Völner: a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a felsőoktatási és a civil törvény vitájában

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

volner_pal_mti

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában. Tovább »

Völner: megküldtük a válaszleveleket az Európai Bizottságnak a civiltörvényről és a felsőoktatási törvényről (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 14., hétfő · 10 hozzászólás

volner_pal_mti

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kutyafuttatóval gazdagodott Tarján + FOTÓK

2017. augusztus 11., péntek · Egy hozzászólás

kutafuttato_tarjan29_gs

Kothencz János saját pénzével is hozzájárult képviselői alapja mellett a Zápor-tónál található kutyafuttató létrehozásához. A tarjániak már évek óta vártak egy agility pályára, ahol szabadon engedhetik az ebeiket. A pincsitől a pitbullig minden négylábú kikapcsolódhat játékosan gazdáival. Tovább »

Szijjártó: az Európai Bizottság hajtóvadászatot indított néhány közép-európai ország ellen

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Az Európai Bizottság “hajtóvadászatot indított” néhány olyan közép-európai országgal szemben, amelyek őszintén és világosan beszélnek az európai kihívásokról és képesek voltak hatékony válaszokat adni azokra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek. Tovább »

Új szakaszba lépett a kiskereskedelmi cégek korlátozása miatti uniós jogsértési eljárás

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

Újabb szakaszba léptette csütörtökön az Európai Bizottság a veszteséges kiskereskedelmi vállalatok korlátozásáról elfogadott törvény miatt tavaly februárban Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást. Tovább »

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen a civil törvény miatt (FRISSÍTVE)

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

europai_unio_zaszlo

Kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön az Európai Bizottság (EB) Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt. A brüsszeli testület emellett újabb szakaszba léptette a felsőoktatási törvény módosítása miatt korábban megindított jogsértési eljárást. Tovább »

Völner: koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság (FRISSÍTVE)

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

volner_pal_mti

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden, a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást. A bizottság álláspontja “egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni – hangsúlyozta.

Az államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: annak, hogy Magyarország ellen megindította az eljárást az uniós testület, az lehet az oka, hogy az ország képviseli a legmarkánsabb álláspontot a kérdésben és érvényesítéséért a pert is vállalta.

Völner Pál hangsúlyozta, hogy több tagállam nem teljesítette vállalásait a bevándorlók befogadását illetően: egyáltalán nem fogadtak be bevándorlót vagy csak jóval kevesebbet a vállaltnál, így a befogadandók eredetileg meghatározott számának csak a 11,8 százalékát teljesítették. Teljességgel alkalmazhatatlan határozatot hoztak Brüsszelben – vélekedett.

Elmondta: Magyarországnak július 13-ig kellett választ adnia az uniónak, hogy miért nem tett eleget a határozatnak. A válaszban tíz jogi érvet soroltak fel, hogy az országnak miért nem kell betartania a határozatot. Magyarország a válaszadásra négyhetes határidőt kapott a szokásos két hónap helyett – tette hozzá.

Az államtitkár úgy látja, a bizottság álláspontja az ügyben “egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni. Közölte: a magyar választópolgárok a népszavazáson és a nemzeti konzultációban is kinyilvánították a véleményüket. “Tisztában vagyunk” azzal – mondta -, mit gondolnak az emberek, ezért a kormány határozottan elutasítja a kvótákat. “Semmilyen formában nem vállaljuk a ránk kényszerített menekültkvótáknak a teljesítését és az általunk nem kívánt bevándorlóknak a betelepítését” – jelentette ki. Völner Pál kérdésre kitért arra: ősszel várható döntés a kvótaperben.

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen (FRISSÍTVE)

2017. június 13., kedd · Egy hozzászólás

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést – jelentette be kedden a brüsszeli testület. Tovább »

Juncker: kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a menekültek elosztását elutasító tagállamok

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

Kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásától elzárkózó tagállamok, köztük Magyarország – jelezte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke egy német lapinterjúban. Tovább »

18 milliárd forintot kell visszafizetnie a magyar kormánynak az Európai Bizottságnak az EMIR-rendszerrel kapcsolatban

2017. május 14., vasárnap · Hozzászólok

A magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI érdeklődésére. Tovább »

Kósa: Timmermans elkötelezett a migráció mellett

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

Az európai bizottsági tagok közül személyesen Frans Timmermans az egyik legelkötelezettebb a migrációs ügy mellett, Soros Györgyöt pedig korábban az egyik legjobb barátjának nevezte – mondta a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos arra reagált, hogy a brüsszeli bizottság alelnöke szerdán közölte: a testület fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében. Tovább »

Timmermans: az Európai Bizottság fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

Az Európai Bizottság minden lehetséges eszközzel fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében, bizonyos ügyekben még áprilisban döntés várható a következő lépésekről, a testület szerint azonban nem éri rendszerszintű fenyegetés a jogállamiságot Magyarországon – jelentette ki Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben. Tovább »

Atlétika: címvédés és az országos csúcs Márton Anita célja a fedettpályás Európa-bajnokságon

2017. március 1., szerda · Hozzászólok

Márton Anita

Márton Anita abszolút esélyesként, a csúcsdöntés és a címvédés reményében indul a pénteken kezdődő belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon. Az olimpiai bronzérmes súlylökő 18,97 méterrel áll a nevezési lista élén. Tovább »

Atlétika: Márton Anita országos csúcsot javítana Belgrádban

2017. február 22., szerda · Hozzászólok

Márton Anita

A női súlylökésben címvédő Márton Anita szeretné megjavítani 19,33 méteres fedettpályás országos csúcsát a jövő pénteken kezdődő belgrádi atlétikai Európa-bajnokságon, Gyulai Miklós szövetségi elnök pedig minimum a két évvel ezelőtti prágai teljesítmény megismétlését várja a magyar versenyzőktől. Tovább »

A személyes adatok fokozott védelmére tett javaslatot az Európai Bizottság

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

Az Európai Bizottság kedden bemutatott csomagjában a magánélet és a személyes adatok magas fokú védelmét javasolta az elektronikus hírközlés területén. Az új adatvédelmi szabályok a legújabb elektronikus hírközlési szolgáltatásokat – WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Gmail, iMessage, Viber – nyújtó ágazati szereplőkre is érvényesek lesznek. Tovább »

Pontatlan és irreális bírságokat ró ki – Módosítót nyújt be a szegedi „kutyás rendelethez” a Jobbik

2016. november 28., hétfő · 10 hozzászólás

kutyafuttaban_mj-031

A kutyatartók a novemberi közgyűlés óta háborognak a baloldali többség által megszavazott, a közösségi együttélés szabályait – köztük a kutyák futtatását is – behatároló rendelet ellen, melynek elkészítésébe nem vonták be az érintetteket. Tóth Péter önkormányzati képviselő módosító indítványt nyújt be, nem pontosak ugyanis a kutyafuttatók területi megjelölései, illetve túl magas a kilátásba helyezett bírság összege is. Tovább »

Orbán Viktor: jövőre 9 százalékos lesz a vállalati nyereségadó

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

Orbán Viktor

Jövőre egyszámjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián csütörtökön. Tovább »

Orbán Viktor fogadta az Európai Bizottság alelnökét

2016. november 11., péntek · Hozzászólok

Jelentős mértékben stabilizálódott a magyar gazdasági és pénzügyi helyzet az elmúlt években; erről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Valdis Dombrovskis, az euróért és szociális párbeszédért felelős EU-biztos találkozóján – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t. Tovább »

Illegális bevándorlás: a rászorulók áttelepítésének több mint fele teljesült az Európai Bizottság szerint

2016. november 9., szerda · Hozzászólok

A 2015. júliusban életbe lépett, nemzetközi védelemre szoruló menedékkérők áttelepítésére vonatkozó mechanizmus keretében elfogadott 22 504 áttelepítésből már 11 852, vagyis a vállalások több mint fele megvalósult – közölte az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében. Tovább »

Európai Bizottság: mérsékelt gazdasági növekedés lehet a következő két évben az EU-ban

2016. november 9., szerda · Hozzászólok

A következő két év várhatóan nehéz időszaka alatt szerény növekedés lehet az EU-ban – hangsúlyozta Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa szerdán Brüsszelben, ismertetve az uniós bizottság szerdán közzétett őszi gazdasági előrejelzését. Tovább »

Avramopulosz: Brüsszel nem hagyja magára a migrációs útvonal által érintett országokat

2016. szeptember 24., szombat · Hozzászólok

Az Európai Bizottság nem hagyja magára a nyugat-balkáni migrációs útvonal által leginkább érintett országokat – jelentette ki szombaton Bécsben Dimitrisz Avramopulosz, migrációs ügyekért felelős uniós biztos. Tovább »

Brüsszel előterjesztette az uniós költségvetés félidős felülvizsgálatát

2016. szeptember 14., szerda · Hozzászólok

Az Európai Bizottság (EB) szerdán előterjesztette a többéves uniós költségvetés félidős felülvizsgálatát, amelynek értelmében 2020-ig további 6,3 milliárd eurót szabadítanának fel munkahelyteremtésre, beruházásokra, gazdasági növekedésre, valamint a migrációs válság kezelésére. Tovább »

Uniós szóvivő: az Európai Bizottság kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal a dublini szabályozás kérdésében

2016. szeptember 7., szerda · Hozzászólok

Az Európai Bizottság nem kommentálja az Ausztria és Magyarország között kialakult, migránsok visszaküldéséről szóló vitát, de kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal a dublini szabályozás, a menedékkérők visszaküldésének ügyében – közölte Natasha Bertaud bizottsági szóvivő újságírói kérdésre válaszolva szerdán Brüsszelben. Tovább »

Az emberi szó hangsúlyára és jelentésére kombináltan figyelnek a kutyák

2016. szeptember 6., kedd · Hozzászólok

kutya_eb_hazorzo

Az emberi agyhoz hasonló módon dolgozza fel a beszédet a kutyák agya: a szó hangsúlyára és jelentésére egyaránt, kombináltan figyelnek. A Science című tudományos lapban bemutatott magyar kutatás eredményeiről Andics Attila agykutató beszélt az m1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Tovább »

Tiltott állami támogatás miatt 13 milliárd eurót kell visszafizetnie az Apple-nek

2016. augusztus 30., kedd · Hozzászólok

Az uniós szabályok értelmében tiltott állami támogatásnak minősülnek az adókedvezmények, amelyeket Írország nyújtott az Apple-nek 2003 és 2014 között, az amerikai informatikai óriáscégnek ezért mintegy 13 milliárd eurót (körülbelül 4 ezer milliárd forintot) kell visszafizetnie az ír államnak – döntött kedden az Európai Bizottság (EB). Tovább »

Juncker kompromisszumot remél a menekültek elosztásának ügyében

2016. augusztus 4., csütörtök · 3 hozzászólás

Az Európai Uniót a tavalyinál felkészültebb állapotban érné egy esetleges újabb menekülthullám, a menekültek tagországok közötti elosztásának ügyében pedig kompromisszumos megoldás remélhető – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az ARD német közszolgálati televíziónak egy interjúban, amelyből csütörtökön közöltek részleteket. Tovább »

Európai Bizottság: aggodalomra ad okot a megszavazott lengyel alkotmánybírósági törvény

2016. július 25., hétfő · Hozzászólok

Számos aggályos kérdést nem sikerült eloszlatnia a lengyel parlament által előző héten elfogadott alkotmánybírósági törvénynek, sőt néhány újabb kétely is felmerült a tervezett jogszabállyal kapcsolatban – jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője hétfőn Brüsszelben. Tovább »

A közös európai menekültügyi rendszer reformjára tett javaslatot az Európai Bizottság

2016. július 13., szerda · Hozzászólok

Hatékonyabb, méltányosabb és humánusabb menekültügyi politika kialakítása érdekében a közös európai menekültügyi rendszer reformjának befejezésére irányuló javaslatokat mutatott be Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján. Tovább »

Az európai biztonsági stratégia újabb intézkedéseit jelentette be az Európai Bizottság

2016. június 14., kedd · Hozzászólok

Az uniós tagállamokat a terrorizmushoz vezető erőszakos radikalizálódás megelőzésében és leküzdésében támogató európai biztonsági stratégia részeként az Európai Bizottság újabb intézkedéseit jelentette be Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa brüsszeli sajtótájékoztatóján kedden. Tovább »

Eddig nincs információ terrorfenyegetettségről a labdarúgó Európa-bajnokságon

2016. június 6., hétfő · Hozzászólok

Eddig nem érkezett a magyar hatóságokhoz olyan információ, ami egyértelmű terrorfenyegetettségre utalna a franciaországi futball Európa-bajnokságon – mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Tovább »

Brit értesülés szerint a franciaországi Eb szurkolói ellen tervez támadást az Iszlám Állam

2016. május 30., hétfő · 2 hozzászólás

Egy hétfői brit lapértesülés szerint a párizsi és brüsszeli merényletek egyik szervezője, Salah Abdeslan számítógépében talált adatok arra vallanak, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nagyszabású terrortámadásokat tervezhet a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság angol és orosz szurkolói ellen. Tovább »

Az Európai Bizottság észak-afrikai befektetésekkel fékezné a migrációs áradatot

2016. május 24., kedd · Hozzászólok

Az észak-afrikai országokban történő uniós- és magánberuházásokkal fékeznék az Európába tartó migrációs áradatot az Európai Bizottság készülő javaslata értelmében – közölték nevük elhallgatását kérő diplomaták kedden a Politico című brüsszeli hírportállal. Tovább »

NGM: az Európai Bizottság kedvezően értékeli a magyar reformokat

2016. február 27., szombat · Hozzászólok

Az Európai Bizottság a korábbiaknál lényegesen objektívebb és kedvezőbb értékelést adott a magyar gazdaság helyzetéről, pénteken kiadott reformintézkedéseit értékelő országjelentésében – mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Tovább »

NGM: az Európai Bizottság is elismeri a magyar gazdaság teljesítményét

2016. február 26., péntek · Hozzászólok

Korábbi értékeléseihez képest sokkal kiegyensúlyozottabb képet fest a magyar gazdaság helyzetéről, a magyarországi reformokról pénteken megjelent jelentésében az Európai Bizottság (EB), a testület több ponton is elismeri a pozitív változásokat, kiemelve a magyar gazdaság általános állapotának javulását – mutatott rá a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

A láncon tartott kutya időzített bomba

2016. január 11., hétfő · Hozzászólok

kutya_lancon

Sok kutyatartó nem biztosít megfelelő életteret állata számára. Az állandó láncon tartás a kutya viselkedésében olyan maradandó idegrendszeri torzulást okozhat, mely a környezete számára súlyos veszélyek forrása lehet. A 2016 januártól szigorodó állatjóléti, állattartási szabályokat az állatvédő szervezetek örömmel fogadták, azonban van olyan állattartó, aki a szabályváltozásról másként vélekedik. Tovább »

Brüsszel vizsgálja az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat és a dohánykereskedők egészségügyi hozzájárulását

2015. július 15., szerda · Hozzászólok

Az Európai Bizottság hivatalos, úgynevezett mélyreható vizsgálatot indított az élelmiszerláncok által fizetendő felügyeleti díj és a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás miatt annak kiderítésére, hogy a két intézkedés összhangban áll-e az unió állami támogatásra vonatkozó szabályaival. A magyar kormány egyelőre nem alakította ki álláspontját a bizottsági döntésről. Tovább »

Következő oldal »