Magyar szakember is bekerült a WHO európai regionális bizottságába

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának magyarországi ülésén a bizottság állandó bizottságának tagjává választották Páva Hannát, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettesét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyben

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyi ellátáshoz Magyarországon – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésén. Tovább »

Balog: ma Európában a legtöbbet a magyar gyerekek mozognak

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Ma Európában a legtöbbet a magyar gyerekek mozognak a mindennapos iskolai testnevelés bevezetésének köszönhetően – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésén. Tovább »

Orbán: sürgős választ igényel a népességfogyás

2017. szeptember 11., hétfő · 7 hozzászólás

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján. Tovább »

Magyarországon a depresszió a tartós munkaképesség-csökkenés harmadik leggyakoribb oka

2017. január 24., kedd · Hozzászólok

depresszio_banat_ongyilkossag

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a depresszió gyakorisága 1990 és 2013 között 53,4 százalékkal nőtt, és ezzel az egyik vezető népegészségügyi problémává vált, Magyarországon ma ez a betegség a tartós munkaképesség-csökkenés harmadik leggyakoribb oka – írja a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) kedden MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Nem kell ismétlő oltás sárgaláz ellen

2016. július 12., kedd · Hozzászólok

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) módosította a sárgaláz elleni védőoltásokra vonatkozó ajánlásait és előírásait, a változás lényege, hogy a sárgaláz megelőzésére alkalmazott vakcina egyetlen dózisa élethosszig tartó védelmet biztosít a betegség ellen, emlékeztető oltásra nincs szükség. Tovább »

A kanyaró és a rubeola felszámolására hívják fel a figyelmet az európai védőoltási héten

2016. április 26., kedd · Hozzászólok

Az európai védőoltási héten az idén arra hívják fel a figyelmet, hogy Európa még soha nem állt ilyen közel a kanyaró és rubeola teljes felszámolásához – közölték az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodája és az Országos Epidemiológiai Központ közös sajtótájékoztatóján kedden Budapesten. Tovább »

A vágóállat és hús terméktanács szerint a hússzektorra is negatív hatással lehet a WHO-kutatás

2015. október 28., szerda · Hozzászólok

grill_hus_kerti_parti

A vörös húsok rákkeltő hatását valószínűsítő WHO-tanulmány indokolatlanul félreinformálja a fogyasztókat, ugyanakkor az állatok tartásával, vágásával és húsfeldolgozással foglalkozók gazdasági helyzetét is ellehetetlenítheti – állítja a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében. Tovább »

Illegális bevándorlás: járványveszélyre figyelmeztet a WHO

2015. június 26., péntek · Hozzászólok

menekulttabor26_gs

Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának magyar igazgatója a Napi Gazdaság pénteki számában.
Tovább »

Utazás előtt gondoljon a szükséges védőoltásokra – Szegeden is működik nemzetközi oltóhely

2015. június 15., hétfő · Hozzászólok

hepa_B_terkep_kicsi

Az egész évben várva várt, gondosan kiválasztott nyaralást könnyen kellemetlen élménnyé változtathatja egy olyan betegség, amelyet kis előrelátással akár meg is lehetne előzni. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya működteti az ország egyik nemzetközi oltóhelyét, ahol készséggel adnak tájékoztatást arról, milyen védőoltások, gyógyszerek kötelezőek illetve ajánlottak az utazás célpontjaként kiválasztott országban.
Tovább »

A vízipipa-használat veszélyeire figyelmeztet az egészségfejlesztési intézet

2014. június 11., szerda · Hozzászólok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az elmúlt években Magyarországon is egyre többen használják a vízipipát, amelynek füstjével szintén káros anyagok jutnak a szervezetbe, ezért az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) figyelemfelhívó és ismeretterjesztő akcióba kezdett.
Tovább »

Elsősorban a dohányzás miatt magas a férfiak halandósági mutatója

2011. január 19., szerda · 2 hozzászólás

A dohányzás jelentősen hozzájárul a férfiak magas halálozási mutatójához. Skót kutatók vizsgálataik során az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 30 európai országra kiterjedő adatait elemezték: vizsgálatukból kiderült, hogy a dohányzás kétszer annyi férfit öl meg, mint az alkohol.
Tovább »