Orbán: megvédjük Európa külső határait

2017. október 17., kedd · Hozzászólok

Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a komáromi Monostori erődben a új Duna-híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen, ahol a szlovák miniszterelnökkel közösen mutatták be a híd terveit. Tovább »

Haág Zalán: Szeged is legyen helyszíne a budapesti olimpiának!

2015. június 24., szerda · 23 hozzászólás

kajak_kenu vilagkupa_mj35

A KDNP frakcióvezetője halaszthatatlan indítványt nyújtott a szegedi közgyűlés elé: kéri, hogy a testület támogassa hazánk olimpiai pályázatát, és Szeged is legyen a helyszínek között. Tovább »

Olimpia 2024: megvalósíthatósági tanulmány: középpontban a Duna

2015. június 23., kedd · Hozzászólok

olimpiai_jatekok

Harmincnyolc versenyhelyszínen lehetne megrendezni a 2024-es budapesti olimpiát, ezek közül 24 már most alkalmas vagy alkalmassá tehető a viadalok megtartására. A budapesti főhelyszín a Duna parti Kvassay-zsilip és környéke lenne. A lehetséges vidéki helyszínek: Debrecen, Szeged, Miskolc, Székesfehérvár, Balatonfüred, Veszprém, Szombathely, Győr, Göd és Dunakeszi-Alag – áll az MTI-nek eljuttatott, a Fővárosi Közgyűlés tagjainak és valamennyi parlamenti pártnak átadott részletes megvalósíthatósági tanulmány százoldalas összefoglalójában.
Tovább »

Nagyobb árvízhez igazítják a védekezés fejlesztését

2014. április 29., kedd · Hozzászólok

Árvíz - Budapest

Az egyre emelkedő árhullámok miatt új vízszintek alapján kell meghatározni a jövőbeni árvízvédelmi fejlesztéseket – mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese kedden Nyíregyházán, a szervezet nagyvízi mederkezelési konferenciasorozatának nyitó rendezvényén.
Tovább »

OKF: mindenhol elbontották a védműveket

2013. július 9., kedd · Hozzászólok

Hétfő éjfélig befejeződött a védművek bontása mind a kilencvenöt településen, amely az árvízi védekezésben részt vett, és minden fogyasztónál visszakapcsolták az áramot. A MÁV bejelentette: fokozatosan növeli a szerelvények sebességét a korábban az árhullám által megrongált vonalszakaszokon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden a honlapján.
Tovább »

Martonyi megköszönte Horvátország és Szlovákia szolidaritását

2013. június 10., hétfő · Hozzászólok

Martonyi János külügyminiszter megköszönte Vesna Pusic horvát miniszterelnök-helyettesnek, külügyminiszternek és Peter Weiss budapesti szlovák nagykövetnek, hogy a két szomszédos ország kormánya kifejezte szolidaritását Magyarországgal és érdeklődött az árvízi védekezésről – közölte a Külügyminisztérium hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Újabb 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Dunához

2013. június 9., vasárnap · 2 hozzászólás

kat_vedelem_arvizi_vedekezes06_gsTovábbra is Neszmély és Dunaalmás térségében vesz részt az árvíz elleni védekezésben a Szegedről, Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csongrádról a héten érkezett 114 tűzoltó, miközben vasárnap délután további 14 Csongrád megyei tűzoltó indult a Duna partjára – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Arany-Tóth Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.
Tovább »

Szentendrénél védekeztek a Csongrád megyei önkéntesek (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2013. június 8., szombat · 35 hozzászólás

16_gsB. Nagy László kormánymegbízott vezetésével a Csongrád Megyei Kormányhivatal 45 fős csapata szombaton segédkezett az árvízi védekezésben: Szentendrén és Szigetmonostoron homokzsákokat pakoltak és a víz ellen állított védművek megerősítésén dolgoztak egész nap.
Tovább »

Egymillióval segíti az árvíz elleni védekezést a Csongrád Megyei Önkormányzat

2013. június 7., péntek · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Közgyűlés pénteki ülésén döntött arról, hogy egymillió forinttal segíti a napokban a Dunán levonuló rekordárvízzel szembeni védekezést. A pénzt az általános tartalék terhére biztosítja az Önkormányzat. Tovább »

Szegedi tűzoltók is az árvíz ellen vonulnak (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2013. június 6., csütörtök · Hozzászólok

kat_vedelem_arvizi_vedekezes03_gsCsongrád megyei tűzoltók is részt vesznek az árvízvédelemi munkálatokban a Duna mentén, összesen százhúsz főt vezényeltek Komárom-Esztergom megyébe.
Tovább »

Tovább emelkedik a Duna vízszintje, éjjel-nappal dolgoznak a katonák (FRISSÜL) + FOTÓK, VIDEÓ

2013. június 6., csütörtök · Egy hozzászólás

Árvíz - Árad a Duna BudapestnélTovább emelkedett a Duna vízszintje csütörtök hajnalra az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) friss adatai szerint: Budapestnél 5 órakor 713 centimétert mértek a négy órával korábbi 699 centiméter után. A vásárhelyi katonák éjjel-nappal dolgoznak a gátakon Tovább »

Önkéntesek és pártok kapcsolódnak be az árvízi mentésbe (FRISSÜL)

2013. június 5., szerda · Egy hozzászólás

Árvíz - Védekezés a Szentendrei-szigetenEgyre több hivatásos és önkéntes csatlakozott szerdán az árvízi mentéshez. Több mentőcsoport és csaknem ezer polgárőr is felajánlotta segítségét. Kormánypárti és ellenzéki pártok és politikusok is arra kérték szimpatizánsaikat, hogy segítsék a mentést. A Honvédelmi Minisztérium az önkéntes tartalékosok mellett pilóta nélküli repülőit is bevetette.
Tovább »

Következő oldal »