Az EP megválasztotta terrorellenes különbizottságának tagjait

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) kedden megválasztotta annak a különbizottságnak a tagjait, amelynek létrehozását júliusban szavazta meg, és azzal a feladattal bízta meg, hogy feltárja a terrorizmus elleni uniós harc gyakorlati és jogi hiányosságait. A bizottság tagja lett Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője – közölte az EP sajtóosztálya. Tovább »

B. Nagy László: Nem engedünk a kvótaügyben!

2017. szeptember 5., kedd · 8 hozzászólás

A magyar kormány elkötelezett, hogy a választók akaratát érvényesítse, nem engedünk kvótaügyben – szögezte le B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: az európai terrorcselekmények csak tovább erősítik a kabinet eltökéltségét és határozottságát. Az Európai Bíróság szerdai döntésével kapcsolatban az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber úgy fogalmazott, esélyt jelent, hogy „végleg begyógyítsák” a migrációs politikával kapcsolatos „nyílt sebeket”. Tovább »

Szijjártó: a nemzetközi szervezeteknek választ kell adniuk, hogy lehet-e mentegetni egy terroristát

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

Nemzetközi és európai uniós szervezeteknek konkrét választ kell adniuk arra a kérdésre, hogy lehet-e mentegetni egy terroristát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Nemzetközi jogász: nincs meg a brüsszeli többség a Magyarország elleni eljárás megindításához

2017. május 18., csütörtök · 4 hozzászólás

Az előző napi szavazati arányok alapján nem kapna többséget az európai parlamentben az a kezdeményezés, hogy indítsák meg az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárást Magyarország ellen – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Tóth Norbert nemzetközi jogász. Tovább »

Az Európai Parlament a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben (FRISSÍTVE)

2017. május 17., szerda · 18 hozzászólás

europai_unio_zaszlo

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben. Tovább »

Szófia után Párizsnak érezte a 30 évvel ezelőtti Budapestet a volt luxemburgi miniszter

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

robert_goebbels_sajttaj001kf

A schengeni egyezmény létrehozásában fontos szerepet játszó volt luxemburgi miniszter vett részt egy Szegedi Tudományegyetemen megrendezett beszélgetésen. A politikus az előadás előtt beszélt a rendszerváltozás előtti Magyarországon szerzett élményeiről. Tovább »

A magyar baloldali EP-képviselők támogatják a gazdasági bevándorlás legalizálását

2017. április 8., szombat · Hozzászólok

atlagpolgar_migransok_16-10-02

Az Európai Parlament összes magyar baloldali képviselője megszavazták a menekülthelyzet kezeléséről szóló jelentést, amely szerint – többek közt – ki akarják terjeszteni a menekült fogalmát, legalizálva a gazdasági bevándorlást – közölte a hirado.hu Tovább »

Európa jövőjéről vitáztak az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésének szerdai napján Európa jövőjéről, a március 9-10-ei uniós csúcs eredményeiről és a Római Szerződés közelgő hatvanadik évfordulója kapcsán születendő nyilatkozatról vitáztak az EP-képviselők Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottsági elnökével, Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel és Louis Grech máltai miniszterelnök-helyettessel. Tovább »

Az Európai Néppárt támogatja Donald Tusk újraválasztását az Európai Tanács élére

2017. március 1., szerda · Hozzászólok

Az Európai Néppárt (EPP) teljes mellszélességgel támogatja Donald Tusk újraválasztását az Európai Tanács élére – jelentette be kedden Joseph Daul, a konzervatív erőket összefogó pártcsalád elnöke. Tovább »

A londoni parlament még az EP előtt szavazhat a Brexit-megállapodásról

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

A londoni törvényhozás két háza szavazhat a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről kötendő majdani megállapodásról, még mielőtt az egyezmény az Európai Parlament (EP) elé kerülne – mondta kedden a londoni alsóházban a brit kormány illetékese. Tovább »

Schulz: az elmúlt öt évben az Európai Parlament az demokrácia központi intézményévé vált

2016. december 14., szerda · 3 hozzászólás

Elnöki mandátumának öt éve alatt az Európai Parlament “jobban látható, jobban hallható és befolyásosabb” lett, a demokrácia központi intézményévé vált – hangsúlyozta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, az intézmény strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében. Tovább »

Támogatják a levegőt szennyező anyagokra vonatkozó nemzeti határértékek szigorítását az EP-képviselők

2016. november 23., szerda · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) képviselői tovább szigorítanák a levegőt szennyező anyagokra vonatkozó nemzeti határértékeket, amelyek a tervek szerint 2030-ig 50 százalékkal segítenének visszafogni a légszennyezés miatti megbetegedések számát – közölte az Európai Parlament sajtószolgálata szerdán. Tovább »

Szájer József maradt az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

ópusztaszer-2016.08.20.037

Szájer József európai parlamenti képviselőt, a Fidesz politikusát újraválasztotta alelnökévé az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja Brüsszelben – közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja szerdán. Tovább »

Uniós igazságügyi biztos: az abortusz kérdése nemzeti hatáskörbe tartozik

2016. október 6., csütörtök · Hozzászólok

Az abortusz kérdése nemzeti hatáskörbe tartozik és az Európai Unió nem avatkozhat bele a tagállamok ezzel kapcsolatos döntéseibe – hangsúlyozta szerdán Vera Jourová igazságügyi biztos az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésének a lengyel nők jogairól tartott vitája keretében. Tovább »

Erdős Norbert: A kürtőskalács egyszerre lehet székelyföldi és magyarországi

2016. augusztus 26., péntek · 2 hozzászólás

erdos_norbert01_gs

Lehetséges a román és a magyar fél között kompromisszum a kürtőskalács ügyében – vallja a két ország közötti vitáról Erdős Norbert európai parlamenti képviselő. Nem támogatja a szabadkereskedelmi egyezményt, mezőgazdasági szempontból szerinte még kompromisszumok szükségesek. Az Ázsiába irányuló mezőgazdasági export és onnan felénk áramló népesség kérdéséről is beszélt szegedi látogatása során portálunknak adott interjújában.
Tovább »

Szájer József: A hazát újra meg kell védenünk, ehhez kér segítséget a kormány

2016. augusztus 22., hétfő · 7 hozzászólás

ópusztaszer-2016.08.20.037

Öngyilkos politikát folytatnak egyes nyugat-európai vezetők, szavazatszerzésre használnák a bevándorlókat, miközben egy részük nincs is tudatában azzal, hogy mit tesz – jelentette ki Szájer József. Az európai parlamenti képviselővel, az Európai Néppárt jogalkotásért felelős alelnökével az ötéves Alaptörvény és a közelgő népszavazásról beszélgettünk Ópusztaszeren. Tovább »

Támogatja a közös európai határ- és parti őrség létrehozását az EP

2016. július 6., szerda · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) megszavazta az európai uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) és a nemzeti hatóságok erőiből összeállítandó uniós határőrizeti szerv létrehozására vonatkozó határozatot – jelentette be közleményben az uniós parlament. Tovább »

A kistermelők védelmében szólaltak fel az uniós parlamentben a képviselők

2016. június 7., kedd · Hozzászólok

A szupermarketek gazdákat és kistermelőket károsító tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata ellen szólaltak fel a strasbourgi plenáris ülésen az Európai Parlament mezőgazdasági és ipari ügyekért felelős képviselői kedden. Tovább »

A lengyelországi demokrácia helyzetét kifogásoló határozat elfogadását tervezi az Európai Parlament

2016. április 11., hétfő · Hozzászólok

A lengyelországi demokrácia állapota, továbbá az emberi jogok és jogállamiság érvényesülése miatti aggodalmakat fejezi ki az a lengyel alkotmánybíróság helyzetéről szóló, a két legnagyobb európai parlamenti frakció által előterjesztendő határozattervezet, melyet hétfőn a PAP lengyel hírügynökség ismertetett. Tovább »

Közel kétszáz középiskolás modellezi az Európai Parlament működését

2016. április 9., szombat · Hozzászólok

Szombattól egy héten át közel kétszáz európai középiskolás modellezi Budapesten az Európai Parlament működését: az Európai Unió problémáira bizottsági és plenáris üléseken keresnek megoldást. A budamep16-ra érkező diákokat az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Deutsche Schule Budapest látja vendégül – közölte az Eötvös Loránd Tudományegyetem az MTI-vel. Tovább »

A menekült nők kiemelt védelmét sürgeti az Európai Parlament

2016. március 8., kedd · Hozzászólok

menekulttabor07_gs

Az Európai Unió migrációs és menekültpolitikájának reformra van szüksége, amelynek nemi szempontokat figyelembe vevő intézkedéseket is tartalmaznia kell a menedékkérő nők és a gyakran velük utazó gyerekek biztonságának növelése érdekében – áll az európai parlamenti (EP) képviselők kedden megszavazott állásfoglalásában. Tovább »

Uniós költségvetés 2017 – a magyar néppárti képviselők célja a kohéziós források emelése, az agrárforrások megvédése

2016. február 19., péntek · Hozzászólok

europai_unio_zaszlo

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága a mai napon elfogadta a 2017. évi uniós költségvetés összeállítását meghatározó irányvonalakat. Deutsch Tamás a Költségvetési Bizottság tagja kiemelte: „sikerült elérnünk, hogy az Európai Bizottság már a tervezés fázisában figyelembe vegye a kohéziós projektek felgyorsult kifizetési igényeit és a szükséges szintre emelje a forrásokat”. Tovább »

Erdős Norbert: Azonnal állítsák le az ipari úton előállított méz behozatalát!

2015. december 18., péntek · Hozzászólok

“Amint megkaptam a “Eurofins” francia laboratórium által kiadott, és az EU belső piacán árusított kevert mézekre vonatkozó vizsgálati jegyzőkönyveket, levelet írtam Phil Hogan agrárbiztosnak azonnali ellenőrzések elrendelését kérve a kevert mézekben található importméz összetevőkre vonatkozóan. Megbizonyosodtam ugyanis, hogy jelen esetben a magyar és európai méhészeket és fogyasztókat veszélyeztető tendenciáról van szó” – jelentette ki Erdős Norbert európai parlamenti képviselő tegnap Strasbourgban. Tovább »

Elfogadta az EP magyarországi helyzetről szóló állásfoglalási indítványt

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

Elfogadta az Európai Parlament (EP) plenáris ülése szerdán a szociáldemokraták, a liberálisok, a zöldek és a radikális baloldal állásfoglalási javaslatát a magyarországi helyzetről, ám a végső szövegből kikerült az a szakasz, hogy az EP kezdeményezze a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak szóló, indoklással ellátott javaslat elkészítését az uniós szerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítására Magyarországgal szemben. Tovább »

EP-elnök: Európa annyira erős, amennyire a tagállamok azzá teszik

2015. december 9., szerda · Hozzászólok

Európa annyira erős, amennyire az uniós tagállamok azzá teszik, és ha egyes országok nem járulnak hozzá a közös erőfeszítésekhez, azzal gyengítik az uniót – mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke a migrációs és menekültügyi kérdéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján kedden Brüsszelben. Tovább »

Olcsóbb és biztonságosabb lesz az internetes fizetés az EU-ban

2015. október 8., csütörtök · Hozzászólok

Az Európai Parlamentben csütörtökön megszavazott jogszabály- módosítás biztonságosabbá és olcsóbbá teszi Európában az internetes vásárlásokat és a fizetések lebonyolítását – közölte az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája az MTI-vel. Tovább »

Pittella felfüggesztené a szlovák kormánypárt tagságát európai pártcsaládjában

2015. szeptember 23., szerda · 2 hozzászólás

Robert Fico szlovák kormányfő pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) tagságának felfüggesztését kérte szerdán az Európai Szocialisták Pártjától (PES) Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője. Tovább »

Felavatták Horn Gyula szobrát az Európai Parlament brüsszeli székházában (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 15., kedd · 14 hozzászólás

Horn Gyula

Horn Gyula “nagy ember, nagy magyar, nagy európai volt, legyenek rá büszkék a magyarok” – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden Brüsszelben, a volt magyar miniszterelnök szobrának felavatásakor az Európai Parlament (EP) székházában. Tovább »

Hölvényi György: a szennyező fizessen Európában

2015. szeptember 3., csütörtök · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi bizottsága csütörtökön úgy döntött, hogy szülessen többpárti parlamenti határozat az öt évvel ezelőtt történt vörösiszap-katasztrófa tanulságairól – közölte Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő. Tovább »

Uniós liberálisok az Európai Bizottsághoz fordultak a határzár miatt

2015. július 7., kedd · 11 hozzászólás

Írásbeli kérdéssel fordultak az Európai Bizottsághoz uniós liberális képviselők a magyar-szerb határon építendő kerítés és a Magyarországon elfogadott új menedékjogi szabályok miatt – tudatta kedden a Liberálisok és Demokraták Európai Szövetségének európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja. Tovább »

Fidesz: egy második Tavares-jelentést fogadtak el az EP-ben

2015. június 10., szerda · Egy hozzászólás

A Fidesz második Tavares-jelentésnek tartja a magyarországi helyzetről szóló, az Európai Parlamentben (EP) szerdán elfogadott határozatot, ugyanakkor üdvözli, hogy az Európai Néppárt kiállt a magyar kormánypárt mellett – mondta Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Az EP határozottabb fellépést sürget az internetes gyermekpornográfia ellen

2015. március 11., szerda · Hozzászólok

Az interneten terjedő pedofil tartalmak alaposabb kivizsgálását, az elkövetők bíróság elé állítását, az áldozatok védelmét és az illegális tartalmak eltávolítását szorgalmazta szerdán Strasbourgban elsöprő többséggel megszavazott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP). Tovább »

Fidesz-KDNP: A gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadsága alapvető európai érték

2015. március 11., szerda · Hozzászólok

Mint ismeretes, a Székely Nemzeti Tanács által 2015. március 10-ére, a Székely Szabadság Napjára meghirdetett megemlékezést és a Székelyföld közigazgatási megosztása ellen tiltakozó felvonulást önkényes módon betiltotta a marosvásárhelyi városvezetés. Ezt követően a szervezők – törvénytisztelő módon – elálltak a rendezvény megtartásától, de Erdély és a Kárpát-medence több városában – köztük Budapesten – békésen, a törvény biztosította keretek között fejezte ki nemtetszését és jogos autonómiaigényét több ezer tüntető – áll A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében. Tovább »

Következő oldal »