid időn belül sikerült eloltani a lángra kapott fenyőfagallyakat, aljnövényzetet. Az oltásban a helyismerettel rendelkező erdészek is segédkeztek.
Tovább »