Aki mindig színész volt – Kátó Sándorra emlékeztek Algyőn + FOTÓK

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

kato_sandor_emlekest_algyo_17-03-19

Március 14-én este a Móra Ferenc Népszínház Egyesület, valamint az Algyői Faluház és Könyvtár szervezésében a tavalyi év végén elhunyt Kátó Sándorra emlékeztek barátai és tisztelői az Algyői Faluházban. Az emlékesten a 2007-ben készült, Becan Aurel rendezte portréfilmből választott részletek és kerekasztal-beszélgetések által idézték meg Kátó Sándor arcait: a színészt, a rendezőt, a sportolót. Tovább »

Kátó Sándorra, az ökölvívóra és színészre emlékeznek Algyőn

2017. március 14., kedd · 2 hozzászólás

kato_sandor_emlekest_algyoPótolhatatlan veszteség érte tavaly a Móra Ferenc Népszínházat, hiszen elhunyt a társulat alapítója, művészeti vezetője, kinek szellemi hagyatékát továbbörökíti a teátrum – írta meg korábban az Algyői Hírmondó. Kátó Sándor élete a sport és a színház volt, az Algyői Faluházba szervezett búcsúesten is az ezerarcú algyőire emlékeznek.
Tovább »

Yorick utolsó monológja a Kisszínházban

2015. szeptember 17., csütörtök · Hozzászólok

sznsz_sajttaj02kfA szegedi székhelyű Baka István Alapítvány idén színházi előadással emlékszik meg a költő halálnak 20. évfordulójáról. A Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában a Yorick-költemények, illetve a szerelmes és halálversek elevenednek meg a színpadon.
Tovább »

Péczely Attila emlékest a Bessenyeiben

2015. január 22., csütörtök · Hozzászólok

Peczely_Attila_iroszatalanal

A hódmezővásárhelyi zeneiskola névadójára, a neves népdalgyűjtőre, népzenekutatóra, Péczely Attilára emlékeznek január 23-án 18 órai kezdettel a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az esten köszöntőt Almási István polgármester, megnyitóbeszédet Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója mond. Tovább »