A túl sok ülés és a túl kevés testmozgás gyorsíthatja az öregedést

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

A naponta több mint tíz órát ülő és kevés fizikai aktivitást végző idősebb nők sejtjei gyorsabban öregednek, mint azon társaiké, akik kevesebbet ülnek és többet mozognak napközben – állítják a San Diegó-i Kaliforniai Egyetem orvostudományi karának szakemberei. Tovább »

Feltárták a stressz szerepét szív- és érrendszeri betegségek előidézésében

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

Az állandó stressz hatása az agy mélyen fekvő régiójára kulcsszerepet játszik a szívinfarktus megnövekedett kockázatában – tárták fel amerikai kutatók a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban. Tovább »

Az 50 év felettieket mozgatták meg a Csongor téren + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 2 hozzászólás

egeszsegnap16_gs

Soha nem késő elkezdeni! Ez lehet a legfontosabb üzenete a Csongor téri Közösségi Ház keddi egészségnapi programjának, ami az 50 felettiek számára ajánlott mozgásformákról szólt. A rendezvényt Kothencz János alapító nyitotta meg. Tovább »

A mediterrán étrend jótékony hatással lehet az idős emberek agyának egészségére

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

A mediterrán étrendet követő idős emberek agyának térfogata kevesebbet csökkent három év alatt, mint azon társaiké, akik a vizsgált időszakban nem követték pontosan az egyebek között olívaolajban, babfélékben, friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet – derült ki a Neurology című orvosi folyóiratban megjelent tanulmányból. Tovább »

Emmi: továbbra is egészségpolitikai prioritás a dohányzás visszaszorítása

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

dohanyzas

A dohányzás következtében több mint húszezer ember hal meg évente, ezért Magyarországon a dohányzás visszaszorításáért folytatott küzdelem továbbra is egészségpolitikai prioritás – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. Tovább »

Egészségnapokat rendeznek Bordányban – több, mint húsz fajta vizsgálaton vehetnek részt a helyiek

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

egeszsegnapokbordany

November 14-től több, mint egy héten át Egészségnapokat rendeznek Bordányban. A homokháti településen minden év őszén szerveznek ilyen jellegű napokat, hiszen rendkívül fontos a prevenció, a megelőzés egészségünk esetében is, így 2016-ban sem maradhat el ez a lakosság számára nagyon fontos program. Tovább »

Évente több ezer ember életét mentheti meg az újraélesztés

2016. október 16., vasárnap · Hozzászólok

Évente több ezer ember életét lehetne megmenteni újraélesztéssel, ami “nem ördöngösség”, orvosi diploma nélkül is életben lehet tartani az embert hirtelen szívmegállás esetén – mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az újraélesztés nemzetközi napja alkalmából. Tovább »

5,7 milliárd forintot biztosít a kora gyermekkori intervenció fejlesztésére a kormány

2016. október 10., hétfő · Hozzászólok

A kormány 5,7 milliárd forintot biztosít a kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztésére egy uniós program keretében – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfői sajtótájékoztatóján. Tovább »

Következő oldal »