Schulz: az elmúlt öt évben az Európai Parlament az demokrácia központi intézményévé vált

2016. december 14., szerda · 3 hozzászólás

Elnöki mandátumának öt éve alatt az Európai Parlament “jobban látható, jobban hallható és befolyásosabb” lett, a demokrácia központi intézményévé vált – hangsúlyozta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, az intézmény strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében. Tovább »

Támogatják a levegőt szennyező anyagokra vonatkozó nemzeti határértékek szigorítását az EP-képviselők

2016. november 23., szerda · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) képviselői tovább szigorítanák a levegőt szennyező anyagokra vonatkozó nemzeti határértékeket, amelyek a tervek szerint 2030-ig 50 százalékkal segítenének visszafogni a légszennyezés miatti megbetegedések számát – közölte az Európai Parlament sajtószolgálata szerdán. Tovább »

Szájer József maradt az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

ópusztaszer-2016.08.20.037

Szájer József európai parlamenti képviselőt, a Fidesz politikusát újraválasztotta alelnökévé az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja Brüsszelben – közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja szerdán. Tovább »

Uniós igazságügyi biztos: az abortusz kérdése nemzeti hatáskörbe tartozik

2016. október 6., csütörtök · Hozzászólok

Az abortusz kérdése nemzeti hatáskörbe tartozik és az Európai Unió nem avatkozhat bele a tagállamok ezzel kapcsolatos döntéseibe – hangsúlyozta szerdán Vera Jourová igazságügyi biztos az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésének a lengyel nők jogairól tartott vitája keretében. Tovább »

Erdős Norbert: A kürtőskalács egyszerre lehet székelyföldi és magyarországi

2016. augusztus 26., péntek · 2 hozzászólás

erdos_norbert01_gs

Lehetséges a román és a magyar fél között kompromisszum a kürtőskalács ügyében – vallja a két ország közötti vitáról Erdős Norbert európai parlamenti képviselő. Nem támogatja a szabadkereskedelmi egyezményt, mezőgazdasági szempontból szerinte még kompromisszumok szükségesek. Az Ázsiába irányuló mezőgazdasági export és onnan felénk áramló népesség kérdéséről is beszélt szegedi látogatása során portálunknak adott interjújában.
Tovább »

Szájer József: A hazát újra meg kell védenünk, ehhez kér segítséget a kormány

2016. augusztus 22., hétfő · 7 hozzászólás

ópusztaszer-2016.08.20.037

Öngyilkos politikát folytatnak egyes nyugat-európai vezetők, szavazatszerzésre használnák a bevándorlókat, miközben egy részük nincs is tudatában azzal, hogy mit tesz – jelentette ki Szájer József. Az európai parlamenti képviselővel, az Európai Néppárt jogalkotásért felelős alelnökével az ötéves Alaptörvény és a közelgő népszavazásról beszélgettünk Ópusztaszeren. Tovább »

Következő oldal »