Egyre nő a Brexit-tárgyalások menetével elégedetlen britek aránya

2017. augusztus 7., hétfő · Hozzászólok

Egyre nő az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnéséről szóló tárgyalások menetével elégedetlen brit szavazók aránya. Az ORB International hétfőn ismertetett közvélemény-kutatása szerint 61 százalékuk elégedetlen Theresa May konzervatív kormányának tárgyalási stratégiájával. Tovább »

Tízmilliárd eurós lyukat üthet a Brexit az EU büdzséjén

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése, amivel párhuzamosan ráadásul új feladatokat is finanszírozni kellene – közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos szerdán az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló bizottsági vitaanyag bemutatásakor. Tovább »

Skót népszavazás – Felmérés: kevesebben támogatják a függetlenséget, mint az előző népszavazás idején

2017. március 19., vasárnap · Hozzászólok

A legújabb felmérés szerint jelenleg kevesebben támogatják Skócia elszakadását az Egyesült Királyságtól, mint a függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás idején, de a skót választók többsége ennek ellenére úgy véli, hogy Skócia előbb-utóbb mégis független országgá válik. Tovább »

Brexit – Kutató: folyamatosak a tárgyalások az EU jövőjéről

2017. március 5., vasárnap · Hozzászólok

Jelenleg is folyamatosak a tárgyalások az Európai Unió jövőjét illetően, különböző koncepciók vannak az Egyesült Királyság unióból való kilépéséről és az az utáni folytatásról is – erről beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a Századvég Alapítvány kutatója. Tovább »

Következő oldal »