Életvezetési tréninget tart Szegeden az Életharmónia Alapítvány

2012. április 13., péntek · Hozzászólok

“Tudatosság az életvezetésben” címmel szerveznek tréninget április végén a Dugonics András Piarista Gimnáziumban, ahol többek között a konfliktuskezelésről, az egészséges életmódról és a helyes életszemléletről tanulhatnak a résztvevők.
Tovább »

Facsemeték kerültek több óvodába és iskolába + FOTÓK

2011. május 31., kedd · 28 hozzászólás

klebelsberg_fa_ovoda_it (12) A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg az a projekt, melyben a Levegő Munkacsoport helyi társadalmi szervezetekkel összefogva lép fel a szakmailag indokolatlan fakivágások ellen négy régió egy-egy nagyvárosában. Szegeden a projekt záróeseményeként az Életharmónia Alapítvány és a Védegylet Szegedi Csoportjának aktivistái 31 fát ültettek el 14 szegedi oktatási intézményben.
Tovább »

Életharmónia: a tudatos társadalom

2010. január 14., csütörtök · Egy hozzászólás

keop-005 Egy év, rengeteg tapasztalat egy kutató-fejlesztő projektben a környezeti tudatosságért – így összegezte röviden a tavaly kezdődött VáltozásSegítő Szolgálat munkáját Kotogán Róbert, az Életharmónia Alapítvány munkatársa.
Tovább »

Új pedagógiával a környezettudatos életért

2009. november 11., szerda · Hozzászólok

eletharmonia_trening_04

Tudatos életvezetésre neveléssel szeretné az emberek életminőségét javítani, illetve az élhető környezet megőrzését segíteni az Életharmónia Alapítvány. Ennek jegyében ingyenes tréninget, műhelyfoglalkozást szerveznek, ahol a résztvevők szempontokat, praktikus ötleteket kaphatnak a környezeti tudatosság gyakorlati megvalósításáról.

Tovább »

Környezettudatossági tréninget szerveznek

2009. november 5., csütörtök · 2 hozzászólás

hirdetes Az Életharmónia Alapítvány ingyenes tréninget hirdet a környezettudatosság fejlesztése, a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiája kérdéseiről. A kétszer 8 órás tréningre várnak minden érdeklődőt, aki ezeket a témákat rendhagyó, új módszerek és megközelítés által szeretnék megismerni vagy újragondolni.

Tovább »

Belvárosi rehabilitáció: fésülnek vagy fűrészelnek?

2008. július 16., szerda · Hozzászólok

A Gutenberg utcában is érvényesülhet a sajátos Tisza-parti „kompromisszum”…

Fotók: Gémes Sándor

Megfésülik Szeged belvárosát – derült ki a megyei napilap szombati számából. A városvezetés elképzelései szerint a belváros 2010-re magába öleli a Gutenberg és a Kölcsey utcát, illetve a Reök előtti területet is. Az akciónak áldozatul esik a – vegyes forgalmúvá alakuló – Gutenberg utca védett japánakác-sora is. A napilap kompromisszumról ír, de milyen megegyezés az, ahol ismét figyelmen kívül hagyják a civilek, a környezetvédők véleményét, valamint egy komoly, műszeres szakértői vizsgálat eredményét? Tovább »